Svačinový dort Napoleon – originální recepty

No, velmi rychlé řešení dovolené pro většinu firem. Svačinový dort Napoleon z hotových dortových vrstev: recepty s fotografiemi osloví každého! Nabízíme široký výběr a příprava je vždy jednoduchá. Můžete si vzít různé koláče. Nejčastěji používáme puff a vafle.

Samozřejmě, že náplň dělá předkrm obrovský úspěch. Moře levných receptů – s rybími konzervami, tvarohem a česnekem, taveným sýrem a vejci. Můžete si také pohrát s nečekanou kombinací, například avokádem a červenou rybou, kaviárem. Budete potřebovat trochu exotiky, ale chuť občerstvení bude jasná a nová.

Vyberte si z osvědčených možností v níže uvedeném obsahu.

TOP 16 svátečních předkrmů – nejlepší recepty s fotografiemi z levných produktů. A nejchutnější předkrmy se šproty a červenou rybou.

Rychlá navigace v článku:

Svačinový dort vyrobený z vaflových koláčů – recept „Mužská příchuť“

Ideální volba pro rychle se pohybující lidi. Zde najdete vynikající rychlou svačinku a rybí náplň bez starostí. Tato svačina Napoleon z hotových koláčků je jako stvořená pro otrlé chlapy po náročném dni a ozdobí i slavnostní večeři pro malou párty. Recept s fotografiemi krok za krokem nedovolí ani nezkušenému začátečníkovi dělat chyby.

Používáme jednoduché vaflové dorty.

Ingredience na nátěr:

  • Makrela (konzervovaná) – 1 plechovka
  • Slepičí vejce – 3 ks.
  • Mrkev – 1 ks. střední velikost
  • Ořech – 50 g
  • Jakýkoli tvrdý sýr – 70 g
  • Majonéza – 150-200 g
  • svazek kopru
  • Sůl

Dejte si mixér! Všechny slevy na trhu Yandex

Jak vyrobit svačinový dort Napoleon z hotových oplatkových koláčů.

Tři velké mrkve. Přidejte do něj nasekané ořechy.

Sýr namelte na stejném struhadle. Vařená vejce nebo také tři nakrájíme nadrobno a spojíme s nasekaným koprem. Po vyzkoušení sůl.

Konzervovanou makrelu vyjmeme z nádoby a rozmačkáme běžnou vidličkou.

Sestavíme předkrm, každý list ochutíme tenkou majonézovou polevou a třívrstvou náplní:

  • Makrela – Mrkev s ořechy – Vejce s koprem.

Znovu potřeme majonézou a posypeme hoblinkami strouhaného sýra. Připravenou přesnídávku necháme 2–3 hodiny louhovat v chladu.

Nahraďte rybí konzervy houbami smaženými s cibulí, jakýmkoli mletým masem, kuřecím masem a dokonce i jednoduchou klobásou. Bude to vynikající!

Svačinový dort vyrobený z hotových dortových vrstev s rybími konzervami

Kuchaři jsou jako klenotníci. Snadno promění rychlé občerstvení ve skutečné dekorace na stůl. Slavnostní večer nebo běžná večeře s rodinou: tento Napoleonův dort bude doma všude! Recept je podobný předchozímu, ale s jemnějším tvarohovým krémem, křupavým listovým těstem a silnou vrstvou náplně.

  • 5 připravených středně velkých listových těst
  • Jakákoli rybí konzerva – 1 plechovka
  • Vejce – 4 ks.
  • Mrkev – 2 ks.
  • Smetanový sýr – 200 g
  • Majonéza – 100 g
  • Česnek – zub 2
  • svazek zelené cibule
  • Sůl
READ
Jak zabránit stékání rtěnky: tipy od vizážistů

Při sestavování dortu namažte každou vrstvu majonézou a přidejte vlastní náplň.

  1. Drcené rybí konzervy. Tekutinu není potřeba vylévat.
  2. Vařená mrkev nastrouhaná na hrubém struhadle s česnekem, solí a majonézou.
  3. Drcená vejce s majonézou.

Hotový dort zakryjte potravinářskou fólií, položte na něj závaží a dejte na 12 hodin do lednice. V pravý čas jej potřeme ze všech stran smetanovým sýrem.

Zelená cibule, kousky mrkve a oliv, strouhaný žloutek: na ozdobu si můžete vybrat ty nejbarevnější produkty.

Předkrm Napoleon s tuňákem a okurkami

  • Listové koláče – 4 ks.
  • Tuňák ve vlastní šťávě – 1 plechovka (240 g)
  • Vařená vejce – 4 ks.
  • Okurky (solené nebo nakládané) – 2 ks.
  • Tavený sýr – 2 ks. (až 200 g)
  • Česnek – 3-5 stroužků
  • Smetanový sýr (jakýkoli měkký, tvaroh) – 180 g
  • Zelená cibule a oblíbená zelenina
  • Majonéza podle chuti
  • Olivy a strouhanka z listového těsta na ozdobu

Výroba svačinového dortu.

Myšlenku receptu, který jsme se již naučili, nebudeme dlouho opakovat. Výrobky dobře zapracujte do nátěru. Na hotové koláče položte střídavě dvě náplně.

  • První možností jsou strouhaná vejce se zelenou cibulkou, česnekem a roztaveným sýrem, mletá na mlýnku na maso. Tuto náplň opakujeme dvakrát: na začátku montáže a na konci.
  • Druhou možností je šťouchaný tuňák a nudličky nakládané okurky. Tato směs půjde mezi druhou a třetí vrstvu koláče

Každý si bude chtít zopakovat tento slavný Napoleonův recept krok za krokem s fotografiemi. A to z dobrého důvodu: hlasitá chvála od hostů je zaručena!

Hotový předkrm necháme 2-3 hodiny vylouhovat v chladu a ozdobíme dle libosti. Zde je jednoduchý topping s polovinou dortu, který byl rozdrcen v mixéru. Kruhy z vícebarevných oliv, snítka kopru a elegantní geometrie. Recept, který je extrémně snadné opakovat v každé kuchyni!

Svačinový dort Napoleon s kuřecím masem a houbami

Některé hospodyňky rády kouzlí se svým pečivem. Pokud pro vás tato fáze není nijak zvlášť důležitá, stačí si koupit jeden a půl kilogramu hotového těsta bez droždí. To je vše, co potřebujete k opakování tohoto svačinového masového koláče s houbami.

  • Listové těsto bez droždí – 1,5 kg
  • Vejce – 6 ks.
  • Kuřecí řízek – 3 ks.
  • Žampiony – 0,5 kg
  • Cibule – 2 hlavy
  • Tvrdý sýr – 100 g
  • Olej na vaření na smažení
  • majonéza
  • Sůl, pepř podle chuti

Už vás nebaví prohlížení fotek? Lakonické video krok za krokem odhalí tajemství receptu! Od 03:16 – jak z dortů vykrojit požadovaný tvar, upéct a sestavit výbornou svačinu.

Předkrm Napoleon dorty s červenou rybou a krevetami

Předpokládá se, že stejnojmenný dort vymyslel sám dobyvatel Evropy, císař Bonaparte. Pravda, jeho recept napovídal sladký luxus. Doporučujeme připravit lahodný dort Napoleon z hotových dortových vrstev. Recept krok za krokem s fotkami je jasný a přehledný. Minimum problémů, luxusní a chutné!

  • Hotové dorty pro Napoleona – 1 balení
  • Jakákoli červená ryba (solená) – 300 g
  • Jemný smetanový sýr – 300 g
  • Krevety – 200 g
  • Červený kaviár – 100 g
  • Zeleň
READ
Kožené sukně 2024: trendy a styly

Jako předkrmy nakrájejte ryby na tenké vrstvy. Zeleninu nakrájejte a smíchejte se smetanovým sýrem. Okurku nakrájejte na úhledné tenké plátky. Krevety uvařené v osolené vodě podélně rozkrojíme.

Každý z připravených koláčů potřete tvarohovou směsí a bylinkami a přidejte náplň.

  • První dort je červená ryba.
  • Za druhé – plátky okurky
  • Třetí jsou krevety.
  • Čtvrtý je červený kaviár.

Hotový dort dejte na několik hodin do lednice.

Lavash dort s houbami a sýrem „Úspěch se zárukou“ – video recept

Říká se, že cesta k srdci člověka vede přes žaludek. Rychlé občerstvení pomůže, aby byla tato cesta krátká a sladká!

  • Tenký lavash – 2 listy
  • Žampiony nebo jakékoli jiné houby – 0,5 kg
  • Cibule – 4-5 středně velkých hlávek
  • Mrkev – 1 ks.
  • Tvrdý sýr – 100 g
  • Zakysaná smetana – 50 g
  • Sůl – ½ lžičky
  • pepř

Místo fotek krok za krokem je tu jasný a přehledný videonávod od opravdového profesionála ve svém oboru.

Svačinový dort vyrobený z hotových dortových vrstev „Royal Herring“

Sleď je oblíbená ryba a zkazit jím pokrmy je téměř nemožné. A svačiny chutnají skvěle i při té nejobyčejnější prezentaci.

Pokud chcete lahodnost i krásu, věnujte pozornost dalšímu příkladu Napoleonova nesrovnatelného snack baru – s náplní ze sledě.

  • Hotové vaflové koláče – 6 ks. (120 g)
  • Filet ze sledě – 1 střední ryba (300-400 g)
  • Čerstvé žampiony – 300 g
  • Bílé cibule – asi 200 g (2 střední)
  • Mrkev – do 350 g (1-2 ks.)
  • Tvrdý sýr – 100 g
  • Majonéza podle chuti

Podívejte se na vynikající video, kde není jediné slovo navíc. Průvodce vás provede receptem krok za krokem, s jasnými detaily a jasnými pokyny. Rozšiřte svou sbírku svých oblíbených receptů na sváteční sledě!

Úžasný sendvičový dort s fotografiemi krok za krokem

Rychlé svačinové dorty pomáhají nasytit velký dav. Šetří čas na komunikaci s rodinou a přáteli. Originální recept, návod krok za krokem, detailní fotografie – určitě si to zopakujte, vaše rodina se z toho zblázní!

  • Avokádo – 4 ks.
  • Toustový chléb – 16 plátků
  • Tvaroh – 1,4 kg
  • Vařená řepa – 1 ks.
  • Nakládaná sladká paprika – 1 ks.
  • Sýr čedar – 60 g
  • Šťáva z polovičního citronu
  • Zelená cibule
  • Med – 1 lžička
  • Zelenina a bylinky dle libosti
READ
Možnosti pro krásnou manikúru - 120 fotografií manikúry s exkluzivním designem. Recenze, videa, návody, tajemství a triky od profesionálů!

Připravte si 3 náplně.

  1. Dužinu avokáda pokapeme citronovou šťávou. Vidličkou vmícháme nakrájenou zelenou cibulku.
  2. Smíchejte nakládané papriky a strouhaný sýr.
  3. Řepu namelte na hrubém struhadle a ochuťte medem.

Do každé z náplní pro recept dáme 300 gramů tvarohu.

Toasty vložíme do dortové formy tak, aby vytvořily souvislou vrstvu chleba. Navrch rozetřeme náplň z červené řepy. Na další vrstvě toastu je sýrová směs. Znovu chléb a přelitý avokádem a cibulí.

Připravenou svačinu dejte na 2 hodiny do lednice. Po nakynutí můžeme svačinový chlebíček ze všech stran pomazat tvarohem a ozdobit dle libosti.

PS TOP 15 nejlepších náplní do svačinových dortů

Myšlenka potahování hotových dortových vrstev je univerzální a rychlá. Jako náplň do předkrmů lze použít doslova cokoliv. Vyberte si z níže uvedeného seznamu, nebo ještě lépe zkombinujte dva druhy náplní podle své intuice! A nechte své složení chválit i ti nejznámější skeptici. :)

Z čeho udělat náplň, když chcete rybí nebo masové recepty.

  1. Jakákoli ryba v rajčatové omáčce. Rajčatový akcent zesvětlete tvarohem nebo zakysanou smetanou. Smíchejte s bylinkami a olivami.
  2. Smažená cibule a mleté ​​maso z krevet. Můžete zahustit strouhaným žloutkem. Přečtěte si, jak chutně smažit krevety zde.
  3. Lehce osolený sleď, čerstvé jablko a nakládaná cibulka. Forshmak vám pomůže! :)
  4. Lehce solený sleď, vařená řepa, majonéza.
  5. Sleďový olej.
  6. Kuřecí játra smažená s cibulí a mrkví, chcete-li. Můžete střídat mezi homogenní pomazánkou (whack-whack v mixéru do hladka) a směsí textur ve velmi jemných řezech.
  7. Jakákoli játrová paštika, včetně hub nebo ořechů
  8. Šunka s křenem a bylinkami. – hotová pomazánka do Napoleonova občerstvení.

Jak připravit náplň ze zeleniny, tvarohu a dalších věcí.

  1. Smažený lilek nebo cuketa s cibulí. Hodil by se i lahodný předkrm z modrých hub.
  2. Bohatá varianta avokáda. Vidličkou rozmačkejte zralé avokádo do základu. Pokud chcete, přidejte neutrální tvaroh. Nezapomeňte přidat svou oblíbenou omáčku s jasnou chutí, citronovou šťávou a nasekaným koprem.
  3. Tvaroh, feta sýr, sýr s česnekem a sekanými ořechy. Pro jemnost a vlhkost – majonéza nebo zakysaná smetana.
  4. Smažená mrkev, strouhaná se středními hoblinami, majonéza, česnek. Navíc – smažené houby.
  5. Jakýkoli salát z krabích tyčinek – jemně nasekaný. a jakákoliv fazolová pasta.

Náplň vždy navlhčete.

Kromě nezapomenutelné majonézy přichází na pomoc tekutina z rybích konzerv, zakysaná smetana, neslazený jogurt, různé kečupy, další pikantní omáčky a máslo. Vhodná a neutrální zahušťovadla jsou vařený nastrouhaný žloutek a bramborová kaše.

Vaření si můžete užít jako hudbu! A pak bude každé jídlo neuvěřitelně chutné. Vyzkoušejte autentickou symfonii – Napoleonův dort vyrobený z hotových dortových vrstev. Nejednou jsme testovali recepty s fotografiemi. Zamilujete si je od prvního vyzkoušení!

READ
Jaké znáš koníčky?

Svačinový dort Napoleon - originální recepty

Napoleonský dort je v mnoha zemích znám jako velmi chutný dezert. Ale naše hospodyňky, které nejsou zvyklé se tam zastavovat, myšlenku listového těsta s náplní už dávno využívají k jiným účelům: připravují naprosto úžasný svačinový dort, který se pro větší přehlednost nazývá také Napoleon.

Celé kouzlo pokrmu spočívá v jeho variabilitě, výborné chuti, krásném vzhledu, snadném servírování a v neposlední řadě v tom, že jej lze připravit předem – Napoleonův dort, který stojí několik hodin v lednici. je mnohem chutnější než dort, který byl právě připraven.

Co se týče náplně, vše záleží na fantazii šéfkuchaře: listové těsto lze posunout se vším, co se hodí do duše. Každá vrstva může být navíc odlišná, pokud jsou ingredience, které používáte, vzájemně kombinovány.

Svačinový dort Napoleon s lososem

Přísady pro těsto:

  • 2-2.5 šálků mouky
  • balení margarínu na pečení
  • 1 vejce
  • půl šálku vody
  • špetka soli

Do mísy prosejeme mouku. Vejce, sůl a vodu rozšlehejte, vlijte do mísy s moukou a vypracujte pružné hladké těsto. Rozválíme na tenkou vrstvu, pomažeme změkčeným margarínem a stočíme do rolády. Výsledný obrobek pošlete do chladničky asi hodinu.

Roládu nakrájejte na malé kousky, každou vyválejte na tenkou vrstvu a koláče pečte při teplotě 180-190 stupňů. Měly by zezlátnout.

Složení pro plnění:

  • 200-250 gramů sýra Philadelphia (lze nahradit jakýmkoli jiným smetanovým sýrem)
  • 200 gramů lehce osoleného lososa (můžete použít i uzeného)
  • 3 vejce natvrdo
  • 2 lžíce světlé majonézy
  • malý svazek zelené cibule
  • hromada kopru
  • hrst hlávkového salátu

Nastrouhejte vejce, smíchejte se zelenou cibulkou a majonézou.

Namažte koláče tvarohovým krémem a položte náplň: jedna vrstva – losos s koprem, druhá – vejce s cibulí a majonézou.

Vytvořte tolik vrstev, kolik uznáte za vhodné. Vrchní koláč pokryjeme sýrem a posypeme drobenkou. Dejte napoleonský dort na několik hodin do lednice, ideálně celou noc.

Dort podávejte na ploché misce vyložené listy salátu frisee.

Svačinový dort Napoleon - originální recepty

Poznámka. Recept na těsto na svačinový koláč uvedený výše je poměrně jednoduchý na přípravu a dá se říci, že je ideální jak pro dezerty z listů, tak pro svačiny z listů. Pokud není možné vařit dorty sami, můžete použít hotové, které jsou v supermarketech prezentovány ve velkém sortimentu.

Napoleonský dort s kuřecími játry a uzenou kuřecí paštikou

Přísady pro těsto:

  • 250 gramů mouky
  • 100 gramů másla
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 vejce
  • lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
READ
Astma - příznaky u dospělých: jak nemoc začíná

Mouku prosejeme, přidáme prášek do pečiva, máslo, zakysanou smetanu, vejce, sůl a uhněteme hladké těsto. Dejte lednici na hodinu.

Těsto rozdělte na více částí, každou vyválejte do tenkého kruhu a opečte na pánvi s nepřilnavou vrstvou z obou stran (koláčky předem propíchejte, aby nebublaly). Můžete péct v troubě, ale v pánvi se ukáže mnohem rychleji.

Složení pro plnění:

  • 300 gramů kuřecích jater
  • 1 žárovka
  • 1 malá mrkev
  • lžíce olivového oleje
  • 2 uzená prsa
  • 1 čerstvá okurka
  • hrst švestek
  • pár vlašských ořechů
  • 4 lžíce světlé majonézy
  • sůl, pepř podle chuti

Připravená kuřecí játra orestujte na olivovém oleji spolu s cibulí a nastrouhanou mrkví, podle chuti osolte a opepřete. Ochlaďte a rozdrťte v mixéru.

Kuřecí prsa, okurku a sušené švestky nakrájíme na tenké nudličky, ochutíme majonézou a promícháme.

Ořechy osušíme na suché pánvi a lehce nasekáme.

Spodní koláč potřeme játrovou paštikou, přikryjeme dalším koláčem, dáme salát z kuřecích prsou, okurky a sušených švestek atd. Střídavě náplní děláme tolik vrstev, kolik považujeme za nutné.

Svačinový dort Napoleon - originální recepty

Hotový dort Napoleon by měl být ponechán v chladničce po dobu několika hodin.

Svačinový dort napoleon s rybími konzervami

Přísady pro těsto:

  • Sklenice mouky 3
  • balení margarínu na pečení
  • 200 gramů zakysané smetany
  • 1 vejce
  • lžička prášku do pečiva

Margarín dáme do mrazáku, nastrouháme, smícháme s prosátou moukou, práškem do pečiva, zakysanou smetanou a vejcem a vypracujeme těsto. Rozdělíme na pět dílů, rozválíme na tenkou vrstvu a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů do zlatova.

Složení pro plnění:

  • sklenice růžového lososa ve vlastní šťávě
  • plechovka tuňáka v olivovém oleji
  • 2 vejce natvrdo
  • 2 tavený sýr
  • malý svazek zelené cibule
  • 100 gramů světlé majonézy
  • stroužek česneku

Rozmačkejte rybu. Nastrouhejte vejce a tvaroh, přidejte jemně nakrájenou zelenou cibulku, nasekaný česnek a 50 gramů majonézy.

Každý koláč namažte tenkou vrstvou majonézy. Na první dort dáme růžového lososa, přikryjeme dalším dortem, dáme salát z vajec a taveného sýra, pak znovu dort a vrstvu tuňáka. Znovu opakujte všechny vrstvy ve stejném pořadí. Poslední vrstvu namažte majonézou a posypte drobenkou.

K namáčení nechte Napoleonův koláč několik hodin na chladném místě.


Těsto na svačinový koláč si každá hostitelka vybere podle své chuti a co se náplně týče, je tu nekonečné pole pro improvizaci. Jako vrstvu můžete použít všechny oblíbené saláty. Rád bych zdůraznil, že pokud používáte více druhů náplní, snažte se zajistit, aby všechny produkty, které obsahují, byly ve vzájemné harmonii.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: