Smažené krevety: recept

20 nejlepších způsobů, jak smažit krevety na pánvi

Výborná svačina k pivu, hlavní jídlo jako příloha, doplněk do salátů i zdravá svačina – to vše je o smažených krevetách na pánvi. Samozřejmě je můžete dát na rozpálený olej a na pár minut opéct, přesto vám chceme nabídnout zajímavější možnosti. Jsme si jisti, že v této kolekci určitě najdete recept podle svých představ!

1. Smažené krevety v těstíčku

Smažené krevety v těstíčku

Krásné křupavé těsto – rychlé a neuvěřitelně jednoduché.

Budete potřebovat: 200 g krevet, 1 vejce, 3 polévkové lžíce. mouka, koření.

Příprava: Syrové krevety povařte pár minut ve vroucí vodě a uvařené a mražené jen oloupejte. Vejce rozšleháme s kořením. Krevety namáčíme ve vejci a poté v mouce a orestujeme je na velkém množství oleje na pánvi.

2. Opečené smažené krevety

Pečené smažené krevety

Toto je skvělý recept na velké krevety, jako jsou královské krevety.

Budete potřebovat: 250 g loupaných krevet, 100 g strouhanky, 1 vejce, 2 polévkové lžíce. mouka, 2 polévkové lžíce. sójová omáčka.

Příprava: Marinujte krevety v sójové omáčce po dobu 15 minut. Obalte je v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Smažte krevety na velkém množství oleje do zlatova.

3. Smažené krevety s česnekem a sójovou omáčkou

Smažené krevety s česnekem a sójovou omáčkou

Před podáváním doporučujeme krevety pokapat citronovou šťávou a posypat nasekanými bylinkami.

Budete potřebovat: 500 g krevety, 3 polévkové lžíce. sójová omáčka, 3 polévkové lžíce. rostlinný olej, 1 lžička máslo, 1 stroužek česneku, koření.

Příprava: Krevety úplně očistěte a smažte je v rostlinném oleji na vysoké teplotě po dobu 1-2 minut. Přidáme nasekaný česnek a máslo a po dalších 10 sekundách zalijeme sójovou omáčkou a dochutíme. Vařte krevety další 2-3 minuty.

4. Smažené krevety s česnekem a máslem

Smažené krevety s česnekem a máslem

Neuvěřitelně rudé, chutné a voňavé – skvělá svačina pro každého!

Budete potřebovat: 700 g krevet, 100 g másla, 4 stroužky česneku, 40 g šalotky, 20 ml citronové šťávy, 5 g citronové kůry, 20 g petrželky, koření.

Příprava: Na pánvi rozpustíme máslo a pár minut na něm opékáme nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte koření a vložte tam krevety. Vše společně vařte další 3-4 minuty. Přidejte kůru, citronovou šťávu a nasekanou petrželku, promíchejte a odstavte z ohně.

15 skvělých receptů na smažené koláče na pánvi

5. Smažené krevety s limetkou

Smažené krevety s limetkou

Uvařte krevety s limetkou, ne s citronem, a pak známá chuť zazáří novými barvami!

Budete potřebovat: 300 g krevety, 1 polévková lžíce. olivy a máslo, 2 polévkové lžíce. limetková šťáva, 30 ml bílého vína, 2 zelené cibule, 2 stroužky česneku, koření.

Příprava: Nakrájený česnek opékejte na dvou druzích oleje asi 30 sekund, přidejte oloupané krevety a opékejte další 2-3 minuty. Zalijte vínem, limetkovou šťávou a kořením a vařte dalších 3–5 minut. Odstraňte krevety z ohně a posypte nakrájenou zelenou cibulkou.

6. Smažené krevety v teriyaki omáčce

Smažené krevety v teriyaki omáčce

Aby byly jednodušší a rychlejší, použijte hotové teriyaki.

Budete potřebovat: 600 g loupaných krevet, 1 stroužek česneku, 3 polévkové lžíce. teriyaki omáčka, koření.

Příprava: Na pánvi na rozpáleném oleji opečte krevety z obou stran, okořeňte, přidejte prolisovaný česnek a omáčku teriyaki. Smažte je ještě 1 minutu za míchání a odstraňte z tepla.

READ
Marc Jacobs dámská kolekce jaro-léto 2024

7. Smažené krevety s bylinkami na pánvi

Smažené krevety s bylinkami na pánvi

Vezměte několik různých druhů zeleniny a pokud chcete, přidejte ještě několik špetek rozmarýnu nebo tymiánu.

Budete potřebovat: 70 g másla, 500 g krevet, 2-3 snítky kopru, petržel a koriandr, 0,5 lžičky. citronová šťáva, koření.

Příprava: Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme oloupané krevety. Pár minut je smažte, okořeňte a 5 minut vařte pod pokličkou na mírném ohni. Přidejte nakrájenou zeleninu, pokapejte vše citronovou šťávou a vařte dalších 5 minut.

8. Smažené krevety s cherry rajčátky

Smažené krevety s cherry rajčaty

Velké krevety je třeba vyčistit nejen od skořápek, ale také z jícnu.

Budete potřebovat: 500 g krevet, 10 g rozmarýnu a tymiánu, 100 g cherry rajčat, 100 ml olivového oleje, 20 g česneku, 25 g bazalky, koření.

Příprava: Bazalku, bylinky a česnek nasekáme, rajčata rozpůlíme, krevety oloupeme a vše smícháme s olejem a kořením. Nechte 10 minut a poté smažte všech 5 minut na pánvi za občasného míchání.

Grilované krevety: 20 nejchutnějších receptů

9. Smažené krevety ve smetanové omáčce

Smažené krevety ve smetanové omáčce

Jemná smetanová omáčka se velmi dobře hodí k mořským plodům, včetně krevet.

Budete potřebovat: 500 g krevet, 50 g másla, 250 ml 20% smetany, 1 stroužek česneku, 1/4 citronu, 3 špetky papriky a další koření podle chuti.

Příprava: Doslova po dobu 1 minuty smažte oloupané krevety z obou stran na pánvi v rostlinném oleji. Zvlášť rozehřejte máslo, přidejte nasekaný česnek, zalijte smetanou, omáčku a korpusy dochuťte do zhoustnutí. Vložte tam krevety, vařte další minutu a vše pokapejte citronovou šťávou.

10. Smažené krevety ve smetaně a sojové omáčce

Smažené krevety ve smetaně a sojové omáčce

Další skvělá kombinace jednoduchých ingrediencí!

Budete potřebovat: 800 g krevet, 200 ml 20% smetany, 3 polévkové lžíce. sójová omáčka, 3 stroužky česneku.

Příprava: Oloupejte krevety, nakrájejte česnek a společně je smažte 3–4 minuty na rostlinném oleji. Zalijte smetanou a sójovou omáčkou, promíchejte a vařte další 2-3 minuty na mírném ohni.

11. Smažené krevety v rajčatové omáčce s fetou

Smažené krevety v rajčatové omáčce s fetou

Kompletní hlavní chod pro romantickou večeři nebo sváteční stůl.

Budete potřebovat: 800 g krevet, 150 g fety nebo mozzarelly, 10 g citronové kůry, česnek, petržel a tymián, koření podle chuti, 3 polévkové lžíce. olivový olej, 3 polévkové lžíce. rajčatová pasta, 6 polévkových lžic. bílé víno, 1 cibule, 1 konzerva rajčat ve vlastní šťávě.

Příprava: Nakrájejte cibuli a orestujte ji na olivovém oleji. Přidejte nasekaný česnek a opékejte další minutu. Přidejte rajčatový protlak a nakrájená rajčata z konzervy, zalijte vínem, okořeňte podle chuti a omáčku vařte 10 minut na mírném ohni. Rozdrťte ji přes síto nebo rozšlehejte v mixéru.

Krevety oloupeme a na olivovém oleji je smažíme s citronovou kůrou 2 minuty. Nalijte všechnu tuto omáčku, přidejte nakrájenou zeleninu a vařte další minutu. Odstavte misku z ohně a posypte strouhaným sýrem.

12. Smažené krevety v zakysané smetaně na pánvi

Smažené krevety v zakysané smetaně na pánvi

Doporučujeme vzít tučnější zakysanou smetanu, aby byla omáčka jemnější.

Budete potřebovat: 500 g krevet, 150 g zakysané smetany, 2 stroužky česneku, 4 snítky bylinek.

Příprava: Nakrájený česnek orestujte na oleji 30 sekund. Přidejte oloupané krevety a za občasného míchání opékejte asi 3 minuty. Přidáme zakysanou smetanu, koření a nasekané bylinky a vše dusíme do zhoustnutí.

READ
Jak obnovit nehtovou destičku?

Smažené knedlíky na pánvi: 20 chutných receptů

13. Smažené krevety s medem

Smažené krevety s medem

Sladká medová glazura zdobí mnoho pokrmů, včetně krevet.

Budete potřebovat: 500 g krevety, 1 polévková lžíce. med, 0,5 lžíce. voda, 1/4 citronu, 2 špetky chilli vloček, koření.

Příprava: Smíchejte med s vodou, naplňte ji oloupanými krevetami a nechte 15 minut působit. Smažte je z obou stran minutu na rostlinném oleji a okořeňte. Zakápněte citronovou šťávou a případně ještě trochou medu. Po 1-2 minutách vyjměte krevety z tepla.

14. Smažené krevety v hořčičné omáčce

Smažené krevety v hořčičné omáčce

Stejně chutné se ukáže s pikantní hořčicí a měkkou dijonskou hořčicí.

Budete potřebovat: 500 g krevet, 1/2 šálku kefíru, 2 polévkové lžíce. hořčice, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky. kari, koření.

Příprava: Krevety oloupejte a minutu je z obou stran opékejte. Zalijeme kefírem, přidáme hořčici, prolisovaný česnek a všechno koření a dusíme 10 minut pod pokličkou. Poté otevřete víko a smažte dále, dokud se tekutina neodpaří.

15. Smažené krevety na pivu na pánvi

Smažené krevety v pivu na pánvi

Jsou dobré ke světlému i tmavému pivu, tak si vybírejte podle chuti!

Budete potřebovat: 500 g krevet, 100 ml piva, 2 stroužky česneku, 1/2 chilli papričky, koření, 2 polévkové lžíce. rostlinný olej.

Příprava: Krevety oloupeme, posypeme kořením a opečeme dozlatova na pánvi ze všech stran v rostlinném oleji. Přidejte nasekaný česnek a chilli a restujte ještě 1 minutu. Zalijeme pivem a dále restujeme, dokud se částečně neodpaří.

16. Smažené krevety v rajčatovo-sójové omáčce

Smažené krevety v rajčatovo-sójové omáčce

Velmi jasná chuť a stejné jasné aroma – co ještě potřebujete?

Budete potřebovat: 500 g krevety, 2 polévkové lžíce. rajčatová pasta, 3 polévkové lžíce. sójová omáčka, 1 lžička Italské bylinky, koření.

Příprava: Na rozpáleném oleji zlehka orestujeme krevety. Přidejte rajčatový protlak, sójovou omáčku, bylinky a koření a promíchejte. Smažte další 2-3 minuty za míchání. Snižte plamen a vařte dalších 5 minut pod pokličkou.

12 chutných způsobů, jak vařit smažené houby

17. Smažené krevety v kokosovém obalu

Smažené krevety v kokosovém obalu

Řekneme vám, jak uvařit nejoriginálnější obal na smažené krevety!

Budete potřebovat: 500 g krevety, 3 polévkové lžíce. mouky, 80 ml ledové vody, 1 vejce, 60 g kokosu, koření.

Příprava: Vodu, vejce a koření vyšleháme dohladka a do těsta přidáme mouku. Očistěte krevety a nechte ocasy pro pohodlí. Namáčíme je v těstíčku, obalíme v kokosu a opečeme na pánvi z obou stran.

18. Ananasové krevety smažené na pánvi

Smažené krevety s ananasem na pánvi

Jemná a slaná sladkokyselá krevetová omáčka, kterou si zamiluje každý.

Budete potřebovat: 350 g krevet, 250 g konzervovaného ananasu na kostičky, 50 ml sójové omáčky, 100 g rajčatové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 lžička. škrob, 1 lžička strouhaný zázvor, koření.

Příprava: Česnek nasekáme nadrobno a spolu s ananasem jej podusíme na másle 2–3 minuty. Přidáme sójovou a rajčatovou omáčku, zázvor a koření, promícháme a ještě trochu podusíme. Škrob rozpusťte v 50 ml vody, vlijte do omáčky a vařte 1-2 minuty do zhoustnutí. Přidejte krevety a vše společně vařte další 3 minuty.

19. Smažené krevety v pomerančové omáčce

Smažené krevety v pomerančové omáčce

Pikantní citrusová kyselost vždy úžasně doplní krevety.

READ
Oční make-up se zelenými stíny: tipy

Budete potřebovat: 500 g krevet, 60 g másla, 3 stroužky česneku, 20 g petrželky, 1 pomeranč, koření.

Příprava: Česnek a petržel nasekáme nadrobno, vymačkáme šťávu z pomeranče a nastrouháme 1 polévkovou lžíci. říz. Česnek opékejte půl minuty na rozpuštěném másle. Přidejte kůru, šťávu a petrželku a vařte další 3 minuty. Vložte oloupané krevety, okořeňte pokrm podle chuti a opékejte je z každé strany 2 minuty.

20. Smažené krevety s vejcem

Smažené krevety s vejcem

Vařené krevety podávejte s vařenou rýží nebo nudlemi podle chuti. Velmi zajímavé asijské jídlo!

Budete potřebovat: 250 g krevet, 2 vejce, 1,5 polévkové lžíce. sójová omáčka, 2 polévkové lžíce. rostlinný olej, 1 lžička sezamový olej, 1 polévková lžíce. strouhaný zázvor, 150 g zeleného hrášku, 1 mrkev, 1 svazek zelené cibule.

Příprava: Rozklepneme vejce, na lžíci oleje smažíme tenké vaječné placky, vyjmeme je z pánve a nakrájíme na nudličky. Smíchejte lžíci vody, sezamový olej a sójovou omáčku. Na pánvi rozehřejte další lžíci oleje a 2 minuty na něm opékejte krevety se zázvorem.

Přidejte zelený hrášek, mrkev nastrouhanou na korejském struhadle a nakrájenou zelenou cibulku. Vše společně smažte další 1-2 minuty. Zalijeme sójovou omáčkou, po další 1 minutě přidáme vejce, promícháme a misku odstavíme z ohně.

Vaření krevet s česnekem na pánvi je velmi jednoduché a vždy rychlé. K tomu se nejlépe hodí velké krevety, často nazývané tygr nebo král. Jsou to různé krevety, ale v našem případě to nevadí. Ale jestli uvaříte loupané krevety nebo ne, je jen na vás. S loupanými je méně povyku, s neloupanými je více možností, jak lahodně připravit krevety na česneku. V každém případě jde hlavně o to, aby krevety zůstaly šťavnaté a křehké.

Vaření krevety s česnekem v pánvi

Vaření krevety s česnekem v pánvi

Co si přečíst v článku:

Připomeňme, že krevety se dělí podle velikosti. Velikost je uvedena na obalu čísly, která udávají, kolik kusů krevet je obsaženo v 500 g u krevet bez hlavy nebo v 1 kg, pokud není odstraněna hlava. Čím nižší je toto číslo, tím větší jsou krevety. To znamená, že pokud je balení označeno 21–25, budou krevety větší než ty, které jsou označené 32–35.

Mimochodem, krevety 21–35 se nejlépe hodí na smažení na pánvi. Budete jich potřebovat 4-6 na předkrm nebo jako součást těstovin či rizota nebo 8-12 jako hlavní chod s lehkou přílohou.

Jak připravit krevety na smažení s česnekem

Aby se minimalizovalo riziko vysychání česnekových krevet při smažení na pánvi, doporučuje se je nejprve marinovat. Ale ne v octě nebo jiné kyselině, ale ve směsi soli a cukru. Rozpusťte 3 polévkové lžíce. sůl a 2 polévkové lžíce. cukru v litru studené vody a oloupané krevety tam ponořte na 15 minut nebo je na 30 minut dochuťte solí, cukrem a černým pepřem.

Krevety před smažením na pánvi marinujte. Marináda sníží riziko vysušení křehkého masa, zachová jeho šťávu a pomůže mu krásně zhnědnout.

Během marinování sůl nejen okoření krevetové maso, ale také zabrání vytékání šťávy během vaření. A cukr pomůže krevetám rychle zhnědnout na pánvi.

READ
Nské ponožky pro pedikúru: návod, značky a recenze

V obou případech dejte krevety při marinování do lednice a nezapomeňte je před smažením na oleji důkladně poplácat papírovými utěrkami. Pro zvýraznění česnekového aroma přidejte do suché směsi trochu česneku prolisovaného lisem, rozemletého v hmoždíři se solí nebo nastrouhaného na jemném struhadle. Dobře funguje i suchý česnek, který se při smažení nepřipaluje.

Jaké druhy nádobí jsou potřeba pro krevety smažené s česnekem?

Při vaření česnekových krevet vyberte co největší pánev, abyste mohli krevety naaranžovat do jedné vrstvy. To vám umožní použít méně oleje a krevety rychle a rovnoměrně osmahnout. Pokud je pánev malá a krevet je hodně, smažte je v několika dávkách. Po každé dávce otřete pánev papírovými utěrkami.

Krevety by měly být umístěny v jedné vrstvě, proto zvolte větší pánev

Jak vylepšit česnekovou chuť smažených krevet s česnekem

Zdá se, že stačí přidat česnek na začátku nebo na konci vaření a získáte opravdu aromatické a chutné česnekové krevety.

Věřte, že bude mnohem zajímavější, když česnek použijete v různých fázích vaření a připravený na různé způsoby.

Metoda # 1. Nejprve si olej ochutíme tak, že v něm osmahneme pár nakrájených stroužků česneku do zlatova. Po scezení a rozehřátí oleje v něm 3-5 minut opékejte krevety do růžova a poté dochuťte nadrobno nakrájeným česnekem, citrusovou šťávou a kůrou (citron, limetka, pomeranč), vločkami chilli papričky, petrželkou, koriandrem popř. bazalka.

Aby vůně vařených krevet povzbudila vaši chuť k jídlu, nejprve dochuťte olej tak, že v něm nejprve orestujete nakrájený česnek

Metoda # 2. Marinujte krevety s olivovým olejem, solí a prolisovaným česnekem – to bude první porce česneku. Stroužky česneku rozdrcené nožem podusíme na oleji do měkka, vyjmeme děrovanou lžící a vidličkou rozmačkáme na pastu – druhá porce česneku, bude se hodit později. Nyní do oleje přidejte třetí porci česneku – tenké plátky. Když po okrajích zezlátnou, opečte krevety na tomto oleji pár minut z každé strany. Vmícháme česnekovou pastu, dobrý ocet nebo citronovou šťávu, přidáme bylinky a ihned podáváme.

Dalším způsobem, jak přidat chuť krevetám smaženým na pánvi, je použít česnek třikrát, okořenit jím marinádu, opéct plátky na oleji a připravit česnekovou pastu, kterou smícháte se smaženými krevetami.

Metoda # 3. Krevety s česnekem můžete vařit úplně jinak. Nejprve opečte krevety na pánvi se silným dnem na minimálním množství rostlinného oleje dozlatova jen z jedné strany, asi minutu. Přendejte do misky, zakryjte fólií. V prázdné pánvi podusíme na oleji na tenké plátky nakrájený česnek s přidáním bobkového listu nebo vloček chilli papričky. Po 5-7 minutách, když se olej stane česnekovým, zvyšte plamen, vraťte krevety a opékejte je další minutu z druhé strany. Stáhneme z ohně, dochutíme dobrým vinným octem, solí, pepřem, přidáme bylinky, od petržele až po estragon.

Po rychlém smažení krevet lze olej dochutit česnekem a kořením. Bude to také velmi chutné!

Připomeňme, že spálený česnek začíná chutnat hořce, což kazí chuť i vůni hotového pokrmu. Regulujte teplotu a ujistěte se, že se tak nestane.

READ
7 znaků na vašem vzhledu, které prozrazují váš věk

Vaření krevety smažené s česnekem na pánvi

Krevety smažené s česnekem na pánvi můžete vařit různými způsoby, pokaždé získáte jemné, šťavnaté krevety s jasným česnekovým aroma, ale bez přebytečného tuku.

Nejjednodušší způsob, jak uvařit krevety s česnekem, je osmažit je na pánvi s malým množstvím rostlinného oleje a poté po odstavení ze sporáku vmíchat máslo rozmačkané s česnekem, jemně nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu a kůru. . A podáváme s čerstvým chlebem.

Krevety s česnekem podávejte na pánvi s citronem a čerstvým chlebem. Prostě klasická chuť!

Skořápky a hlavy velkých krevet tvoří vynikající chuťový a aromatický základ pro krevety česnekové. Začněte vařit orestováním skořápek a hlav na pánvi na středně vysokém ohni s trochou rostlinného oleje.

Krevetové hlavy a krunýře, předsmažené na středním ohni, vytvářejí vynikající chuťový a aromatický základ hotového pokrmu.

Po 3-4 minutách, kdy skořápky začnou hnědnout, sundejte pánev ze sporáku a opatrně zalijte suchým bílým vínem nebo vodou smíchanou s bílým vinným octem (nebo citronovou šťávou). Bylo by hezké přidat současně pár snítek tymiánu a nasekaný česnek. Vraťte pánev na sporák a po varu směs vařte 3-5 minut.

Připravte si voňavý odvar se suchým vínem nebo vodou smíchanou s citronovou šťávou. Je dobré přidat pár snítek tymiánu a česneku

Scedíme tak, aby zůstal pouze aromatický vývar.

Vývar přecedíme, bude se hodit později

Ve stejné pánvi smažte česnek na malém množství rostlinného oleje a vločkách horké červené papriky, dokud nebude průsvitný. Zalijte aromatickým vývarem a jakmile se vaří, přidejte krevety. Vařte na mírném ohni přikryté po dobu 5 až 7 minut, nebo dokud krevety již nebudou průsvitné.

Vývar je třeba nalít do pánve, a když se vaří, přidejte krevety

Česnekové krevety ihned podávejte nebo je přendejte do misky a omáčku zahustěte škrobem smíchaným s citronovou šťávou. Kousek másla, rozmačkaný s jemně nasekanou petrželkou a česnekem, udělá omáčku hedvábnou a krémovou.

Krevety jsou již hotové a omáčku je potřeba zahustit máslem, rozmačkat s petrželkou a česnekem a smíchat škrob s citronovou šťávou

Vraťte krevety do této rafinované omáčky a prohřejte.

Česnekové krevety připravené tímto způsobem se někdy nazývají krevety scampi. Skvělý způsob, ale zdaleka ne jediný.

Krevety smažené na česneku na pánvi lze originálně podávat na lůžku z kukuřičné kaše. Je to nejen krásné, ale také velmi chutné!

Česnekové krevety jsou skvělým doplňkem různých pokrmů. Třeba pikantní dýňovou krémovou polévku. Vařené těstoviny nebo kuskus odděleně promění krevety v uspokojivé jídlo. Nebo si udělejte rizoto a doplňte ho česnekovými krevetami. Málo známým jídlem jsou krevety s česnekem, položené na lůžku z měkké kukuřičné kaše, uvařené ve vodě, s přídavkem másla a sýra. Zkuste to, je to velmi chutné!

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: