Veganské menu na Nový rok: 5 jídel, které by měl ochutnat každý

V předvečer nejlaskavějších a nejjasnějších prázdnin vládne v každém domově předprázdninový ruch. Poslední prosincové dny jsou plné starostí s výzdobou domu, nákupem dárků a výběrem outfitů. A myšlenky všech hospodyněk zaměstnává i slavnostní menu.

Kulinářské weby a blogy spolu soupeří, kdo jim nabídne novoroční recepty, které jim pomohou. Patří mezi ně originální předkrmy, neobvyklé saláty a dosud neznámá hlavní jídla. Tento článek byl napsán za stejným účelem.

Pravda, bude obsahovat recepty se známými i již známými jmény. A pomohou těm, kteří dodržují veganskou stravu. Pokud jsou ale u stolu hosté s odlišnými názory na výživu, hlady nezůstanou ani oni. Protože tato veganská jídla chutnají ničím jiným než jejich tradiční protějšky.

Salát “Olivier”

Kde začít příběh o novoročním menu, když ne tímto salátem? Koneckonců, salát Olivier se stal jedinečným atributem a symbolem novoročních svátků a svátků.

Málokdo zná originální chuť salátu, kterou vymyslel slavný šéfkuchař z Francie. Ale každý zná chuť, která je nyní populární. Veganské verze přesně toto reprodukují a při přípravě používají pouze rostlinné produkty.

Rozšířilo se více než 5 veganských salátových analogů. Masné výrobky a vejce v nich nahrazují houby, avokádo, sójový párek, seitan nebo fazole. Zde je recept na nejoblíbenější z možností – s přídavkem tofu.

  • brambory – 500-600 g;
  • mrkev – 150-200 g;
  • nakládané (solené) okurky – 250-300 g;
  • konzervovaný zelený hrášek – 350 g;
  • tofu sýr – 150 g;
  • cibule – 50 g;
  • černé nebo zelené olivy – volitelné;
  • veganská majonéza – 75 g;
  • koření podle chuti;
  • sůl – podle chuti.
  1. Brambory a mrkev omyjeme a uvaříme. Zeleninu necháme vychladnout. Průhledná. Poté nakrájíme na kostky. Velikost střihu si vyberte sami podle svých preferencí.
  2. Tofu, okurky a cibuli nakrájíme na kostičky.
  3. Smíchejte všechny ingredience v hluboké misce. Podle chuti osolíme a opepříme. V případě potřeby přidejte nakrájené olivy.
  4. Dochutíme majonézou. Směs.

V některých receptech se tofu smaží s kurkumou a používá se černá sůl. Sýr tak získá vaječnou chuť. Spolu s tofu se na Olivier nakrájí veganská klobása. Experimentováním je snadné vytvořit si vlastní verzi tohoto svátečního salátu.

Salát “Sleď pod kožichem”

Dalším salátem, který je tradičně přítomen na novoročním stole, je „Sleď pod kožichem“.

Sleďové a zeleninové saláty, jako je tento, pocházejí ze skandinávské a německé kuchyně. Postupem času se to zlepšilo používáním majonézové omáčky. V této podobě se stala populární v ruské kuchyni.

Nejznámější veganská verze salátu používá místo sleďů mořské řasy. Vejce jsou z receptury vyloučena. Pokud chcete, přidejte místo toho avokádo. Vrstvy zeleniny jsou pokryty libovou majonézou.

V jiné verzi pokrmu se místo sleďů vyrábí vrstva smaženého lilku. Pokryje se plátem nori a namočí v majonéze. Tato verze je však sezónní a není vhodná pro novoroční oslavy.

READ
Beauty trendy pro léto 2024 od Erin Heatherton

Želé maso

Téměř každý novoroční stůl zdobí aspik z masa nebo ryb. Hospodyňky obvykle experimentují nejen s příchutěmi pokrmu, ale také přicházejí s vlastním jedinečným designem. Proto ani na stejném stole nelze najít podobné talíře s aspikem.

Veganská verze želé masa se vyrábí z hub a zeleniny. Standardní receptura se skládá pouze z několika bodů. A přítomnost dalších přísad závisí na fantazii, kulinářských schopnostech a chuti. Může to být zelenina, paprika, řapíkatý celer, zelený hrášek, kukuřice, černé nebo zelené olivy, zelené fazolky a rajčata. Originalitu rosolovitému masu dodají také vaše oblíbené koření na zeleninu.

  • houby (čerstvé nebo suché) – 250 g;
  • cibule – 100-150 g;
  • syrová mrkev – 200-300 g;
  • agar-agar – 1 polévková lžíce. l.;
  • voda – 1,5 l;
  • pepř;
  • sůl.
  1. Vařte houbový vývar. Vyjměte houby a dejte stranou.
  2. Cibuli a mrkev uvaříme ve vývaru, nejprve je nakrájíme na několik kusů. Přidejte koření a sůl. Vyjměte zeleninu. Vývar přecedíme.
  3. Do misky na aspik dejte houby, nakrájenou mrkev a veškerou další zeleninu (pokud existuje).
  4. Ve vývaru rozpustíme agar-agar a směs přivedeme k varu.
  5. Horkým roztokem zalijeme zeleninu a necháme ztuhnout.

Provedení pokrmu je upraveno v závislosti na sadě doplňkové zeleniny a bylinek.

Maso ve francouzštině

Toto jídlo, které vytvořil slavný francouzský šéfkuchař, se proslavilo nejen v postsovětském prostoru. Nyní je těžké si vzpomenout, kdy se maso ve francouzském stylu stalo povinným atributem novoroční oslavy.

Kuchařům se podařilo vymyslet veganskou verzi tohoto jídla. Živočišné produkty nahrazuje sójovým masem, tofu a sójovým mlékem. Ochutnávači veganské verze již poznali dokonalost chuti tohoto pokrmu. I když rostlinný původ jeho složek ani netušili.

  • sójové maso (řízky) – 80 g;
  • čerstvé houby – 90 g;
  • tofu – 30 g;
  • sójové mléko – 50-60 ml;
  • cibule – 100 g;
  • kokosový olej – 30 ml;*
  • rostlinný olej – 80 ml;
  • Dijonská hořčice – 1 lžička;
  • vinný ocet – podle chuti;
  • citronová šťáva – 1 polévková lžíce. l.;
  • černý pepř – podle chuti;
  • sůl – podle chuti.
  1. Připravte si omáčku. K tomu dejte tofu, mléko, hořčici, citronovou šťávu, ocet, rostlinný olej a kokosový olej do mísy mixéru. Směs osolíme a ušleháme dohladka. Omáčku dejte na 2 hodiny do lednice.
  2. Sojové řízky vaříme ve vroucí vodě 15 minut. Poté sceďte v cedníku a vymačkejte vodu.
  3. Nakrájejte houby.
  4. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka.
  5. Dno pekáče potřeme olejem. Přidejte sójové maso, houby a cibuli. Sůl a pepř. Navrch nalijte omáčku.
  6. Vařte produkty v troubě po dobu 40 minut. Teplota pečení by měla být 180 stupňů. Hotové maso necháme vařit. Chcete-li to provést, nevyndávejte jej z trouby po dobu 15 minut.
READ
Lehká a vzdušná manikúra s pampelišky

Před podáváním je veganské maso posypané bylinkami. Podávejte horké jako hlavní chod.

Kaviár jesetera

Je třeba upřímně říci, že toto tradiční občerstvení není dostupné pro každého. Ale téměř každý chce dát kaviár na novoroční stůl. Vynález černého kaviáru na rostlinné bázi to umožnil.

Veganská verze je vyrobena z chia semínek. Při působení vody chia nabobtnají a tvoří kuličky, které svým vzhledem připomínají kaviár. Výrobek ale připomíná lahůdku nejen vzhledem. Jeho konzumací tělo dostává všechny nezbytné vitamíny a mikroelementy, které se nacházejí v mořských plodech. Zejména se jedná o Omega-3, železo, jód a fosfor.

Kaviár je připraven bez tepelné úpravy během několika minut. Recept je velmi jednoduchý i na suroviny.

  • chia semínka – 2 lžíce. l.;
  • sójová omáčka (nejlépe organická) – 1 polévková lžíce. l.;
  • voda (ne nižší než 40 stupňů) – 8 polévkových lžic. l.;
  • nori – 1 list.
  1. Semena zalijte vodou. Přikryjeme pokličkou a necháme 30 minut nabobtnat. Semínka několikrát promíchejte, aby se zajistilo rovnoměrné vstřebání vody.
  2. Nori list rozemelte v mlýnku na kávu.
  3. K chia semínkům přidejte nori a sójovou omáčku. Směs.

Veganský kaviár je připraven.

Kaviár se podává na tartaletkách nebo chlebu. Je ideální do salátů a palačinek. A přidáním kešu majonézy získáte lahodnou sváteční svačinku.

Doufáme, že tento článek bude užitečný a usnadní hospodyňkám přednovoroční potíže. Pokud se totiž budete řídit výše uvedenými doporučeními, pak jediné, co zbývá přidat na sváteční stůl, bude nakrájená zelenina, horké brambory a nápoje. Ať jsou novoroční oslavy radostné a bohaté na události a ať přivítáte nový rok s blahobytem a láskou!

Nejlepší recepty na vegetariánská jídla na Nový rok s fotografiemi a jasnými pokyny krok za krokem jsou v této kulinářské sbírce. Pokud máte v rodině nebo mezi přáteli lidi, kteří nejedí maso a budou vás navštěvovat na novoroční svátky, musíte si předem rozmyslet, jaká vegetariánská jídla na Nový rok připravit.

Tento recept se stal obzvláště populárním po vydání karikatury stejného jména. A navrhuji vyzkoušet klasickou verzi pokrmu s provensálskými bylinkami, česnekem a olivovým olejem. Podívejte se na recept!

Už jste někdy zkoušeli pečený pomeranč? Jedná se o velmi chutný a zdravý dezert! Aromatický med se skořicí, vlašskými ořechy a teplým pomerančem – skutečná atmosféra zimní dovolené!

Vinaigrette je lahodný a zdravý salát milovaný mnoha lidmi. Existuje mnoho variant vinaigrette, stejně jako jeho podávání. Navrhuji, abyste salát zabalili do tenké arménské lavaše a zahřáli v troubě.

READ
Zajímavé nápady na manikúru s tvářemi

Gauranga je tradiční indické jídlo, v překladu „zlatý brambor“. Bramborová jídla miluje každý. Navrhuji, abyste si zpestřili stůl tímto pikantním kastrolem. Tady je recept!

Pokud jste se vzdali živočišných produktů, neznamená to, že se musíte zbavit všech svých obvyklých jídel! Sdílím proto osvědčený recept na vegetariánské želé maso na agar-agaru.

Mezi vydatnými předkrmy a listovými saláty na slavnostním stole navrhuji udělat světlé místo v podobě tohoto lehkého a zdravého zeleninového salátu s pistáciemi. Bude to dar z nebes pro vegany!

Každý chce mít vždy jasnou a chutnou dovolenou. A pokud nejíte maso, mohu nabídnout recept na zajímavý zeleninový aspik! Bude ozdobou stolu a potěší vegetariány!

Cibulový květový předkrm je skvělou alternativou k hranolkům a chipsům. Takový předkrm se ukáže jako velmi neobvyklý a chutná jako cibulové kroužky, ale vypadá mnohem zajímavěji.

Jemný sladký dezert, který by měl být podáván vychlazený. Jasné barvy povzbudí chuť k jídlu a sladko-kořeněná vůně láká. Chtít zkusit? Pak se podívejte, jak vyrobit dýňovou pěnu.

Gratinovaný je jakýkoli sladký nebo slaný pokrm pečený do zlatova. Dnes se s vámi podělím o originální recept na výrobu zapékaných brambor ve stylu muffinů. Bude to vynikající!

Pohodlnou a oblíbenou možností pro podávání jakéhokoli salátu na bufet nebo bufetový stůl je podávání v tartaletkách, malých košíčcích z nekynutého těsta. Podívejte se, jak vyrobit vinaigrette v tartaletkách.

Nabízím výbornou variantu lehké a pikantní svačiny ke grilování nebo rybě. Na marinování stačí dvě hodiny, ale jak ukazuje zkušenost, rajčata nejsou ani druhý den horší! Podívejte se na můj recept!

Jak vařit rolku “Rainbow” se zeleninou? Všechno je jednoduché! Použijte pitu a sadu zeleniny dle vlastního výběru. Pokusím se vše ukázat a sdělit v rámci možností srozumitelně. Koupíme pitu, zeleninu – a jdeme.

Pokud máte náhodou to samé co já, že hosté přijdou bez varování nebo zavolají 15-20 minut předem, pak budete potřebovat tento recept na předkrm, jak uvařit pita chléb se žampiony a sýrem.

Co je to za Nový rok bez mandarinek?! Navrhuji trochu experimentovat a vařit mandarinky ve vinném sirupu s kořením. Tento vynikající novoroční dezert je ideální pro šampaňské!

Každý má rád salát s krabími tyčinkami, jeho chuť je známá a známá. Nabízím úplně jinou variaci na téma, jak připravit salát s rambutanem a krabími tyčinkami. Jeho chuť je příznivá.

Sdílím recept na imitaci černého kaviáru ze sójové omáčky. Proces přípravy je jednoduchý, i když to vyžaduje čas. Tento kaviár je vhodný pro postní i veganskou dietu.

READ
Dámské zimní boty se silnou podrážkou: co k nim nosit

Na novoroční stůl si můžete připravit velmi jednoduchý, chutný a krásný předkrm v podobě novoročního stromečku. Vánoční stromeček je vyroben z kousků připravené pity. Ozdobme vánoční stromeček guacamole a paprikou.

Vrstvený ovocný dezert je nejen lahodný, ale také velmi krásný a působivý. Abych byl upřímný, při přípravě doma udělá tento dezert dojem na hosty a rodinu.

Báječný kastrol z lilku, cukety a brambor s rajčaty, vhodný pro vegetariány i vegany a jen tak na postní období.

Jsem si jistý, že jste tento salát ještě nikdy nezkoušeli. Obvyklý salát s ananasem a kuřecím masem (žampiony) lze nahradit zajímavějším receptem na výrobu salátu s ananasem.

Složení porcovaných salátů se neliší od běžných salátů, ale velkolepá a originální prezentace ozdobí každý stůl. Řeknu vám, jak připravit porcovaný salát Caprese, bude to skvělé: světlé a chutné.

Papriky plněné tvarohem a bylinkami jsem vyzkoušela na oslavě narozenin kamarádky. Nové jídlo mě hned zaujalo a chuťově nezklamalo. Pikantní-svěží – to je jeho hlavní charakteristika!

Na přípravu vegetariánského kožichu používám měkký slaný sýr, který se k červené řepě hodí. Výsledek byl velmi potěšující, chuť salátu se ukázala jako velmi bohatá a pikantní.

Pro ty, kteří to ještě neznají, je topinambur hliněná hruška. Rostlina je užitečná a absolutně neškodná. Řeknu vám, jak vařit topinambur v troubě, pečený s medem a aromatickými bylinkami.

Výborná vegetariánská variace na téma japonské kuchyně. Zajímavý a originální recept. Takové rohlíčky se budou dobře hodit i na sváteční stůl. Podívejte se, jak se vyrábí ovocné rolky a vyzkoušejte je.

:)

Zde je recept na přípravu ovocného salátu v ananasu. Je radost takový salát připravit. Sníst to je další věc Je nepravděpodobné, že by někdo dokázal zachovat chladnou hlavu před takovým salátem!

Velmi lehký novoroční salát. Pokud vás omrzela majonéza a těžké šupinaté saláty, tento krásný a jednoduchý salát se určitě trefí na místo! Recept na novoroční věnec salát na večeři!

Jednohubky s cherry rajčaty a mozzarellou jsou vynikající volbou pro neuvěřitelně krásné občerstvení a předkrm na sváteční stůl. Tato jednohubka se hodí především na jarní a letní dovolenou, v období zeleniny!

Sleď samozřejmě ve výchozím nastavení nemůže být vegetarián. Místo ryb používám mořské řasy. Místo běžné majonézy přidávám libovou majonézu. Ukazuje se to velmi chutné a zdravé!

Co si spojujete s Novým rokem? Myslím, že se nebudu mýlit, když řeknu, že je to s balónky a mandarinkami, že? Takže tento originální a jednoduchý recept na silvestrovský salát obsahuje obojí.

READ
Nitroděložní vývoj dítěte po týdnech od A do Z: zapišme si to hlavní

Podělím se o nový recept! Tentokrát vám řeknu, jak připravit novoroční salát s koulemi! V předvečer svátků často chcete udělat něco nového – a toto je vaše šance! Chutné, jemné a uspokojující!

Pokud máte rádi lehké a chutné rychlé občerstvení, pak navrhuji přidat do svého kulinářského repertoáru další skvělý recept. Bohatá a pikantní chuť vás nenechá lhostejnými.

Pokud jste již unaveni pravidelným občerstvením, navrhuji, abyste se naučili připravit salátový předkrm ze sýra s česnekem a majonézou. Na první pohled jde o velmi jednoduchý předkrm, jehož zvláštností je však prezentace.

Pro ty, kteří potřebují nový nápad na sváteční občerstvení, chci vám říct, jak vařit houby plněné ořechy a sýrem. Jedná se o lahodnou, levnou, krásnou a neuvěřitelně snadno připravitelnou svačinu.

Velmi lehké, chutné a světlé tartaletky se zeleninou doma – vynikající varianta občerstvení pro sváteční stůl. Minimum kalorií, času a ingrediencí a velmi slušný výsledek.

Máte rádi lahodné a krásné saláty? Mám nápad, jak připravit salát bez majonézy na sváteční stůl na bázi melounu a kozího sýra. Velmi jednoduché, chutné a krásné. Zkus to!

Vynikající vegetariánský dort bez vajec nebo jen medovník. Dort je velmi měkký, uspokojivý a jemný. Vhodné pro jakoukoli slavnostní událost, jako jsou narozeniny! Doporučuji uvařit!

Dnes se v naší zemi stal široce populární vynález francouzského kuchaře s názvem „Vol-au-vent“. Vol-au-vents poněkud připomínají tartaletky, pouze z listového těsta. Zkusíme vařit?

Miluju zeleninový kaviár. Je dobré mít zásobu v lednici. Ukazuje se, že vždy bude po ruce dresink na teplé pokrmy nebo jen svačina, kterou lze namazat na chleba.

Potvrďte smazání receptu

Tuto akci nelze vrátit zpět.

Hlasovat můžete pouze pro 1 recept. Opravdu chcete hlasovat pro tento konkrétní recept?

Jak nyní stále více lidí volí bezmasou dietu, přibývá receptů, které této dietě vyhovují. Na stránkách našeho webu můžete snadno získat originální nápady, co uvařit na Nový rok 2024 pro vegetariány. Saláty, předkrmy, polévky, pečivo se slanými náplněmi, vydatná pečená hlavní jídla: jak vidíte, recepty na vegetariánská jídla na dovolenou mohou být velmi rozmanité. Díky krásné a kreativní prezentaci budou pokrmy skutečně slavnostní a pochutnají si na nich úplně všichni vaši hosté.

Uvidíte, že vegetariánský stůl na Nový rok nejsou jen saláty ze zeleniny a bylinek. Jedná se o různé velmi chutné, výživné, zdravé a rozmanité pochoutky, které ocení a s chutí sní i zarytí masožravci. Mimochodem, zde najdete i nápady na veganská menu, která neobsahují živočišné produkty, jako jsou vejce a mléčné výrobky. Jezte zdravě, chutně a pestře! Šťastný nový rok!

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: