Kuřecí polévka s knedlíky: vydatný recept

Voňavé, lehké, přesto zasytí – na oběd pro celou rodinu! Knedlíčková polévka s kuřecím vývarem je jedna z mých oblíbených! Knedlíky, knedlíky, knedlíky – tak se nazývají malé kousky těsta, rychle se připravují z minimální sady produktů. Tato polévka bude chutnat všem – dospělým i dětem.

Kuřecí polévka s knedlíčky v kuřecím vývaru

Kuřecí polévka s knedlíčky v kuřecím vývaru Kuřecí polévka s knedlíčky v kuřecím vývaru Kuřecí polévka s knedlíčky v kuřecím vývaru Kuřecí polévka s knedlíčky v kuřecím vývaru Kuřecí polévka s knedlíčky v kuřecím vývaru Kuřecí polévka s knedlíčky v kuřecím vývaru Kuřecí polévka s knedlíčky v kuřecím vývaru Kuřecí polévka s knedlíčky v kuřecím vývaru Kuřecí polévka s knedlíčky v kuřecím vývaruKuřecí polévka s knedlíčky v kuřecím vývaru

Složení / přísady

čajová lžička 5 ml
lžička na dezert 10 ml
lžíce 20 ml
pohár 200 ml

Krok za krokem vaření

Krok 1:

Krok 1.

Jak vařit polévku s knedlíčky v kuřecím vývaru? Připravit jídlo. Na vývar si vezměte libovolné části kuřete, kromě prsou, je příliš libové a polévka z něj bude bez chuti.

Krok 2:

Krok 2.

Kuřecí části dobře opláchněte pod studenou vodou, odstraňte přebytečný tuk. Kuře zalijeme studenou čistou vodou. Vezměte filtrovanou nebo balenou vodu, chuť budoucího vývaru závisí na chuti vody.

Krok 3:

Krok 3.

Umístěte pánev na střední teplotu. Přivedeme k varu, děrovanou lžící sbíráme pěnu. Poté snižte teplotu na minimum. Vývar je lepší vařit na velmi mírném varu, aby zůstal průhledný. Pánev přikryjeme pokličkou a vývar necháme hodinu vařit. Ke konci vaření přidejte sůl, pepř a bobkový list.

Krok 4:

Krok 4.

Zatímco se vývar dusí, připravíme si knedlíkové těsto. Vezměte produkty ze seznamu.

Krok 5:

Krok 5.

Vejce rozbijte do malé misky, přidejte sůl a pepř, promíchejte. Začněte přidáním dvou lžic mouky. Míchat. Přidejte rostlinný olej.

Krok 6:

Krok 6.

Nalijte pár lžic horkého vývaru z pánve. Za stálého míchání vlijte do těstíčka vývar. Z horkého vývaru se mouka trochu vyvaří a knedlíky budou vzdušnější a chutnější. Těsto bude docela tekuté. Při přidávání mouky ji přiveďte do požadované konzistence – těsto by mělo zhoustnout než na palačinky.

Krok 7:

Krok 7.

Dobře omyté a oloupané brambory nakrájíme na malé kousky.

Krok 8:

Krok 8.

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.

Krok 9:

Krok 9.

Omytou a oloupanou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Můžete ho také nakrájet na proužky, kolečka a kostky.

Krok 10:

Krok 10.

Petrželku dobře omyjeme, osušíme a nasekáme.

Krok 11:

Krok 11.

Na polévku si udělejte praženici. Do rozehřáté pánve nalijeme trochu oleje. Rozložte zeleninu. Smažte je asi 10 minut za občasného míchání na středním plameni, dokud nezměknou.

Krok 12:

Krok 12.

Nyní je vývar připraven. Vyjměte z něj kuře. Dá se použít dle uvážení – buď do jiného pokrmu, nebo po oddělení masa od kostí vrátit zpět do polévky. Brambory vhoďte do vývaru. Přikryjte a vařte 10 minut po varu.

READ
Agata Muceniece bez make-upu

Krok 13:

Krok 13.

Když jsou brambory hotové, přidejte výpek do polévky.

Krok 14:

Krok 14.

Počkejte, až se polévka uvaří a začněte tvořit knedlíčky. Polévku necháme aktivně provařit, je lepší zvýšit teplotu, aby se knedlíky rychleji uvařily. Jednou čajovou lžičkou těsto naberte a druhou jej jemně vtlačte do pánve. Knedlíky nejprve klesnou ke dnu a poté vyplavou na hladinu.

Krok 15:

Krok 15.

Jakmile se knedlíky vynoří, jsou hotové. Do polévky přidáme nasekanou petrželku, počkáme, až se rozvaří. Vypněte oheň, hrnec přikryjte pokličkou a nechte polévku 10–15 minut louhovat.

Tuto polévku miluji a dělám často. Ukazuje se, že je chuťově velmi jemný. Maso přidávám po dávkách.
Pokud jsou vaše knedlíky příliš velké, nakrájejte je přímo na pánvi nožem.

Důležité! Ať už je množství vody pro polévku uvedeno v receptu nebo ne, je nejlepší se řídit vlastní preferencí (hustá nebo řidší polévka, kterou máte rádi), stejně jako velikostí vašeho hrnce a produkty odebranými na vaření. Nezapomeňte, že autor má na množství masa, brambor, cereálií a dalších přísad v polévce svůj názor, který se nemusí shodovat s tím vaším. V praxi to znamená, že pokud vaříte poprvé, neměli byste vařit celou pánev najednou. Udělejte polévku na ochutnání – pro jednu nebo dvě osoby. Chcete-li to provést, snižte množství všech ingrediencí podle receptu na 1-2 porce a množství vody odeberte z výpočtu: z jedné sklenice na porci – pokud je polévka plánována jako velmi hustá, až 1,5- 2 sklenice – pokud více tekutiny. Nezapomeňte vzít v úvahu, že část tekutiny se během vaření vyvaří. Ochutnáním malé porce polévky si můžete upravit jak množství tekutiny, tak poměry surovin dle libosti. V budoucnu, jako většina zkušených hospodyň, budete moci nalít vodu na polévku a skládat přísady „od oka“.

Kuře může být nahrazeno krůtím nebo jakýmkoli jiným druhem masa dle vašeho výběru. Mějte však na paměti, že v tomto případě se změní doba vaření a obsah kalorií v pokrmu.

Jak vybrat perfektní hrnec na polévku, kaši nebo nakládání okurek, přečtěte si článek o hrncích.

READ
Jak si udržet zdravé vlasy?

Pro vaření je lepší používat filtrovanou nebo balenou vodu, která je chuťově neutrální. Pokud používáte vodu z kohoutku, počítejte s tím, že může dát pokrmu nepříjemnou charakteristickou pachuť.

Jakékoliv oleje jsou užitečné jen do dosažení určité teploty – bodu kouře, při kterém se olej začne pálit a tvoří se v něm toxické látky včetně karcinogenů. Jak určit teplotu smažení a vybrat ten nejlepší olej na smažení a který je lepší nepoužívat vůbec, čtěte zde.

  • Přidat do spořiče receptů
  • Pište / čtěte recenze
  • Vytisknout / uložit jako PDF
  • Vidím chybu v materiálu

Kód s adresou této stránky

K čemu je tento kód?

Kuřecí polévky jsou oblíbené v mnoha kuchyních po celém světě. V Rusku se připravují odedávna, jedí se od Japonska po Ameriku. Na rozdíl od těch masových jsou lehčí a chutnější. Díky tomu se doporučují k výživě, když není chuť ani síla trávit pevnou stravu. Jednou z nejoblíbenějších je kuřecí polévka s knedlíčky. Toto jídlo se ukáže jako výživné a chutné. Vhodné pro dospělé, dětem se líbí. Existuje mnoho různých receptů na jeho přípravu. Ty nejúspěšnější jsou shromážděny v této publikaci.

Klasický recept bez přebytku

Fanouškům prvních chodů se určitě bude líbit klasická verze bez široké škály dalších přísad. Vařené s kuřecím masem je chutné a aromatické. Obsah tuku ve vývaru závisí na části korpusu, ze kterého se vývar připravuje. Pokud se použije svíčková, bude vývar libový. Chcete-li připravit vydatné a bohaté jídlo, vyberte si stehna, čtvrtky a další části obsahující tuk. Polévka s knedlíčky v kuřecím vývaru bude darem z nebes pro ty, kteří mají odrůstající děti. Koneckonců, nyní nemusíte vařit odděleně pro dospělé a děti.

Použití:

Jak se připravit:

  1. Korpus omyjeme, nakrájíme na porce.
  2. Vložte do hrnce, zalijte 2,5-3 litry studené vody.
  3. Nechte vařit, odstraňte hluk při jeho tvorbě.
  4. Po uvaření snižte intenzitu tepla. Recept na polévku s knedlíčky v kuřecím vývaru se připravuje v závislosti na původu korpusu. Pokud je kuře domácí, vařte 1,5 hodiny nebo 40 minut, pokud je kuře chováno průmyslově.
  5. Zeleninu oloupeme a omyjeme.
  6. Do vývaru vložte jednu celou cibuli.
  7. Brambory nakrájíme na malé kostičky, mrkev nastrouháme, cibuli nakrájíme.
  8. Rozpálíme pánev, přidáme trochu másla.
  9. Vložte mrkev a cibuli do pánve a smažte 3-5 minut. Odstraňte z tepla.
  10. Po doporučené době přidejte brambory do kuřecí knedlíčkové polévky. Připravte si tento recept na aromatickou polévku s bobkovým listem a řapíkatým celerem (volitelně). V této fázi přidejte tyto komponenty, odstraňte vařenou cibuli, vhozenou na začátku vaření.
  11. Obsah pánve osolte.
  12. Po 10 minutách přidejte do polévky připravenou cibuli a mrkev.
  13. Nyní připravte těsto na knedlíky. Vejce rozšleháme se solí, přidáme bylinky dle libosti.
  14. Zadejte 2 polévkové lžíce. l. mouky, hněteme do homogenní hmoty. Pokud je těsto tekuté, přidejte více mouky. Jeho množství závisí na velikosti vejce.
  15. Knedlíky pokládáme z těsta pomocí dvou lžiček: jednou nabíráme těsto do ½ objemu lžíce a druhou nabíráme do polévky. Tímto způsobem dáme do polévky všechna lepidla. S knedlíky, krok za krokem recept s kuřecím masem, stačí vařit, dokud nebude hotový. Vaříme na mírném ohni asi 5-7 minut.
  16. Pokrm ochutnejte, případně dochuťte solí a kořením.
  17. Ke konci vaření přidejte petrželku a vypněte oheň.
READ
Dvojité snubní prsteny: popis a fotografie

Kuřecí polévka a knedlíky podávat samostatně

Na takovou polévku neexistuje jediný správný recept. Různé regiony jej připravují podle svých preferencí. Jednou z variant je podávat knedlíky samostatně. K tomu jsou připraveny z hustého těsta a vařeny v samostatné pánvi. Jak připravit tuto kuřecí polévku s knedlíky – podrobně popisuje recept krok za krokem. Stačí si připravit suroviny a přípravu přesně zopakovat.

Použití na polévku:

  • ½ jatečně upraveného těla, podélně rozříznuté;
  • 1 mrkev;
  • 1 pastinák;
  • Žárovky 2;
  • 2 hřebíček z česneku;
  • 30 gr. kopr;
  • 0,5 lžičky kurkuma.

Použití na knedlíky:

Jak se připravit:

  1. Chcete-li připravit kuřecí polévku s knedlíky, krok za krokem recept, začněte rozřezáním kostry. Kuřecí tělo omyjte a nakrájejte na porce.
  2. Oloupejte a omyjte zeleninu.
  3. Vložte kuře do pánve.
  4. Mrkev nakrájíme na velké kousky.
  5. Cibuli nakrájejte do kříže, aniž byste ji prořízli celou.
  6. Pastinák rozpůlíme.
  7. Zeleninu dejte na pánev s kuřecím masem, přidejte kurkumu, sůl a pepř.
  8. Nalijte 3 litry. vody, přiveďte k varu.
  9. Odstraňte vodní kámen, snižte teplotu. Vařte na mírném ohni přikryté 2 hodiny.
  10. Chcete-li podávat kuřecí vývar s knedlíky, pokračujte v receptu přípravou těsta. Použijte pohodlnou misku. Rozbijte do něj vejce a rozšlehejte vidličkou.
  11. Vejce osolíme, opepříme a promícháme.
  12. Přidejte změklé máslo.
  13. Nasekejte petržel a česnek a přidejte do mísy. Obsah promíchejte, přidejte mouku. Těsto by mělo být homogenní, husté, ale ne příliš těsné. Hlídejte si proto konzistenci a případně přidejte trochu vody.
  14. Těsto dejte na 30 minut do lednice.
  15. Umístěte 2 litry do samostatné pánve. vody, přiveďte k varu.
  16. Z těsta vytvarujte stejně velké kuličky. Kuličky vložte do vroucí vody.
  17. Vařte přikryté 15 minut na mírném ohni.
  18. Knedlíky vyndejte děrovanou lžící na talíř a nechte vychladnout. Vychladlé knedlíky pak dáme do misek a zalijeme kuřecí polévkou. S hustou konzistencí těsta se ukáže jako vynikající.
  19. Před vypnutím polévky do ní přidejte nasekaný kopr a česnek, dochuťte solí a kořením.

Kuřecí polévka s květákem a fazolemi

Kuřecí polévka je obzvláště chutná se zeleninou. Vývar je bohatý, aromatický a výživný, ocení ho i ti, kteří jsou skeptičtí k prvním chodům. Pro vaření používejte čerstvou zeleninu v sezóně. Pokud nejsou žádné čerstvé, kuřecí vývar se mraženou zeleninou se ukáže jako velmi chutný. S knedlíky bude recept s fotografií snadný na přípravu i pro začínajícího kuchaře.

READ
Afro kudrlinky: jak si vyrobit africké kudrlinky doma

Použití:

  • 2 kuřecí čtvrtky;
  • 2-3 hlízy brambor;
  • 1 mrkev;
  • Žárovky 2;
  • 300 gr. květák;
  • 200 g zelené fazole;
  • 50 gr. máslo;
  • Vavřínové listy 2;
  • 3 lžíce. l návnady;
  • 1 vejce;
  • Sůl pepř;
  • Zelení chuť.

Jak se připravit:

  1. Čtvrtky omyjeme a nakrájíme na kousky. Oddělte spodní části kosti nožem.
  2. Kousky čtvrtí vložte do hrnce, nalijte 2,5 litru. voda.
  3. Odstraňte vodní kámen, jakmile se vytvoří, vařte na mírném ohni 40 minut.
  4. Oloupejte a omyjte zeleninu.
  5. Brambory nakrájíme na kostičky, nakrájíme 1 cibuli a mrkev.
  6. Pokud přidáváte mraženou zeleninu do kuřecí knedlíčkové polévky, odstraňte ji předem, aby mohla přirozeně rozmrazit.
  7. Rozpálíme pánev s olejem.
  8. Přidejte mrkev a cibuli, restujte 3-5 minut.
  9. Do pánve přidejte fazole a zelí a restujte dalších 5-7 minut. Pánev stáhneme z plotny, lehce osolíme, posypeme mletým bobkovým listem.
  10. Po 40 minutách od varu masa do vývaru přidáme brambory, celou cibuli a 2 bobkové listy.
  11. 10 minut po přidání brambor přidáme do polévky zeleninu s knedlíčky v kuřecím vývaru. Vařte 5-7 minut. Vývar ochutnejte na obsah soli a dochuťte podle potřeby.
  12. Připravte těsto na knedlíky: smíchejte krupici s kuřecím vejcem a solí.
  13. Do polévky dáme dvě lžičky knedlíků. Vařte dalších 5-7 minut, vypněte.
  14. Přidejte nasekané bylinky. Nechte přikryté 10-20 minut.

Polévka se sýrovými knedlíčky

Ne každý se považuje za příznivce klasických knedlíků. Mnoho lidí k tradičnímu základu rádo přidává přírodní aromatické přísady. Mohou to být bylinky, houby, nakrájená šunka. Jedním z nejoblíbenějších je sýr. Recept na polévku s knedlíčky v kuřecím vývaru je vydatný a chutný. Nezapomeňte ohodnotit toto první jídlo a možná se stane oblíbeným obědem pro celou rodinu.

Použití:

Jak se připravit:

  1. Pokud chcete dětem připravit nízkotučnou polévku, použijte filé nebo prsa. Umyjte část korpusu, nakrájejte na kousky, naplňte studenou vodou – 2,5 litru. Tajemství bohatého vývaru je spojit maso se studenou vodou a dusit na mírném ohni. V procesu delšího varu maso lépe vyzařuje chuť.
  2. Odstraňte vodní kámen, osolte a vařte vývar na slepičí polévku s knedlíčky 40 minut. Recept s domácím korpusem vařte déle – asi 1,5-2 hodiny.
  3. Oloupejte cibuli a mrkev, brambory. Nakrájejte zeleninu pohodlným způsobem. Mrkev se obvykle nastrouhá a nakrájí na proužky nebo čtvrtky. Cibuli nakrájíme na kostičky, brambory také na kostičky, ale větší velikosti.
  4. Aby mrkev plně poskytovala vitamíny, musí být kombinována s olejem. Proto má smysl tuto zeleninu restovat, i když jste proti smažení. Na rozdíl od smažení se restování připravuje na másle. Zelenina se v ní nesmaží, ale dusí. Aby olej nezmastil polévku, přidávejte ho po malých množstvích a přidejte trochu vody.
  5. Rozpálíme pánev, přidáme olej. Nakrájenou zeleninu nasypte na rozehřátou plochu a opékejte 5–7 minut.
  6. Po doporučené době vaření vývaru přidejte do polévky brambory a bobkové listy. Krok za krokem recept na kuřecí knedlík se snadno připravuje. Rýži propláchneme a přidáme do pánve po bramborách.
  7. Poté, co se brambory vaří 10 minut, přidejte zeleninu.
  8. Začněte připravovat knedlíky: do mísy nastrouhejte sýr, přidejte vejce, špetku soli a promíchejte.
  9. Přidejte 20 ml. voda a slunečnicový olej, promíchejte. Přidejte mouku, vypracujte těsto. Mokrýma rukama tvoříme malé knedlíčky.
  10. Porce vložíme do polévky, vaříme 5-10 minut, podle velikosti.
  11. Přidejte nasekané bylinky, přikryjte pokličkou a vypněte oheň.
READ
Atelier Versace Haute Couture podzim 2024

Mohlo by se vám také líbit:

Líbí se vám naše články? Přihlásit se a hledat chutné a zdravé nápady na chefmarket.ru

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: