Recept na domácí klobásu

Vaření domácí klobásy TOP-4 recepty s fotografiemi. Tipy a tajemství kuchařů klobás doma. Video recepty.

Hotová domácí klobása

Domácí klobása je lahodnou pochoutkou k bramborovým a zeleninovým přílohám, kysanému zelí a kyselým okurkám. Produkt bude vrcholem hlučné slavnostní hostiny nebo rodinné večeře pro každý den. Klobása doma je vyrobena ručně z přírodních surovin, výživná, šťavnatá a voňavá. O jeho původ se bát nemusíte. Ingredience si navíc můžete vybrat sami a pochoutka vám zabere spoustu času a úsilí. V tomto článku se dozvíte, jak vyrobit domácí klobásu.

Tipy a tajemství kuchařů

Tipy a tajemství kuchařů

  • Tradičně se v ruské kuchyni k výrobě domácí klobásy používá mleté ​​maso se slaninou, kořením, česnekem, solí a pepřem.
  • Nejčastěji se u nás používá vepřové maso jako mleté ​​maso. Toto je nejvíce win-win varianta. Ačkoli v domácí kuchyni může být klobása vyrobena na základě jakéhokoli druhu masa: hovězího, kuřecího, jehněčího, jater nebo různého.
  • Další produkty pro mleté ​​maso mohou být libovolné: chmel suneli, zira, sýr, smetana, muškátový oříšek, restovaná cibule, mrkev, bílé víno, koňak.
  • Aby byly klobásy voňavější a křehčí, přidejte do mletého masa olivový olej, žloutek, koňak, kukuřičný škrob.
  • Pro větší šťavnatost produktu přidejte do masa máslo, sádlo, sodu, zakysanou smetanu.
  • Omytá a oloupaná střeva se používají jako střívka na domácí klobásu. Jak však ukázala praxe, obejdete se i bez nich.
  • Střeva se plní mletým masem pomocí mlýnku na maso se speciální tryskou. Ale můžete použít běžnou plastovou láhev. Na střevě je třeba dát na krk, pak se dá snadno nacpat mletým masem.
  • Před naplněním střeva mletým masem svažte jeden konec do pevného uzlu.
  • Je nutné nacpat střeva rovnoměrně, bez dutin. Navíc, pokud jsou naplněny příliš těsně, pak během tepelného zpracování může skořápka prasknout a prasknout. Držte se proto zlaté střední cesty.
  • Optimální délka domácích klobás je 10-15 cm.Naplněné střevo pak svažte nití nebo ze střeva udělejte pevný uzel.
  • Pokud střívka nepříjemně zapáchá, před vařením klobásu přelijte vroucí vodou a namočte do roztoku octa a sody. Poté pokapeme citronem a opláchneme tekoucí vodou.
  • Domácí klobása se peče v troubě, smaží se na pánvi nebo se griluje, vaří a dusí. Současně je nutné před tepelným zpracováním provést několik vpichů jehlou, aby vycházela pára.
  • Klobása se propeče rovnoměrně, pokud je zabalená v alobalu, pečená v troubě ve vodní lázni nebo s mírně pootevřenými dvířky. Můžete také vložit do studené trouby a poté společně ohřát.
READ
Ervená manikúra s lisováním růží

Recept na domácí klobásu pečenou v troubě

Recept na domácí klobásu pečenou v troubě

Recept na klobásu doma je jednoduchý a pohodlný. Složením a kvalitou domácí klobása předčí výrobky přivezené z obchodu. Neobsahuje škodlivé látky, barviva a konzervanty. Proto, pokud jste pro zdravý životní styl – vezměte recept do provozu.

  • Kalorický obsah na 100 g – 159 kcal.
  • Počet porcí – 2 kg
  • Doba vaření – 45 minut
  • Maso (jakákoli odrůda) – 1,8 kg
  • Tuk – 0,3 kg (pokud je maso tučné, nepřidávejte tuk, pokud je nízkotučné, zvyšte tuk 2krát)
  • Čerstvě mletý černý pepř – podle chuti
  • Pouzdro na klobásu – 3 metry
  • Česnek – 20 g
  • Sůl – 35 g

Vaření domácí klobásy pečené v troubě:

  1. Maso a tuk umelte na masovém mlýnku s velkým 4otvorovým grilem. Pokud taková mřížka není, nakrájejte ji na malé kousky.
  2. K nakrájenému masu se sádlem přidáme černý pepř, lisovaný česnek a sůl.
  3. Mleté maso promícháme a přistoupíme k plnění klobásy.
  4. Střívko nakrájejte na požadované kousky, například 1-1,5 metru dlouhé.
  5. Vložte nástavec na plnění klobás do mlýnku na maso a namažte jej rostlinným olejem. Potom jako punčochu nasaďte skořápku na trysku a jeden konec zavažte do uzlu.
  6. Procházejte mleté ​​maso přes mlýnek na maso a naplňte skořápku. Pravidelně několikrát otáčejte vnitřnostmi, abyste vytvořili délku klobásy.
  7. Když je skořápka plná, svažte jeden konec na uzel.
  8. Dále zvolte způsob tepelné úpravy klobásy. Nejlépe chutná upečený v troubě. Umístěte ji proto do rukávu, nalijte tam také 2 polévkové lžíce. vodou a dáme na plech.
  9. Vložte klobásu do předehřáté trouby na 180 ° C po dobu 15 minut. Poté snižte teplotu na 150°C a vařte do lehkého zhnědnutí dalších 20 minut. Vypněte troubu a nechte klobásu 10 minut.
  10. Klobásu můžete upéct bez rukávu, pak ji dejte na plech, na dno formy nalijte trochu vody a pečte při stejné teplotě.

Domácí klobása ve vnitřnostech

Domácí klobása ve vnitřnostech

Domácí klobása ve vnitřnostech je opravdu nádherná opravdová masová pochoutka. Doma se snadno připravuje, přičemž z tohoto chutného a kvalitního produktu budete mít velkou radost. Domácí klobása je měkká a načervenalá.

Složení:

  • Vepřová krkovice – 1 kg (pokud je vepřové maso libové, přidejte 250 g tuku)
  • Česnek – 5 hřebíčků
  • Sůl – 1 lžíce
  • Mletý pepř – podle chuti
  • Bobkový list – 2 ks.
  • Vepřové tenké střevo očištěné a nasolené – 1,5-1,8 m
READ
Perfektní barva: 5 nejlepších opalovacích krémů pro barvené a blond vlasy

Vaření domácí klobásy ve střevech:

  1. Maso nakrájíme na malé kostičky a přidáme sůl, mletý pepř, nasekaný česnek a bobkové listy rozdrcené na drobenku.
  2. Vše dobře promíchejte. Zakryjte mleté ​​maso víkem a pošlete jej do chladničky na jeden den.
  3. K mletému masu přidejte trochu vody a znovu dobře promíchejte, aby nebylo na dotek suché. Ideální náplň by měla být viskózní.
  4. Vepřová střeva na klobásu opláchněte od soli, zalijte studenou vodou a nechte několik hodin odležet.
  5. Takto připravená střeva nasuneme na trubičku na klobásu, která je součástí mlýnku na maso, na konci zavážeme uzel a střeva naplníme připraveným mletým masem.
  6. Během procesu plnění pravidelně otáčejte střívkem, abyste získali klobásy požadované velikosti.
  7. Připravené klobásy propíchneme tenkou jehlou a vložíme do vroucí vody.
  8. Vařte je 5–7 minut, poté vyjměte a osušte.
  9. Poté smažte klobásy na horké pánvi v rostlinném oleji, dokud nebudou vařené a červené.
  10. Vařené klobásy můžete také dát do lednice a skladovat 3 dny.

Domácí vepřová klobása

Domácí vepřová klobása

Domácí vepřová klobása ve vnitřnostech ozdobí každý sváteční stůl. Produkt je chutný a výživný. Kromě toho si můžete uvařit domácí klobásu pro budoucí použití a zmrazit ji a poté ji použít na smažení, pečení, grilování, vaření atd.

Složení:

  • Vepřové maso (plece, záda) – 2,5 kg
  • Salo – 600 g
  • Česnek – 1 hlava
  • Vepřové tenké střevo – 5 m
  • Koňak – 30 ml
  • Mletý černý pepř – podle chuti
  • Sůl podle chuti
  • Suché bylinky (bazalka, tymián, oregano) – podle chuti
  • Mletý koriandr – podle chuti

Vaření domácí vepřové klobásy:

  1. Maso očistíme od kostí s chrupavkou a nasekáme v mlýnku na maso přes rošt s velkými otvory.
  2. Salo nakrájené na malé kostičky.
  3. V nádobě smícháme sádlo s masem, osolíme, opepříme a přidáme voňavé suché bylinky. Dále přidáme mletý koriandr, najemno nasekaný česnek a zalijeme brandy.
  4. Mleté maso důkladně promíchejte.
  5. Otočte střeva naruby a omyjte.
  6. Nainstalujte šnekovou plnicí trysku ve formě plastové trubky do mlýnku na maso a nasaďte na ni plášť.
  7. Špičku střeva svažte na uzel a nasekané maso dejte na mlýnek na maso.
  8. Skořápku naplňte nádivkou a jak se plní, vytvarujte otáčením střeva klobásy.
  9. Domácí klobásu plněnou mletým masem pošleme do lednice.
  10. Na mnoha místech propíchněte obal klobásy a vložte do hrnce s kroužkem.
  11. Zalijte vodou, vařte a vařte 5 minut.
  12. Poté klobásu přendejte na plech a pečte v předehřáté troubě na 220°C 20-30 minut do zhnědnutí.
READ
Jak vybrat parfém: udělejte si krátký test a zjistěte všechna tajemství

Domácí kuřecí klobása

Domácí kuřecí klobása

Voňavý, chutný, svěží a bez chemie na sváteční stůl. Domácí kuřecí klobása je vyrobena z přírodních produktů a bez konzervantů. Takový pokrm podpoří sílu, dobře zasytí a dodá energii na celý den.

Složení:

  • Kuřecí řízek – 600 g
  • Kuřecí stehna – 1 kg
  • Salo – 300 g
  • Sůl – 30 g
  • Mletý černý pepř – 1,2 lžičky
  • Červená paprika – podle chuti
  • Česnek – 4 stroužky
  • Muškátový oříšek – 1/3 lžičky
  • Majoránka – 1 lžička
  • Červené víno – 50 g
  • Střeva – 2 m

Vaření domácí kuřecí klobásy:

  1. Kuřecí stehna zbavíme masa od kostí a spolu s tukem nakrájíme na malé kostičky.
  2. Kuřecí řízek otočte do mlýnku na maso se středním roštem.
  3. Maso se sádlem dáme do nádoby, osolíme, přidáme černou a červenou mletou papriku, majoránku, muškátový oříšek, červené víno a mleté ​​maso dobře prohněteme.
  4. Nádobu s mletým masem zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 6 hodin do lednice.
  5. Vypláchněte střeva tekoucí vodou a nasaďte speciální trysku pro mlýnek na maso nebo odříznutou část plastové láhve ve formě nálevky.
  6. Střeva začněte nepříliš těsně s mletým masem přes nálevku, vázání na malé kroužky.
  7. Hotovou klobásu propíchejte tenkou jehlou každých 5 cm, aby se při vaření a pečení uvolnil vzduch.
  8. Poté klobásu vařte v osolené vodě 15 minut, můžete přidat bobkový list.
  9. Klobásu namažte rostlinným olejem a položte na plech.
  10. Dáme péct do trouby při teplotě 200 °C na 25 minut z jedné strany. Poté obrátíme, pomažeme vzniklým tukem a pečeme dalších 25 minut z druhé strany.

Video recepty na výrobu domácí klobásy.

Vydatné menu: 10 nejlepších receptů na domácí klobásy od společnosti Eat Home

Každá hospodyňka má svůj vlastní recept na vydatnou svačinku, kterou si lze vzít do venkovského domu nebo na piknik. Univerzální možností v tomto případě by byla domácí přírodní klobása a klobásy. Tyto masné výrobky jsou ideální na chlebíčky a letní svačiny, mladší domácnosti osloví šťavnaté kuřecí párky. Vyberte si recept z naší nabídky a uvařte si zdravá jídla s Jíst doma.

Klobása “šunkový mramor”

Vydatné menu: 10 nejlepších receptů na domácí klobásy od společnosti Eat Home

Autorka Elena navrhuje uvařit lahodnou domácí šunku s použitím voňavého koření: muškátový oříšek, česnekový prášek, kardamom. Je důležité sledovat teplotu masného výrobku a hotová klobása musí být dobře vychlazená.

READ
Tekuté kameny a kamínky v červené manikúře: design s fotografiemi

Uzená klobása chorizo

Vydatné menu: 10 nejlepších receptů na domácí klobásy od společnosti Eat Home

V procesu vaření suchá klobása vyschne, ztvrdne a objeví se červený nádech charakteristický pro chorizo, který dává paprika. Proces fermentace, který probíhá během sušení, obohatí vůni a chuť klobásy. Děkuji za recept Irino!

Klobása “Rozmanité”

Vydatné menu: 10 nejlepších receptů na klobásy z Eat Home

Domácí klobása ze tří druhů masa od autorky Lyudmily. Tento masný výrobek lze péct v troubě, smažit na pánvi i na grilu. Skvělá volba pro vydatný piknik!

Domácí krůtí klobása

Vydatné menu: 10 nejlepších receptů na klobásy z Eat Home

K přípravě domácí klobásy, krůtího masa a sádla je nejlepší brát čerstvé, ne mražené. Na koření použijte mletou černou a červenou papriku. Určitě počkejte, až hotová klobása úplně vychladne a všechna šťáva se rovnoměrně rozprostře. To je vynikající! Děkuji Taťáně za recept!

Kuřecí klobása se zeleninou “Niženka”

Vydatné menu: 10 nejlepších receptů na domácí klobásy od společnosti Eat Home

Šťavnatá a křehká kuřecí klobása se zeleninou osloví každého doma. Tento lehký přírodní pokrm je výbornou náhradou masných výrobků z obchodu. Podávejte jako předkrm, vezměte si ho na piknik nebo ho spárujte se zeleninovou přílohou k obědu. Díky za recept Natálie!

Sušená klobása

Vydatné menu: 10 nejlepších receptů na domácí klobásy od společnosti Eat Home

Vyzkoušejte sušenou klobásu od autorky Inny! Pokud se vám podaří najít semínka koriandru indického, pokrm získá ještě bohatší chuť. Doba vaření masného výrobku bude 5 dní a výsledek vás potěší.

Domácí klobása

Vydatné menu: 10 nejlepších receptů na domácí klobásy od společnosti Eat Home

Co může být chutnějšího než domácí klobása podle tradiční receptury?! Na mleté ​​maso můžete použít buď jeden druh masa, nebo směs. Vhodné vepřové maso, kuřecí řízek a krůtí maso. Děkuji za recept Alexandra!

Pohanková klobása s kuřecími játry

Vydatné menu: 10 nejlepších receptů na domácí klobásy od společnosti Eat Home

Autorka Oksana nabízí uvařit velmi chutnou originální klobásu z kuřecích jater s pohankou. Tuto klobásu je velmi vhodné vzít s sebou do přírody. Musí se předem uvařit a pak jednoduše osmažit, například na grilu.

Klobásy a klobásy pro děti se smetanou

Vydatné menu: 10 nejlepších receptů na domácí klobásy od společnosti Eat Home

Autorka Elena radí vyzkoušet jemné krémové klobásy a domácí klobásy. Přírodní pokrm z dostupných produktů ocení nejen dospělí, ale i děti. Vezměte si tyto párky s sebou do dači, přidejte přílohu a vydatná večeře je hotová!

Kuřecí párky s překvapením

Vydatné menu: 10 nejlepších receptů na domácí klobásy od společnosti Eat Home

Chcete-li svou rodinu příjemně překvapit, připravte pro ni jemné kuřecí párky s tajemstvím. Šťavnatá náplň ze smažených hub a cibule skvěle doplňuje chuť pokrmu. Díky za recept Natálie!

READ
Kim Kardashian opět změnila image

Získejte týdenní jídelníček z Edimdoma.ru

Představuji další druh domácí klobásy ze tří druhů masa. Klobásu lze péct v troubě, smažit na pánvi nebo na grilu. Můžete si dát klobásu

Moje Bukovina je pověstná tím, že podporujeme tradice našich předků, což je při přeměně naší kuchyně na evropskou velmi obtížné. Krůtí maso a

Okamžitě se omlouvám za zpoždění zveřejnění receptu, ale – práce, pane! Proto jsem udělal všechno najednou, jak jsem slíbil některým holkám, ale s

Chorizo ​​​​klobása je pikantní vepřová klobása původem ze Španělska. Hlavním kořením používaným při výrobě chorizo ​​je paprika.

Nápad vznikl spontánně, když jsem krájel kuře, prso bylo potřeba na salát, křídla a hřbet na vývar a ze zbytku jsem se rozhodl udělat klobásu. Ale

Maso už jsme ochutnali: http://www.edimdoma.ru/retsepty/71351-syrovyalenoe-myaso Je čas vyzkoušet klobásu!

Toto je recept mé maminky, zde jsem působil pouze jako fotograf, partner a degustátor. Maminka našla tento recept v jednom z časopisů, tam byl

Chci se podělit o recept na velmi velmi chutnou klobásu. Recept mi ​​už dlouho sbírá prach v sešitě :). Velmi jednoduché na přípravu, neuvěřitelně chutné

Ze široké škály již připravených klobás jsem se rozhodl vybrat tento konkrétní recept. Z několika důvodů: dostupné produkty, snadné

Dnes s vámi připravíme ty nejchutnější a nejjemnější kuřecí párky, které se vám budou rozplývat v ústech. “Co je to překvapení?” ptáte se. mluvíš o něm?

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: