Ricinový olej na obočí a řasy: jak používat

Ricinový olej se získává ze semen ricinového bobu. Je to viskózní, hustý, světle žlutý olej bez zápachu. Je známo, že ricinový olej používali staří Egypťané jako palivo do lamp. Poté se tento produkt začal používat pro kosmetické a terapeutické procedury.

V současné době se naprostá většina světového ricinového oleje vyrábí v Indii. Ricinový olej má podle studií protizánětlivé a projímavé účinky a také stimuluje růst a posilování vlasů.

Díky četným léčivým vlastnostem tohoto oleje se stal nepostradatelným produktem široce používaným v kosmetologii. Přidává se do různých přípravků pro péči o vlasy.

Jaké vlastnosti má ricinový olej?

Ricinový olej je zásobárnou vitamínu E, Omega-9 mastných kyselin, Omega-6 mastných kyselin. Produkt lze skladovat po dlouhou dobu, aniž by se na něm vytvořil film. Ricin obsažený v ricinových bobech je toxický, takže extrakce produktu je pro zdraví sběračů značně nebezpečná.

Mastné kyseliny ricinového oleje jsou přírodní látky používané ke zvlhčení pokožky a zabraňují ztrátě vody. Ricinový olej obsahuje také antioxidanty, které chrání vlasy před agresivními vlivy prostředí a posilují je od kořínků až po konečky. Ricinový olej má vlastnosti, díky kterým může být použit jako nezávislý lék a také přidán jako pomocný prvek do masek, balzámů a mastí.

Odborníci v oblasti kosmetologie vysoce oceňují vlastnosti tohoto produktu, protože má pozitivní vliv na celkový stav pokožky, obočí, řas a vlasů.

Ricinový olej obsahuje následující živiny:

  1. Kyselina palmitová. Dodává pokožce hladkost a pružnost, podporuje hojení ran a prasklin, bojuje proti vypadávání vlasů a zlepšuje růst vlasů.
  2. Kyselina ricinolejová. Zjemňuje a zvlhčuje epidermis, působí antibakteriálně.
  3. Kyselina stearová. Zvyšuje ochranné vlastnosti dermis, vyživuje vlasy a bojuje proti odlupování.
  4. Kyselina olejová. Hydratuje pokožku, podílí se na stavbě buněčných membrán.

Při neustálém používání ricinového oleje bude obočí krásné a hedvábné. Tento přípravek obohacuje vlasové folikuly o prospěšné látky. Kyseliny obsažené v ricinovém oleji vyživují a zvlhčují vlasy, pronikají do vlasového stvolu.

Pomůže ricinový olej zahustit obočí a řasy?

Kromě toho, že ricinový olej dodává obočí a řasám upravený vzhled, podporuje i růst chloupků. Ale tento efekt může být dočasný. Opatrní by měli být alergici, protože ricinový olej pro růst řas se aplikuje na sliznici víčka, což může vést k otokům, svědění a dalším alergickým reakcím.

Ricinový olej může být účinný, pokud jsou vaše vlastní vlasy slabé a krátké. Může stimulovat růst a posílení vellus vlasů. Pokud je ale pokožka bez chloupků, může pomoci jedině transplantace vlasů, která vám umožní vytvarovat krásné sobolí obočí, jakéhokoli tvaru a s doživotními výsledky.

READ
Jak se červenat

Aby se olej dobře vstřebal a přinesl požadovaný výsledek, před použitím se doporučuje splnit řadu podmínek:

  1. Nejprve byste měli odstranit zbývající make-up z řas a obočí a poté odmastit pokožku. Odmaštění se nejlépe provádí pomocí čisticí pleťové vody.
  2. Ricinový olej by měl být aplikován nejen na obočí, ale také na blízké oblasti pokožky. To umožní nutričním složkám proniknout do žárovek, což povede k urychlení růstu vlasů.
  3. Předpokládá se, že nejlepší čas na použití ricinového oleje je druhá polovina dne. Před spaním se doporučuje vyprat veškerý zbývající produkt, jinak si můžete znečistit ložní prádlo.
  4. Doba trvání procedury by měla být 1–1,5 hodiny, poté byste měli pečlivě očistit pokožku a chloupky od produktu. Je důležité být opatrní, protože pokud se ricinový olej dostane do očí, může způsobit zarudnutí, svědění a podráždění. Je obecně bezpečný a lze jej používat doma.
  5. Výsledky používání na sebe nenechají dlouho čekat. Při každodenním používání tohoto produktu můžete po měsíci zaznamenat pozitivní změny. Výsledky získané pomocí dobře organizované péče o řasy a obočí můžete upevnit.

Jak správně používat ricinový olej

  1. Ke zpracování obočí byste měli použít vatový tampon. Olej je nutné nanést po celé délce vlasů. Aby použití ricinového oleje nezpůsobovalo nepříjemnosti, lze jej nalít do pohodlnější láhve, kterou je nutné předem vypláchnout.
  2. Pro využití všech prospěšných vlastností tohoto oleje je nejlepším řešením vytvořit směsi. Kombinace ricinového, olivového, kokosového, broskvového a mandlového oleje obnovuje a aktivuje růst folikulů.
  3. Další účinnou možností by bylo přidat do oleje vitamíny A a E, které zvýší léčivé vlastnosti ricinového oleje. S tímto receptem můžete během krátké doby zvýšit počet řas.
  4. Pokud si chcete řasy a obočí obnovit doma, i na to existují dobré recepty. Maska z medu, ricinového oleje a jednoho žloutku podpoří růst řas a obočí. Výrobek by měl být smyt 3 hodiny po aplikaci.
  5. Ricinový olej se skvěle kombinuje s téměř všemi přípravky určenými pro péči o obočí a řasy. Pokud chcete zvýšit účinnost kosmetického přípravku, můžete do něj přidat 15–20 kapek ricinového oleje.
  6. Ricinový olej a měsíček mají doplňkové vlastnosti, díky nimž se zvyšují ochranné funkce chloupků, obočí získává krásný a upravený vzhled. K přípravě takové směsi potřebujete tyto dvě složky ve stejném poměru.
  7. Rychlého růstu řas a obočí dosáhnete pomocí kombinace ricinového oleje a skořice. Tato směs také vyživuje a hydratuje pokožku. Chcete-li to provést, přidejte do ricinového oleje trochu skořice.
READ
Cara Delevingne v nové kampani Saint Laurent

Jaké škody může ricinový olej způsobit tělu?

Každý člověk je jedinečný, reakce těla může být úplně jiná. Pokud se ricinový olej používá poprvé, je nutné před jeho použitím vyloučit možné negativní reakce těla.

Proveditelnost použití tohoto produktu můžete zhodnotit následovně:

  1. Ošetřete si obočí a řasy ricinovým olejem a ráno pečlivě prohlédněte kůži a sliznici očí. Pokud dojde k zarudnutí a otoku, měli byste buď zkrátit dobu expozice, nebo produkt přestat používat.
  2. Chcete-li vyloučit jakékoli nežádoucí účinky, před použitím ricinového oleje byste se měli poradit s lékařem, který předepíše testy a posoudí kompatibilitu složek. Díky tomu budou vyloučeny alergické projevy a další negativní důsledky.
  3. Léčivé vlastnosti ricinového oleje se lépe odhalí, pokud se zahřeje. Zahřátý produkt bude mít nejen zesílený účinek, ale bude mít také pozitivní vliv na mikrocirkulaci krve.
  4. Pokud po použití ricinového oleje zaznamenáte nepohodlí, nepohodlí nebo podráždění, je důležité neignorovat signály těla a ukončit terapeutické metody.

Kombinace s jinými prostředky

Ricinový olej lze kombinovat s různými oleji. Pro pravidelné používání jej lze přidávat do produktů péče o pleť v kombinaci s olivovým, kokosovým, broskvovým olejem, vitamíny A a E.

Doporučuje se také kombinovat ricinový olej s aktivními esenciálními oleji, jako je levandule nebo geranium, které jsou dobře známé pro své antibakteriální a antimikrobiální vlastnosti.

Jak uchovávat ricinový olej

Ricinový olej si dokáže uchovat své léčivé vlastnosti po dlouhou dobu. Pro pohodlí se produkt nalévá do pohodlnějších lahví. Výrobek se doporučuje skladovat v těsně uzavřené lahvičce, aby se zabránilo oxidaci v důsledku interakce se vzduchem. Olej se také může zakalit, pokud jej ponecháte na slunci nebo v místnosti s vysokou vlhkostí. Za optimální teplotu, při které by měl být ricinový olej skladován, se považuje +15 až +20°C. Je důležité sledovat datum spotřeby uvedené na obalu. Nesprávné skladování ricinového oleje povede ke ztrátě chemických a fyzikálních vlastností produktu.

Máte lámavé a suché vlasy? Chcete mít husté, zdravé řasy a obočí? „Ricinový olej“ se stane vaším nejlepším pomocníkem pro organizaci kosmetické péče doma. Produkt lze použít v čisté formě nebo v kombinaci s různými krémy a maskami. Pokud si lámete hlavu nad pomalým růstem vlasů, pak pravidelné používání tohoto produktu váš problém vyřeší. Tento bylinný přípravek také dobře působí proti vysoušení a šupinatění pokožky a účinně odstraňuje lupy.

READ
10 NEJLEPŠÍCH VITAMINOVÝCH KOMPLEXŮ PRO KRÁSU ŽENSKÉ POKOŽKY, VLASŮ, NEHHŮ – ŽEBŘÍČEK VITAMINŮ KRÁSY A MLÁDÍ

Ricinový olej je skvělý jako terapeutická metoda pro obnovu pokožky po holení nebo častém barvení. Během těhotenství se doporučuje nepoužívat ricinový olej, aby nedošlo k alergickým reakcím.

Vyberte si organický ricinový olej. Pozorně si přečtěte štítek. Přidané přísady, jako jsou vůně nebo levnější oleje, mohou způsobit podráždění pokožky. Někteří lidé preferují ricinový olej lisovaný za studena, protože přirozené vlastnosti oleje zůstávají nedotčeny.

Ricinový olej je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších rostlinných olejů v Rusku. Předpokládá se, že ricinový olej začali používat staří Egypťané jako projímadlo a k vyvolání porodu. V současné době se aktivně používá v kosmetickém průmyslu. Ricinový olej se přidává do mnoha produktů, jako jsou vlasové masky a oleje na řasy. Lenta.ru hovoří o výhodách ricinového oleje a o tom, jak jej lze použít doma.

Co je ricinový olej?

Ricinový olej, také známý jako ricinový olej, je hustý a viskózní olej se světle zlatým odstínem a výraznou vůní. Jak pro Lenta.ru řekla nutriční terapeutka a koučka zdravého životního stylu Anastasia Zhukova, ricinový olej se získává ze semen stálezeleného keře skočec obecných.

Z ricinových bobů se vyrábějí dva druhy oleje – ricinový olej a ricinový olej. Liší se úrovní toxických látek, které obsahují. Faktem je, že semena skočec obsahují velmi jedovatý alkaloid ricin, jehož chemické složení zahrnuje kyanidovou skupinu, a méně toxický alkaloid ricinin (toxalbullin).

Ricinový olej obsahuje toxické látky, používá se v kožedělném, textilním, nátěrovém a parfémovém průmyslu. V ricinovém oleji ale nejsou žádné nebezpečné látky – při tepelné úpravě se úplně rozloží.

Foto: Kelly Sikkema / Unsplash

Tropická Afrika je považována za místo narození skočec obecných, odkud se dostal do starověkého Egypta a odtud do dalších oblastí světa. V Rusku jsou první zmínky o skocích z druhé poloviny XNUMX. století. Plodina byla také pěstována během sovětských časů. Hlavní oblasti jejího růstu jsou Severní Kavkaz, území Krasnodar a Stavropol, Rostovská oblast.

Jak lze použít ricinový olej?

Hlavní oblastí použití ricinového oleje je kosmetologie. Je to z velké části dáno neobvyklým složením ricinového oleje: z 90 procent se skládá z dosti vzácné kyseliny ricinolejové, kterou v jiných olejích nenajdete. Tato kyselina má analgetické, baktericidní, protizánětlivé a regenerační účinky.

tvoří kyselinu ricinolejovou

READ
Kyselina boritá v léčbě akné: účinnost a návod k použití

Ricinový olej navíc obsahuje kyselinu stearovou, palmitovou, olejovou a linolovou. Ricinový olej je také bohatý na vitamín E, který příznivě působí na pokožku, vlasy a nehty. Malé množství ricinového oleje lze přidat do vlasových masek a k péči o řasy a obočí.

Pro lékařské účely se ricinový olej používá jako projímadlo při zácpě nebo při přípravě na diagnostické postupy. Měli byste si však pamatovat, že určité léky byste měli užívat pouze po konzultaci s lékařem.

Foto: puhhha / Shuttrstock / Fotodom

„Téměř každý přípravek nebo lék může mít pro konkrétního člověka indikace i kontraindikace, takže autodiagnostika, samoléčba a prevence čehokoli na základě článků na internetu je přinejmenším nevděčný úkol, můžete plýtvat časem i penězi, ale může to být i nebezpečné poškození zdraví,“ vzpomíná Anastasia Zhukova.

Trávicí potíže se podle ní dají řešit nikoli léky, ale změnou stravovacích návyků a životního stylu. „V případě zácpy dobrý odborník především zjistí, kolik vody člověk vypije, jaký má denní režim, kolik jí vlákniny, jak moc se hýbe, jak efektivně zvládá stres,“ vysvětluje odborník. .

Ricinový olej pro růst obočí a řas

Kyselina stearová v ricinovém oleji vyživuje vlasové folikuly, kyselina olejová pomáhá nasytit pokožku a vlasy prospěšnými látkami a kyselina palmitová stimuluje růst vlasů. Proto se ricinový olej doporučuje používat na obočí a řasy – díky tomu budou hustší a hedvábnější.

Jak aplikovat ricinový olej na obočí a řasy?

  1. Odstraňte make-up a omyjte speciálním přípravkem. Tím připravíte svou pokožku na aplikaci ricinového oleje.
  2. Poté pomocí vatového tamponu nebo vatového tamponu naneste předehřátý (teplý) produkt na řasy a/nebo obočí. Nejlepší je to udělat večer.
  3. Nechte olej na řasách a/nebo obočí hodinu a půl, poté opláchněte teplou vodou. Zabraňte vniknutí ricinového oleje do očí, protože může způsobit podráždění.

Foto: trioceán / Shuttrstock / Fotodom

Ráno po aplikaci oleje je důležité vyhodnotit reakci sliznice: pokud je v očích stále otoky, pak příště stojí za to zkrátit dobu procedury. Pokud se však hned při aplikaci ricinového oleje objeví nepříjemné pocity, je třeba produkt okamžitě omýt a znovu jej nepoužívat.

Ricinový olej na akné

Ricinový olej je také široce používán k léčbě akné, zvláště často se přidává do domácích pleťových masek. Faktem je, že látky obsažené v tomto oleji podporují hojení ran, zmírňují záněty, působí baktericidně a zesvětlují skvrny po akné. Zároveň olej neucpává póry.

READ
Lanvin jaro-léto 2024, designér Alber Elbaz

Můžete použít ricinový olej na akné?

Před použitím ricinového oleje proti kožním vyrážkám byste se měli seznámit s bezpečnostními pravidly. Za prvé, neměli byste často používat olej na obličej. Za druhé, musíte masku s ricinovým olejem udržovat ne déle než 30 minut. Zatřetí, před použitím jej musíte trochu zahřát ve vodní lázni a aplikovat pouze na napařenou pokožku.

Abyste se ujistili, že olej nepoškodí pokožku, musíte nejprve nanést několik kapek na vnitřní povrch lokte nebo zápěstí: pokud se po několika minutách objeví v místě kontaktu zarudnutí, svědění nebo jiné nepříjemné pocity , pak budete muset opustit kosmetické procedury s ricinovým olejem.

Ricinový olej se zpravidla nanáší bodově na zánět vatovým tamponem nebo se zarudnutí přetírá vatovým tamponem. Kromě toho lze ricinový olej ředit ve speciálně vybraných nebo stejných poměrech olivovým, broskvovým nebo rakytníkovým olejem.

Foto: Alexander Ruiz Acevedo / Shuttrstock / Fotodom

Ricinový olej na vrásky

Kombinace mastných kyselin a vitamínů v ricinovém oleji má příznivý vliv na pokožku obličeje: pravidelné používání tohoto produktu snižuje hloubku vrásek, chrání pokožku před negativními faktory životního prostředí, snižuje ztrátu vlhkosti a také podporuje obnovu pokožky.

Jak používat ricinový olej na vrásky

  • Udělejte si lehkou masáž obličeje ricinovým olejem.
  • Naneste sérum obsahující ricinový olej.
  • Udělejte kurzy obkladů s ricinovým olejem: za tímto účelem držte vatový tampon namočený v ricinovém oleji na kůži po dobu až 20 minut.

Kontraindikace použití ricinového oleje

Ricinový olej jako projímadlo je zcela kontraindikován u dětí do 12 let, těhotných a kojících žen. Lék stimuluje střevní motilitu a současně vyvolává děložní stahy. To může vést k předčasnému porodu nebo potratu.

Pro kojící nebo těhotné ženy je ricinový olej povolen pouze pro místní použití – pro aplikaci na pokožku, obnovu vlasů a kontrolu lupů

Nedoporučuje se užívat ricinový olej vnitřně déle než tři dny po sobě. Pokud se během této doby neprojeví projímavý účinek, musíte se poradit s odborníkem. Při dlouhodobém užívání ricinového oleje se mohou objevit alergické reakce, střevní atonie a nedostatek vitamínů A a D.

Foto: S Nilofar / Shuttrstock / Fotodom

Nadměrné užívání ricinového oleje může vyvolat těžký průjem, těžkou dehydrataci s prudkým poklesem krevního tlaku, zhoršení funkce ledvin, halucinace a ztrátu vědomí.

Kromě toho by se podle pokynů měl ricinový olej používat opatrně při užívání jiných léků.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: