Nejlepší prostředky pro rychlé zvýšení imunity pro dospělého doma

Jak zvýšit imunitu u dospělého doma

Náš imunitní systém se skládá z několika orgánů. Tento:

  1. Mandle a adenoidy.
  2. Brzlík – brzlík (začíná involucí pubertou, její funkce jsou delegovány na jiné imunitní orgány).
  3. Lymfatické uzliny.
  4. Slezina.
  5. Slepé střevo.
  6. Peyerovy skvrny ve střevě.
  7. Kostní dřeň.

Všechny produkují nebo akumulují naše hlavní ochranné buňky – lymfocyty (bílé krvinky).

Jakmile tělo napadne nějaká infekce, tedy patogenní bakterie, viry nebo plísně, proniknou do něj prvoci, začnou lymfocyty produkovat protilátky.

Tyto proteiny jsou zbraněmi naší imunity – vrhají se na „vetřelce“ a svádějí s nimi bitvu.

Jak posílit imunitní systém celé rodiny

derinat-vše

V období chřipek a nachlazení se můžete nakazit kdekoli: v práci, ve frontě v obchodě, ve veřejné dopravě a dokonce i ve výtahu. Preventivně k přirozenému posílení imunitního systému můžete použít přírodní lék „Derinat“. Působí přímo v místě infekce, udržuje zdravý stav naší první a hlavní imunitní bariéry, sliznice nosohltanu, čímž brání respiračním virům proniknout do těla.

EXISTUJÍ KONTRAINDIKACE. PORAĎTE SE SPECIALISTEM

Užívejte lék podle návodu k použití.
Výrobce LLC “FZ Immunnolex” Rusko, Moskva
Reklamní. Farmpack LLC. erid: LjN8KKUto

Pokud je imunitní systém zdravý, lymfocyty silné a je jich mnoho, pak tělo vychází z boje jako vítěz.

Lymfocyty mají „imunitní paměť“. To znamená, že pokud jimi zpozorovaný patogen znovu vstoupí do těla, lymfocyty se s ním již setkají s velkým množstvím protilátek a vyhrají rychleji a snadněji. Na tomto principu je založeno očkování.

Pokud lymfocyty hlídají naše zdraví v krvi, pak jejich „kolegové“ slouží v buňkách vnitřních orgánů – makrofágy, jejichž úkolem je okamžitě „zadržet“ bakterie a další patogeny, které se dostaly do tkání.

Projev slabosti v lidském imunitním systému

Hlavními nepřáteli našeho imunitního systému jsou:

  • Chronická ložiska infekce a neléčené zánětlivé procesy.
  • Sezónní hypovitaminóza (například nedostatek vitamínů D a C, skupina B).
  • Stres. Bylo prokázáno, že při silném emočním a duševním stresu se nejen zvyšuje produkce stresových hormonů, jako je adrenalin a kortizol, ale také produkce acetylcholinu, jinak nazývaného „hormon slabosti“, který posiluje imunitní systém lidského těla. zranitelný.
  • Pevná strava, nerovnováha bílkovin, tuků a sacharidů.
  • Zneužívání alkoholu a cigaret.
  • Negramotné užívání antibiotik.

Metody na posílení imunity

Pijte rajčatovou šťávu a přikusujte jablka

  1. Karoteny, ze kterých se syntetizuje vitamín A, a vitamín E jsou nejlepší ochranou pro tělesné buňky včetně imunitních buněk. Čím vyšší je jejich koncentrace, tím úspěšněji je tělo schopno bojovat s mikroorganismy. Provitamin A najdeme v mrkvi, špenátu, šípcích, rostlinné oleje jsou bohaté na vitamín E, Světová zdravotnická organizace doporučuje jíst dvě polévkové lžíce olivového oleje denně.
  2. Pravidelná konzumace rajčatové šťávy díky obsahu lykopenu zvyšuje koncentraci karotenů ve všech buňkách těla. Je to silný karotenoidní antioxidant, který pomáhá chránit buňky před volnými radikály.
  3. Jezte více citrusových plodů a jablek (obsahují vitamín C).
  4. Dále pomáhá podporovat imunitní systém: zinek (je ho hodně v nerafinovaných obilovinách, pivovarské kvasnice) a selen (bohatý je na něj obilný chléb, hovězí, telecí, krůtí, česnek).
  5. K udržení lokální imunity v dýchacím traktu používejte éterické oleje rozptýlené ve vzduchu. Studie prokázaly, že éterické oleje zlepšují stav sliznice, zvlhčují ji a zvyšují imunitní odpověď.
  6. Procházejte se denně alespoň 30-40 minut, tolik času tělo potřebuje k aktivaci kardiovaskulárního a imunitního systému.

“Derinat” – asistent v boji proti virům a bakteriím pro celou rodinu

derinat-vše

Aktivní složkou léčiva je deoxyribonukleát sodný.

Tento přírodní lék funguje několika způsoby:

  • aktivuje přirozené obranné mechanismy, pomáhá tělu bojovat s bakteriálními, virovými a plísňovými infekcemi;
  • podporuje obnovu buněk a obnovu sliznice nosohltanu poškozené viry – naše první a hlavní přirozená ochranná antivirová bariéra;
  • normalizuje procesy buněčné a humorální imunity, podporuje práci imunitních buněk (B-lymfocyty, T-pomocníci).
READ
10 odstínů oblečení vás udělá mnohem mladšími: co sluší blondýnkám?

Indikace pro použití přípravku Derinat zahrnují: akutní respirační onemocnění (ARI), prevenci a léčbu akutních respiračních virových infekcí (ARVI), zánětlivá onemocnění ústní sliznice.

Tento lék přijde na pomoc v období zvyšujícího se výskytu akutních respiračních infekcí a pokud je již někdo z rodiny nemocný.

EXISTUJÍ KONTRAINDIKACE. PORAĎTE SE SPECIALISTEM

Užívejte lék podle návodu k použití.
Výrobce LLC “FZ Immunnolex” Rusko, Moskva
Reklamní. Farmpack LLC. erid: LjN8KKUto

Snižte zátěž imunitního systému

Je třeba pamatovat na další aspekt prevence. Když jsou všichni kolem vás nemocní, je důležité nejen posílit imunitní systém, ale také snížit počet kontaktů s infekčními agens. Čím méně bakterií a virů se dostane do těla, tím snáze je imunitní systém porazí.

  • Vyhněte se pokud možno místům, kde je hodně lidí. Při setkání dodržujte odstup 1,5 m. Nepodávejte si ruce ani se nelíbejte na pozdrav.
  • Chcete-li omezit kontakt částeček infikovaného hlenu na sliznici nosu, krku a očí, pokud jste v blízkosti nemocného, ​​noste v MHD nebo v obchodě roušku.
  • Než vyjdete ven, naneste si na oblečení esenciální oleje s antimikrobiálními a antivirovými účinky (mátový, eukalyptový, kajeputový, jalovcový atd.), abyste dezinfikovali vzduch, který vdechujete.
  • Po dotyku interkomu, tlačítek výtahu, dveří, zábradlí a telefonu si otřete ruce antiseptikem. Když jste venku, nedotýkejte se obličeje.
  • Vyvětrejte byt každé 3-4 hodiny. Setřete prach. Zvlhčujte vzduch.
  • Po příchodu domů si důkladně umyjte ruce. Nezapomeňte si otřít klíče a tašku. Pokud nosíte brýle, měli byste je také umýt mýdlem.

Antivirová ochrana pro celou rodinu

derinat-vše

Při posilování imunitního systému nesmíme zapomenout na naši první a nejdůležitější imunitní antivirovou bariéru – sliznici nosohltanu.

Záleží na ní, na jejím stavu, zda viry proniknou do těla nebo zůstanou „mimo bránu“.

“Derinat” pomáhá obnovit a posílit obranyschopnost nosohltanové sliznice, čímž pomáhá neonemocnět nebo se vyhnout vážným komplikacím.

Výrobek nemá žádné kontraindikace, s výjimkou přecitlivělosti na deoxyribonukleát sodný, a nemá žádné věkové omezení, protože je schválen pro použití i u kojenců od narození a u dospělých, to znamená, že je vhodný pro celou rodinu.

EXISTUJÍ KONTRAINDIKACE. PORAĎTE SE SPECIALISTEM

Užívejte lék podle návodu k použití.
Výrobce LLC “FZ Immunnolex” Rusko, Moskva
Reklamní. Farmpack LLC. erid: LjN8KKUto

Imunostimulační léky oslabují organismus

Když patogenní bakterie a viry proniknou do krve, začnou krevní buňky – lymfocyty – produkovat ochranné protilátky. Tyto proteiny jsou zbraní naší imunity – útočí na „vetřelce“ a vedou s nimi bitvu.

Elena Milovidová, imunoložka:

– Jakékoli neduhy jsme připisovali „snížené imunitě“ a okamžitě jsme si jeho stimulanty kupovali v lékárně. Problémy s imunitní reakcí organismu se totiž objevují ve vážných případech – po operaci, implantaci, agresivních antibiotikách.

Nyní jsou “v módě” různé léky na bázi interferonů – látek, které ovlivňují imunitní metabolismus. Tyto léčivé imunostimulanty jsou však buď obecně k ničemu, nebo jsou zapotřebí závažnější léky pouze podle indikací, například se sekundární imunodeficiencí. Jakákoli negramotná stimulace vede k vyčerpání. Pokud budete neustále stimulovat tvorbu leukocytů léky, váš vlastní imunitní systém „zleniví“ a jednoduše ztratí své funkce. Pokud budete tělo neustále cpát nejrůznějšími stimulanty, stane se jednoduše závislým, neustále čekajícím na „dávky v nezaměstnanosti“. A tehdy mohou začít skutečné problémy s imunitou.

Pokud je vaším úkolem rozveselit a zvýšit tón, pak je lepší použít přírodní adaptogeny (ženšen, čínská magnólie, Rhodiola rosea, Eleutherococcus atd.). Zvyšují syntézu RNA a proteinů (tedy základu našich buněk), aktivují metabolické enzymy a aktivují autonomní a endokrinní systém, přičemž nezasahují do imunitního systému.

Módní analýzy jako způsob, jak „upřímně brát peníze“

Nyní je tu další trendová (a drahá) věc – „test imunitního stavu“, který je často zasílán ke stížnostem na „sníženou imunitu“. Je však důležité zdůraznit určité nuance, o kterých byste měli vědět, než půjdete na kliniku.

READ
Jak se oblékat pro ženy s velkým poprsím

podle alergolog-imunolog profesor Jurij Smolkin:

– “Test” může být na těhotenství nebo na konkrétní alergen. Jeden test imunitního stavu není možný. A není potřeba. Zjišťování imunitního stavu má smysl u pacientů s podezřením na závažné poruchy imunitní regulace – s primárními imunodeficity.

Všechny ostatní případy obecného zjišťování imunitního stavu s velkým množstvím ukazatelů nejsou vhodné a jsou jednou z cest, jak z populace vytáhnout peníze. A pak taková čísla začnou “zacházet s analýzou.”

Kompetentní lékař předepisuje přesné studie konkrétních ukazatelů, což naznačuje konkrétní porušení.

Například u dobré poloviny často nemocných dětí není problém neustálého nachlazení ve „špatné“ imunitě, ale v nepoznaných alergiích. Ke zjištění stačí udělat krevní test na imunoglobulin E a udělat kožní testy.

Kde se ale bere únava a bledý pohled

Profesor Jurij Smolkin říká, že často příčinou slabosti, letargie, bledosti, častých nachlazení bývá doutnající ohnisko neléčené infekce nebo latentní alergie, která zejména u malých dětí často stojí za neustávající rýmou a laryngitidou.

Také nedávné studie ukázaly, že chronický únavový syndrom je v 50 % případů způsoben viry ze skupiny herpes (včetně známého viru Epstein-Barrové). Herpes viry leží v těle ladem (jejich doupě je v nervových gangliích míchy) a nenarušují jeho normální fungování. Ale na pozadí stejného ARVI nebo chřipky, herpes viry náhle „ožívají“. A dávají obraz „poklesu imunity“: zdánlivě bezdůvodná únava, neschopnost soustředit se, zhoršení paměti, nervozita a podrážděnost kvůli maličkostem, problémy se spánkem, časté bolesti hlavy, snížená sexuální touha.

A abyste přesně zjistili příčinu infekce, musíte projít obecným krevním testem a analýzou virů. Pokud se potvrdí „virová teorie“, jsou zapotřebí antivirová léčiva (například na bázi acykloviru, který je aktivní proti virům herpetických skupin), multivitaminy, antistresová činidla k normalizaci emočního pozadí.

Oblíbené otázky a odpovědi

Diskutovali jsme s odborníkem terapeutka Natalya Karaseva otázka stimulace imunity a léků, které se snaží imunitu zvýšit.

Jaké léky zvyšují imunitu?

Všechny léky, které ovlivňují imunitní systém, lze rozdělit do několika skupin:

• Imunomodulátory (imunokorektory) jsou jakékoli prostředky, které ovlivňují vlastní imunitu člověka;
• Imunostimulanty a imunosupresiva, séra a vakcíny, imunoglobuliny, toxoidy a fágy – všechny tyto kategorie aktivně využívají dospělí a jsou předepisovány dětem k prevenci, léčbě nemocí, obnově tělesných zdrojů.

Jaké vitamíny posilují imunitu?

Následující vitamíny podporují imunitu:

• D (kalciferol);
• B2, B6, B12;
• E (tokoferol);
• C (“askorbová”);
• A (retinol).

Vitamin A. Retinol se podílí na syntéze imunitních buněk, odolává bakteriím a virům, příznivě působí na stav kardiovaskulárního a dýchacího systému.

Vitamin C (“askorbový”). Podílí se na tvorbě interferonu. Vitamín C je dobrý antioxidant.

Tokoferol bojuje proti volným radikálům, což je prevencí vzniku rakoviny, a podílí se na aktivaci imunitní reakce.

kalciferol nezbytné pro dělení všech buněk, pro jejich regeneraci, růst a vývoj, včetně buněk imunitního systému. Proto vitamin D, byť nepřímo, souvisí s imunitou. V posledních letech vědci zjistili, že aktivované T-lymfocyty, makrofágy a další buňky imunitního systému mají speciální receptory pro kalcitriol (aktivní forma steroidního vitaminu D). To jen prokázalo, že „vitamin slunce“ ovlivňuje fungování imunitního systému.

Vitamíny skupiny B snížit riziko stresových situací a stresu na organismus, podílet se na boji proti depresím a emočnímu stresu – to umožňuje buňkám působit v aktivním pracovním režimu během imunitní reakce a zvyšuje odolnost organismu vůči různým nemocem.

Jak zlepšit imunitu po koronaviru?

• zdravý spánek (alespoň 8 – 9 hodin denně);
• fyzická aktivita (chůze, plavání);
• plnohodnotná strava s rozložením bílkovin, tuků a sacharidů v poměru 1:1:3 s dostatečným množstvím vlákniny (ovoce, zelenina, bylinky, obiloviny atd.);
• dechová cvičení;
• vitaminová terapie.

READ
Chytněte nápad: stylový účes za pouhou 1 minutu

Neexistuje jediný potravinový produkt, který by dokázal zničit koronavirus nebo zabránit jeho pronikání do lidského těla. Šípky, cibule, rakytník, sádlo, máslo, pepř, dubová tinktura, zelený čaj, ryby nebo brokolice před infekcí COVID-19 nechrání, i když jejich konzumace je velmi prospěšná. Dodržování některých doporučení v každodenním životě pomůže infekci do té či oné míry odolat.

Vždy je potřeba zvyšovat ochranné vlastnosti svého těla, zvláště nyní, kdy po planetě „chodí“ koronavirus. Ne poslední roli v této věci hraje naše jídlo.

“Řekni mi, co jíš, a já ti řeknu, co máš.”

Hippokrates.

Tělo nemocného člověka pracuje ve stresovém režimu a k jeho podpoře se léčba provádí nejen léky, ale i výživou. V žádné fázi, ať už se jedná o akutní onemocnění nebo již zotavující se, by přijaté jídlo nemělo způsobit další stres pro tělo.

Výživa v každé fázi vývoje patologického procesu má své vlastní charakteristiky. Když tělo poprvé onemocní, potřebuje živiny na podporu imunitního systému v boji proti infekci. Měli byste udělat svůj jídelníček pestřejší. Vzhledem k tomu, že naše imunita je bílkovinného charakteru, je třeba dbát na to, aby maso, ryby, mléčné výrobky, vejce, luštěniny, ořechy, celozrnné výrobky byly ve stravě přítomny každý den. Ryby by měly být zařazeny do jídelníčku 2-3x týdně. Je nejen zdrojem kvalitních bílkovin, stopových prvků, vitamínů, ale také esenciálních mastných kyselin Omega-3, které působí protizánětlivě. Rostlinné oleje jsou také zdrojem polynenasycených mastných kyselin. Zelenina, ovoce, bobule, semena dodají tělu vlákninu, vitamíny, minerály, stopové prvky a vytvoří příznivé podmínky pro fungování normální střevní mikroflóry – to je nezbytné pro tvorbu imunity.

S dalším rozvojem onemocnění by měla být výživa zaměřena na odstranění toxinů, zvýšení odolnosti těla vůči infekci. Jedním z hlavních požadavků v akutním období je snadná stravitelnost potravy. Ego umožňuje nepřetěžovat tělo prací, jejíž síly jsou zaměřeny na boj s nemocí. Toho lze dosáhnout častým částečným příjmem jídla v páře v troubě a dalšími šetrnými metodami, které maximalizují zachování užitečných vlastností a zvyšují biologickou dostupnost potravin.

Zvláštní pozornost je třeba věnovat pitnému režimu. Pokud neexistují žádné kontraindikace nebo jiné předpisy ošetřujícího lékaře, je nutné užívat tekutinu v množství 30-40 mg / kg tělesné hmotnosti za den, s ohledem na veškerou tekutinu ve stravě. Ego může být čistá pitná voda, je možné s přídavkem džusů, ovocných nápojů, čajů s přídavkem máty, šalvěje, šípku, lípy, medu. Je třeba se vyhnout syceným, příliš studeným nebo příliš horkým nápojům.

Důležité! V období akutní intoxikace by se neměl konzumovat alkohol. Uzená masa, koření, kořeněná a smažená jídla, potraviny obsahující hrubou vlákninu jsou kontraindikovány. Použití potravin, které způsobují fermentaci ve střevech, může zhoršit pohodu pacienta.

Po ukončení akutního období onemocnění zůstává dieta šetrná a sortiment se rozšiřuje. Úkolem výživy v této fázi je obnova těla. Je důležité věnovat pozornost zlepšení práce střev, jejichž rovnováha může být narušena užíváním antibakteriálních látek a jiných léků. Strava by měla zahrnovat denní potraviny a pokrmy, které stimulují obnovu normální střevní mikroflóry. Ego mléčné výrobky, zelenina, ovoce, bobule, obiloviny, semena.

Stále je třeba chránit trávicí systém

od stresu, vyjma uzenin, konzerv a kyselých okurek, koření, rekonvalescence Další výživa člověka by měla směřovat na ‘střevní mikroflóru a stimulaci imunitního systému. Jídelníček byste měli postupně rozšiřovat. Jídla jsou stále častá a v malých porcích.

READ
Bez Oscara: první kolekce Oscar de la Renta vytvořená novým návrhářem

To, co člověk jí, ovlivňuje především jeho mikrobiom, tedy mikroorganismy, které žijí ve střevech. Ve střevní sliznici se tvoří imunoglobuliny, které neutralizují viry a bakterie, které se dostanou do těla. V souladu s tím je zdraví sliznice, na které závisí 70 % imunity, ovlivněno naší mikrobiotou. Všechno, co jíme, ovlivňuje mikrobiotua tím pádem i imunitu. Abychom tedy zvýšili imunitu, musíme vytvořit co nejlepší podmínky pro naši mikrobiotu, aby žila, vyvíjela se a potlačovala patogenní mikroflóru.

Abyste pochopili, jak to udělat, zvažte hlavní složky, které imunitní systém vyžaduje, aby plně fungoval:

  • Kyselina askorbová – posiluje imunitní odpověď organismu, podporuje tvorbu imunitních buněk
  • Omega-3 – přispívají ke zvýšení aktivity fagocytů, snižují pravděpodobnost nachlazení.
  • Karotenoidy – ničí rakovinné buňky, chrání tělo před působením volných radikálů.
  • Bioflavonoidy – chrání buněčné membrány před působením patogenních mikroorganismů.
  • Retinol Pomáhá tělu vytvářet protilátky, které ničí viry a bakterie.
  • selen – mobilizuje vnitřní síly lidského těla, zvyšuje počet imunitních buněk.

Top 10 potravin na posílení imunity

Mléčné výrobky na podporu imunity

Do každodenní stravy by měly být zahrnuty mléčné výrobky obsahující lakto- a bifidobakterie. Každodenní používání kefíru, mléka, jogurtu zlepšuje imunitu.

Nezapomínejte, které potraviny posilují imunitu a jezte je každý den, zvláště v období virových a infekčních onemocnění. Nemocem je totiž snazší předcházet, než je léčit a trpět následky.

Kefir Americká dietetická asociace zařadila kefír na seznam zdravých potravin, produkt, který je nám známý od dětství a superpotravina na Západě. Moderní výzkumy potvrzují, že probiotika z kefíru kromě toho, že dokážou zlepšit trávení, mají pozitivní vliv na imunitu. Kefír vybírejte z plnotučného mléka, maximální obsah tuku, pak bude obsahovat více vitamínů, zejména vitamínu D, jehož nedostatek souvisí s oslabeným imunitním systémem. Vitamin D je nejvíce imunomodulační vitamin. 80 % naší populace má nedostatek tohoto vitamínu, zvláště v období, kdy je za oknem málo slunce. Plnohodnotným zdrojem vitaminu budou ryby, nejužitečnější jsou uznávány: halibut, makrela, treska, sleď, tuňák a játra těchto ryb. Dalšími zdroji vitamínu D jsou vejce, maso z orgánů, divoké houby a mléčné výrobky. Můžete jej také pít v přípravcích nebo doplňcích, abyste získali alespoň 400 – 800 IU denně.

Brokolice Obsahuje vitamín C, zásobu B6 a hořčík. Jedna porce brokolice obsahuje téměř denní množství pro imunitu důležitého vitaminu A. Vztah mezi vitaminem C a schopností organismu bojovat s nachlazením byl vysledován již v 70. letech minulého století. Zároveň se zjistilo, že naše tělo si vitamín C neumí uchovávat, a proto je nutné jej konzumovat denně. Vaření a dlouhodobé skladování vitamín v potravinách zničí, ale to není případ mražené brokolice a dělá z ní jednu z nejdůležitějších potravin na jaře.

Čerstvý zázvor. Zázvor obsahuje gingerol, účinnou látku snižující riziko infekcí. Bylo prokázáno, že gingerol dokáže zastavit růst některých bakterií a účinně bojuje proti některým virům způsobujícím nachlazení. Samostatně je zaznamenána účinnost zázvoru v boji proti infekcím, které se vyvíjejí v ústech a krku.

česnek Další známý ze školky je kamarád imunity. Allicin ve svém složení bojuje s bakteriemi a má pozitivní vliv na tvorbu bílých krvinek. Česnek je také antiseptikum prověřené staletími lidového léčitelství.

Rose boky. Plody šípku jsou již dlouho známé svými blahodárnými vlastnostmi, protože je lidé používali k vytváření léčivých nálevů. S jejich pomocí byly odstraněny chronické zánětlivé procesy. Množstvím vitamínu C jsou plody tohoto keře několikanásobně vyšší než černý rybíz a citron.

Zelený čaj. Složení zeleného čaje je celá řada vitamínů, více než 400 organických sloučenin a více než 500 různých prvků. Zvláštní pozornost je věnována složkám, které zvyšují imunitu – to jsou minerály a polyfenoly.

READ
Které výtoky jsou v časném těhotenství nebezpečné a které ne?

Přírodní med. Včelí med je hlavním nástrojem v boji za silný imunitní systém. Je známo, že med lze skladovat velmi dlouho. Med totiž svými vlastnostmi zabraňuje množení bakterií. Pár lžiček medu denně zvýší vaši odolnost vůči nemocem v chladném období. Jen mějte na paměti, že med při zahřátí ztrácí své prospěšné vlastnosti, takže je lepší ho nedávat do čaje, ale jíst jako sousto.

Citrusy a brusinky. Citrusové produkty a brusinky, obsahují šokovou dávku vitamínu C pro posílení ochranných vlastností imunitního systému.

Kysané zelí. Probiotika, bakterie mléčného kvašení a spoustu vitamínu C, to vše lze nalézt ve fermentovaných potravinách, jako je kysané zelí, kimchi, nakládaná jablka a bobule, dokonce i zapékané okurky a rajčata. Důležité je, aby produkty byly skutečně fermentované, a ne nakládané, tedy vyrobené bez přídavku kyseliny, octa a cukru. Bakterie obsažené ve fermentovaných potravinách nejen pomáhají střevům, čistí je, ale také podporují imunitu, pomáhají při tvorbě protilátek, chrání před patogeny.

Křen Obsahuje lysozym, který má antimikrobiální účinek. Používá se k prevenci onemocnění horních cest dýchacích. Kouzelně působí známá sibiřská adjika: nastrouhaný křen, rajčata, česnek a trocha jablečného octa, uložené v lednici. Křen obsahuje hodně vitaminu C, vitaminy skupiny B, draslík, vápník a fosfor.

Jaká jídla by měla být ze stravy vyloučena?

Především cukr, všechny rafinované produkty jako mouka a bílá rýže a také průmyslové oleje. Faktem je, že cukr a mouka přispívají k rozvoji patogenní mikroflóry, která narušuje rovnováhu mikrobioty, a tím snižuje imunitu. Cukr navíc obvykle nejíme v čisté formě, ale jako součást různých pokrmů, ať už jde o sladkosti, dorty nebo omáčky, které mohou dráždit střevní sliznici a ta zase bude produkovat méně imunoglobulinů. Oleje průmyslové výroby přispívají k vnitřním zánětlivým procesům. Alkohol by měl být také vyloučen.

K poznámce!

Těstoviny Amosova: recept na zdraví a dlouhověkost

Před několika desetiletími vytvořil brilantní domácí vědec neuvěřitelně chutný a zdravý zázrak – lék vyrobený výhradně z přírodních surovin, který byl pojmenován po svém tvůrci – to je Amosovova pasta.

Jaké jsou těstoviny akademika Amosova? Jeho receptura je založena na celkovém posilujícím účinku na organismus. Komponenty pasty jsou nasekané sušené ovoce, citrusy a ořechy, mleté ​​s medem. Pravidelné používání těstovin napomáhá regeneraci organismu a aktivaci imunitního systému.

„Každé tělo obsahuje silnou obranu,“ řekl Nikolaj Michajlovič Amosov, „toto je imunitní systém. Půjde to, je potřeba tomu dát trochu času. Nezapomeňte, že většina jednoduchých onemocnění zmizí sama o sobě a léky doprovázejí pouze uzdravení.

Amosov M.N.

Recept na Amosovovy těstoviny vás nepřekvapí – vše je jednoduché: ingredience rozdrťte, promíchejte a skladujte ve sterilní nádobě na chladném místě.

Je obtížné se zmást v počtu složek – všechny složky směsi Amosov se berou stejně (s možnou výjimkou citronu):

sušené meruňky – 350 g; sušené fíky – 350 g; rozinky (bílé nebo tmavé) – 350 g; švestky – 350 g; jádro vlašských ořechů – 350 g; přírodní med – 350 g; střední citron – 1 ks.

Kolik pasty je třeba vzít? Ideálně – ráno nalačno, polévkovou lžíci a před spaním (můžete i na oběd). Výrobek je poměrně bohatý na cukry, a přestože jsou přírodního původu, lidé s cukrovkou a náchylní k alergiím by měli být léčeni Amosovovou pastou opatrně!

Těstoviny lze zapíjet čajem nebo vodou, ale je nežádoucí ředit na způsob džemu v tekutině. Vitamíny umírají v horkém čaji a výhody pasty se snižují a pít takový nápoj nebude příliš příjemné – částice pasty se nerozpustí!

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: