Palačinkový dort se zakysanou smetanou: neobvyklý dezert nebo originální občerstvení

Jednou z nejlepších možností dortů je určitě palačinkový dort.
Dá se připravit poměrně rychle, „koláče“ jsou palačinky. Jednoduché a chutné jídlo může nejen potěšit vaši rodinu na obecné čajové párty, ale také se stát ozdobou svátečního stolu. Palačinkový dort se zakysanou smetanou – obecné zásady vaření

Je to jednoduché: palačinky navrstvíme krémem a poté necháme dvě hodiny na chladném místě, aby výrobek zhoustl. Snadno tak připravíte jak sladký palačinkový dort se zakysanou smetanou, tak svačinový dort.
Zakysaná smetana je hustá zakysaná smetana smíchaná s některými přísadami. Nejčastěji se vyrábí na sladko smícháním zakysané smetany s moučkovým cukrem a případně některými přísadami. Slaná smetana se ale připravuje i přidáním soli, kari, kaparů a podobně.

Palačinkový dort se zakysanou smetanou: recept 1. “Zakysaná smetana a čokoláda” Složení
Mouka – 450 g
Mléko – 0,5l
Převařená voda – 0,3 l
Granulovaný cukr – 2 polévkové lžíce. lžíce
Vejce – 4 ks.
Sůl – 1 špetka
Zakysaná smetana – 0,5 kg
Moučkový cukr – 1,5 šálku
Kakao – 3 polévkové lžíce. lžíce
Vlašské ořechy – 1 šálek vyloupaných
návod k vaření
Mouku, mléko, vejce, vodu a cukr smícháme na palačinkové těsto. K tomu můžete použít mixér. Pokud je těsto příliš husté, přidejte trochu vody.
Smažte palačinky. Na jeden dort budete potřebovat od 15 do 25 kousků v závislosti na tloušťce palačinek a chuti jedlíků.
Při vyjímání palačinky z pánve ji lehce potřete olejem a přikryjte pokličkou.
Vymačkanou zakysanou smetanu (ze které odtekla přebytečná tekutina) je třeba mixérem rozmixovat s moučkovým cukrem a kakaem na dobrou hustotu.
Vlašské ořechy osušíme v mikrovlnce nebo troubě, oloupeme slupky. Jádra nasekejte nožem nebo válečkem na vále. Většinu vmícháme do krému.
Palačinkový dort spojte zakysanou smetanou a každou palačinku potřete asi lžící smetany. Namažte i vrchní dort a ozdobte jej „vlnkami“ smetany. Posypte zbývajícími ořechy. Palačinkový dort se zakysanou smetanou: recept 2. “Zbystřete!” Na tento lahodný koláč je potřeba připravit dva druhy palačinek. Proces se kvůli tomu samozřejmě zdrží, ale výsledek stojí za to.
Složení
Na nadýchané palačinky:
Mouka – 300 g
Kefír – 0,5 l
Vejce – 2 kusy
Suché droždí – 1 lžička
Cukr – 1 polévková lžíce lžíce
Na tenké palačinky:
Mouka – 250 g
Mléko – 0,3l
Převařená voda – 0,3 l
Vejce – 2 kusy
Kakao – 3 polévkové lžíce. lžíce
Pro krém:
Hustá zakysaná smetana – 0,5 l
Moučkový cukr – 1 šálek
Vanilkový cukr – podle chuti
návod k vaření
Těsto dejte na nadýchané palačinky, smíchejte kefír pokojové (!) teploty, vejce, cukr, mouku a droždí. Dej to nahoru. Mezitím si připravte čokoládové těsto na palačinky.
Smícháme mouku, mléko, vodu, kakaový prášek a vejce. K tomu je lepší použít mixér, ale můžete i hnětat metličkou, jen opatrně, aby nebyly hrudky.
Z čokoládového těsta pečeme tenké palačinky, dáme do mísy, potřeme máslem a přikryjeme pokličkou.
Pokud už kynuté těsto vykynulo, upečte z něj nadýchané palačinky nebo lívance.
Díky čokoládovým palačinkám bude chuť palačinkového dortu se zakysanou smetanou pikantnější.
Zakysanou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem.
Čokoládové palačinky dejte do formy, navrstvěte zakysanou smetanou. Placky nakrájíme na nudličky, smícháme se smetanou a směs nalijeme do formy. Navrch dejte zbývající krém.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů asi na 7 – 10 minut. Palačinkový dort se zakysanou smetanou vyjměte z formy a ochlaďte.
Na stejném principu můžete vyrobit palačinkový dort Rainbow přidáním barviv do těsta a střídáním palačinek různých barev při sestavování dortu.
Palačinkový dort se zakysanou smetanou: recept 3. “Zimní hromada dřeva” Složení
Pro palačinky:
Mouka – 300 g
Vejce – 4 kusy
Kefír – 1 l
Soda hasená citronovou šťávou – půl lžičky
Cukr – 2 lžíce. lžíce
Sůl – špetka
Na čokoládovou náplň:
Čokoláda minimálně 70% kakaa
Sladké sušenky – 5-6 kusů
Jakékoli ořechy – 1 šálek, vyloupané
Na zakysanou smetanu:
Zakysaná smetana plnotučná – 0,5l
Moučkový cukr – 1 šálek
Smetana 20% – třetina sklenice
Želatina podle návodu na obalu
návod k vaření
Želatinu zalijeme smetanou, necháme odstát a zahříváme dle návodu, dokud se nerozpustí, propasírujeme přes jemný cedník. Chladný.
Mixérem vyšleháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem. Za stálého šlehání vlijte smetanu a želatinu. Je třeba mít na paměti, že želatinový krém dá palačinkovému dortu se zakysanou smetanou úplně jinou chuť a vzhled.
Sušenky protáhněte mlýnkem na maso nebo rozemelte jiným způsobem. Můžete použít běžné, neslazené krekry, ale pak je potřeba přidat lžíci cukru.
Ořechy kalcinujte, oloupejte slupky a nasekejte nožem nebo válečkem.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, ochladíme a vmícháme sušenky a ořechy.
Na každou placku položíme náplň a stočíme do trubičky. Položte palačinkové trubičky na hromádku dřeva a bohatě zalijte zakysanou smetanou. Uchovávejte v chladničce po dobu tří hodin.
Tento palačinkový dort se zakysanou smetanou by měl být řezán napříč trubkami. Jeho vzhled i chuť jsou poměrně neobvyklé, ale příjemné. Pokud chcete, můžete trubičky před krémem pokrýt čokoládovými lupínky nebo ořechy. Palačinkový dort se zakysanou smetanou. Recept 4. „Banánové potěšení“ K tomuto koláči se hodí kynuté palačinky nebo nepříliš tenké palačinky připravené podle libovolného receptu, například podle některého z výše uvedených.
Zajímavého efektu lze dosáhnout, pokud polovinu mouky nahradíme krupicí, to dodá palačinkám nadýchanost.
Složení
15-20 palačinek
Hustá a tučná zakysaná smetana – 0,5 kg
Moučkový cukr – půl šálku
Sladká a hustá jablka (například Semerenko) – asi jeden a půl kg
Banány – 4 kusy
Skořice – 1 lžička (nebo podle chuti)
Máslo – 60 g
návod k vaření
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a kousky jablek na něm rychle orestujeme. Poté přikryjeme pokličkou a dusíme asi pět minut.
Jablka vyjmeme a necháme vychladnout, posypeme skořicí.
Na pánev dejte plátky banánu a velmi rychle je zlehka opečte. Vyjměte na ubrousek.
Zakysanou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem.
Na talíř položíme palačinku a položíme na ni pár lžic jablek. Přikryjeme druhým, na který dáme trochu banánů a trochu smetany, rovnoměrně rozdělíme náplň. Přikryjeme třetinou, opět jablky. Takto pokračujte až na samotný vrchol.
Vršek a boky namažte zbylým krémem. Na přání může být palačinkový dort se zakysanou smetanou ozdoben kokosovými vločkami, strouhanou čokoládou nebo ořechy. Palačinkový dort se zakysanou smetanou: recept 5. „Svačina“ Doporučujeme určitě vyzkoušet recept na palačinkový dort se zakysanou smetanou, ale ne sladký, ale slaný.
Může se podávat jako svačina, studená i teplá. Toto jídlo může úspěšně konkurovat tradičním sendvičům.
Složení
Nadýchané palačinky nebo kefírové palačinky – 15-25 kusů
Hustá zakysaná smetana – 0,5 kg
Běžná zakysaná smetana – 150 g
Čerstvé žampiony – přibližně 600-700 g, podle chuti
Tvrdý sýr – 150 g
Máslo – 50-60 g
Sůl podle chuti
návod k vaření
Sýr nastrouháme na nejjemnějším struhadle.
Vyšleháme hustou zakysanou smetanu se solí, opatrně do ní přidáme nastrouhaný sýr.
Žampiony omyjeme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby dusíme se zakysanou smetanou a máslem 10 minut.
Na tento palačinkový dort se zakysanou smetanou je lepší vzít volnější a nadýchanější palačinky.
Na palačinky střídavě klademe náplň: buď vrstvu žampionů posypaných sýrem, nebo vrstvu smetany.
Horní část dortu by měla být namazána zakysanou smetanou a posypána sýrem.
Pokud je to žádoucí, může být tento palačinkový koláč se zakysanou smetanou umístěn v horké troubě po dobu dalších 5 minut – při teplotě 220-250 stupňů. Pak je samozřejmě musíte sbírat ne na misce, ale v ohnivzdorné formě. Ale nemusíte to dělat. Někomu chutná pečené a někomu ne. Palačinkový dort se zakysanou smetanou – triky a užitečné tipy Aby byl krém hustší a sytější, musíte vzít 25-30% tučnou zakysanou smetanu, dát ji do plátěného svazku a zavěsit nad umyvadlo nebo ji vložit do cedníku. malé závaží (džbán s vodou) nahoře. . Nechte několik hodin působit. Co vyteklo, můžeme přidat na palačinky a velmi zhoustlou zakysanou smetanu použít na smetanu. Pokud vám z nějakého důvodu nevyhovuje předchozí varianta, můžete zakysanou smetanu mírně zahustit dietně jemným tvarohem, přidat pár lžic almette (samozřejmě jen v osolené smetaně) nebo smetanu s rozpuštěnou želatinou. Aby byly palačinky tenké a hutné, je potřeba přidat více vajec než obvykle a část mléka nahradit vodou. Naopak pokud chcete volnější palačinky, je lepší vzít méně vajec a jako tekutinu použít pouze mléko nebo kefír.

READ
Nejlepší detektivky podle editora: top 5 knih, které vás uchvátí od první stránky

Z jednoduchých produktů, velmi chutné, originální, snadné! Palačinkový dort se zakysanou smetanou je pečivo s překvapením. Navenek se neliší od obyčejného koláče vyrobeného z koláčů. Ale chuť je něžnější, originální. Dobré pro rodinné čajové večírky a dárky pro hosty!

Palačinkový dort se zakysanou smetanou

Složení / přísady

čajová lžička 5 ml
lžička na dezert 10 ml
lžíce 20 ml
pohár 200 ml

Krok za krokem vaření

Krok 1:

Krok 1.

Jak udělat palačinkový dort se zakysanou smetanou? Nejprve si připravte všechny potřebné suroviny na palačinky. Vezměte mléko při pokojové teplotě a rostlinný olej – rafinovaný. Vejce omyjeme a otřeme.

Krok 2:

Krok 2.

Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a sůl. Míchejte metličkou do hladka.

Krok 3:

Krok 3.

Do vaječné směsi nalijte teplé mléko a míchejte do hladka.

Krok 4:

Krok 4.

Do směsi vaječného mléka nalijte rostlinný olej a promíchejte. Samostatně smíchejte mouku a sodu. Mouku prosejeme přes jemné síto do vaječně-mléčné hmoty, mícháme metličkou do hladka, bez hrudek. Proč prosévat mouku? Chcete-li se zbavit nečistot a nasytit mouku kyslíkem. Díky tomu bude dort vzdušnější a křehčí. Vezměte prosím na vědomí, že možná budete potřebovat více nebo méně mouky, řiďte se těstem.

Krok 5:

Krok 5.

Zahřejte pánev na střední teplotu a potřete ji rostlinným olejem. Naběračkou nalijte těsto do pánve a těsto rozetřete po dně pánve. Palačinku opečte z obou stran, dokud nebude hotová. Následující palačinky lze péct i bez oleje (pokud to vaše pánev umožňuje).

Krok 6:

Krok 6.

Z těsta upečte všechny palačinky. Přendejte je na talíř a nechte úplně vychladnout.

Krok 7:

Krok 7.

Postarejte se o zakysanou smetanu a vrstvu pro náš dort. Připravte si k tomu ingredience. Pro smetanu vezměte velmi hustou zakysanou smetanu dobré kvality. Džem nebo džem může mít jakýkoli, podle vaší chuti, pokud je hustý. Mám meruňky.

Krok 8:

Krok 8.

Zakysanou smetanu přendejte do mísy, přidejte moučkový cukr. Pokud si kvalitou zakysané smetany nejste příliš jisti, přidejte do ní speciální zahušťovadlo. S ním se obvykle dokonale vyšlehá „nejšlehaná“ zakysaná smetana.

Krok 9:

Krok 9.

Šlehejte zakysanou smetanu při střední rychlosti pomocí mixéru nebo mixéru, dokud nebude hladká a nadýchaná.

READ
Jak zlepšit růst vlasů - jednoduché a účinné recepty pro dospělé i děti

Krok 10:

Krok 10.

Začněte sestavovat palačinkový dort. První palačinku položte na plochý talíř a potřete ji zakysanou smetanou. Navrch dejte druhou a také ji namažte. Takto pokračujte až do páté palačinky.

Krok 11:

Krok 11.

Pátou placku namažte marmeládou.

Krok 12:

Krok 12.

Střídejte tedy vrstvy, dokud všechny palačinky nezmizí. Krém potřete po stranách a vršku dortu a zarovnejte dlouhým nožem nebo plastovou stěrkou. Dort dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout.

Krok 13:

Krok 13.

Vychlazený dort vyndejte z lednice a ozdobte jej, jak chcete. Zdobila jsem plátky čokolády a meruňkové marmelády.

Krok 14:

Krok 14.

Palačinkový dort nakrájejte a podávejte s čajem nebo kávou.

Krok 15:

Krok 15.

Připravte se na to, že možná budete potřebovat více nebo méně mouky, než je uvedeno v receptu. Zaměřte se nikoli na množství mouky, ale na požadovanou konzistenci těsta. Abyste předešli chybám, přečtěte si o mouce a jejích vlastnostech!

Ke smažení používejte olej s vysokým kouřovým bodem! Jakékoliv oleje jsou užitečné jen do dosažení určité teploty – bodu kouře, při kterém olej začne hořet a tvoří se v něm toxické látky včetně karcinogenů.
Nerafinované oleje mají až na vzácné výjimky nízký kouřový bod. Mají spoustu nefiltrovaných organických částic, které rychle začnou hořet.
Rafinované oleje jsou odolnější vůči teplu a mají vyšší kouřový bod. Pokud budete vařit v troubě, pánvi nebo grilu, nezapomeňte použít olej s vysokým bodem kouře. Nejběžnějšími oleji s vysokým kouřovým bodem jsou rafinované odrůdy slunečnice, oliv a hroznů.

Dokonce i z obyčejných palačinek můžete udělat lahodný a krásný dort se zakysanou smetanou. Za což vám bude vaše rodina velmi vděčná a bude žádat o víc, protože se ukáže jako měkká a velmi něžná.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: