Kuře dušené na zakysané smetaně s česnekem na pánvi: jak vařit, tipy Kuře dušené na zakysané smetaně s česnekem na pánvi: jak vařit, tipy: jak vařit, tipy

Kuřecí řízek v zakysané smetanové omáčce je jemný a šťavnatý. A tento filet se připravuje za méně než půl hodiny.

Foto přípravy receptu: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem - krok č.1

Připravte si všechny ingredience na vaření Kuřecí řízek. Pokrm se vaří velmi rychle, takže je potřeba mít vše po ruce.

Foto přípravy receptu: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem - krok č.2

Kuřecí řízek nakrájíme na kostky přibližně 2×2 cm.

Foto přípravy receptu: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem - krok č.3

Vložte filet do zahřátého rostlinného oleje a smažte asi 5 minut za míchání.

Foto přípravy receptu: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem - krok č.4

Filet by měl zbělat a pustit trochu šťávy.

Foto přípravy receptu: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem - krok č.5

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a přidáme do pánve k masu. Promícháme a vše společně dusíme dalších pět minut.

Foto přípravy receptu: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem - krok č.6

Do pánve přidejte mouku, promíchejte.

Foto přípravy receptu: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem - krok č.7

Do zakysané smetany nastrouháme na jemném struhadle stroužek česneku.

Foto přípravy receptu: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem - krok č.8

Osolíme, opepříme, vše promícháme lžící.

Foto přípravy receptu: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem - krok č.9

Do pánve přidejte zakysanou smetanu a promíchejte. Přikryté dusíme 10 minut na mírném ohni.

Foto přípravy receptu: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem - krok č.10

Omáčka zhoustla a obalila každý kus kuřete, takže bylo ještě šťavnatější a krémovější.

Foto přípravy receptu: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem - krok č.11

Přílohu dáme na talíř (můžeme podávat libovolnou kaši nebo vařenou zeleninu) a položíme na ni pár lžic kuřecího řízku dušeného v zakysané smetaně.

Foto přípravy receptu: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem - krok č.12

Pokrm ozdobíme čerstvými bylinkami – bazalkou, petrželkou, koprem.

Foto přípravy receptu: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem - krok č.13

Kuřecí řízek na zakysané smetaně a česneku si zamilují dospělí i děti!

:)

Děkuji za sdílení receptu

Recept: Kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem. Jak vařit kuřecí řízek v zakysané smetaně s česnekem?

Diana Pondělí, 13. dubna 2020 22:32 #

Ukázalo se, že lízání prstů je dobré! Děkuji mnohokrát!

Milan Sobota 25. dubna 2020 11:10 #

Všechno je velmi chutné))

Alenkiy Neděle 26. dubna 2020 13:03 #

Diano, Milane, děkujeme za zpětnou vazbu!

Olga Čtvrtek 09. července 2020 20:39 #

Velmi chutné, miluji omáčku, přidala jsem trochu vody – budete si olizovat prsty! Díky za recept!

Kama Pondělí, 20. července 2020 16:26 #

Je možné nepřidávat mouku?

Alenkiy úterý, 21. července 2020 08:37 #

Rozhodně. Můžete ho nahradit škrobem nebo úplně odstranit. Omáčka bude tekutější a nebude mít prakticky žádný vliv na chuť.

Vera Leonidovna Neděle 26. července 2020 10:09 #

díky za tipy, myslel jsem, že vím všechno, ale ne

Irina úterý 28. července 2020 19:53 #

Je to prostě dokonalé!

Albina neděle 30. srpna 2020 21:34 #
READ
Přírodní make-up: 125 fotografií přírodních řešení pro každý den

Nic nefungovalo! Žádná omáčka!! Uvařil jsem to správně.

Christina pátek 19. března 2021 20:00 #

Velmi rychlé a velmi chutné, moc děkuji za recept

Julia Středa, 14. dubna 2021 19:42 #
Alexander pondělí, 20. prosince 2021 20:43 #

2 lžíce mouky je hodně, vyšlo z toho nějaké těsto

Alen-kab@mail.ru Pondělí 17. ledna 2022 17:50 #

Velmi chutné a snadné! Moc děkuji za recept

Viktoria3v čtvrtek 17. března 2022 13:19 #

Šíleně chutné)) děkuji za recept

Alexej úterý 13. prosince 2022 13:19 #

Souhlasím, recept dělá těsto, rychle jsem přidala vodu, asi 2/3 šálku, bylo to mnohem lepší

Madina Sobota, 13. května 2023 12:49 #

Díky za recept! Nedávno jsem se oženil, nevím, jak vařit), tento recept je zachránce! Vařím ho velmi často, můj manžel ho miluje. A jednoduché, rychlé a chutné!

Anastasia Sobota, 01. července 2023 20:03 #

V receptu je zjevně málo vody) přidal jsem ji a dopadlo to skvěle, kuře v omáčce)

doc Pondělí 10. července 2023 23:15 #

Nepotřebujete žádnou vodu, maso a cibule pustí tekutinu. Co to děláš?

Zhenya neděle, 20. srpna 2023 18:29 #

Toto jídlo vařím neustále, je úžasně chutné. Přidám i houby. Díky za recept

Viktor Středa, 23. srpna 2023 07:55 #

Poprvé jsem zkusil takový zázrak. Naštěstí tam byly všechny ingredience) Úžasně chutné

Madina pátek, 22. září 2023 09:25 #

Díky za recept! Nedávno jsem se oženil, nevím, jak vařit), tento recept je zachránce! Vařím ho velmi často, můj manžel ho miluje. A jednoduché, rychlé a chutné!

Kluci, rozvedli jsme se. Myd@k, nech ho teď sníst svůj rollton.

Všechna práva k materiálům umístěným na stránce www.RussianFood.com jsou chráněna v souladu s platnými zákony. Pro jakékoli použití materiálů stránek je vyžadován hypertextový odkaz na www.RussianFood.com.

Správa stránek neodpovídá za výsledek aplikace daných kulinářských receptů, způsobů jejich přípravy, kulinářských a jiných doporučení, výkon zdrojů, na které jsou umístěny hypertextové odkazy, a za obsah reklam. Správa webu nesmí sdílet názory autorů článků zveřejněných na webu www.RussianFood.com

Tato stránka používá soubory cookie, aby vám poskytla ty nejlepší možné služby. Pobytem na webu souhlasíte se zásadami webu o zpracování osobních údajů. SOUHLASÍM

READ
Zimní manikúra se vzory a francouzština: manikúra, fotografie nehtového designu

Kompletní jídlo pro rodinnou večeři s jakoukoli přílohou! Kuře na zakysané smetaně a česneku si můžete udělat na pánvi na setkání přátel nebo na rodinnou oslavu. Kuřecí maso je velmi měkké a aromatické, toto kuře milují děti i dospělí. Toto jídlo se hodí k zimním přípravám – nakládané okurky a marinády, saláty z čerstvé zeleniny a bylinek, ochucené zakysanou smetanou a rostlinným olejem.

Kuře na zakysané smetaně s česnekem na pánvi

Složení / přísady

čajová lžička 5 ml
lžička na dezert 10 ml
lžíce 20 ml
pohár 200 ml

Krok za krokem vaření

Krok 1:

Krok 1.

Jak udělat kuře na zakysané smetaně a česneku na pánvi? Vezměte celé kuře nebo jeho části, kuře budete muset ještě nakrájet na porce. K přísadám přidejte zakysanou smetanu, slunečnicový olej, česnek, mrkev, koření a sůl.

Krok 2:

Krok 2.

Připravte kuře a nakrájejte na porce. Potřete ho solí a pepřem nebo kuřecím kořením.

Krok 3:

Krok 3.

Na velmi rozpáleném oleji rychle opečeme kuřecí kousky ze všech stran a během opékání je obracíme. Kuře nemusí být propečené, jen je důležité zhnědnout povrch a uzavřít masovou šťávu.

Krok 4:

Krok 4.

Česnek oloupeme a nakrájíme na velké plátky.

Krok 5:

Krok 5.

Mrkev také nakrájejte na velké nudličky.

Krok 6:

Krok 6.

Kuře vyndejte z pánve na talíř a na stejném oleji a tuku vypáleném z kuřete orestujte česnek a mrkev. Okamžitě se rozšíří velmi silné česnekové aroma.

Krok 7:

Krok 7.

K zelenině přidejte zakysanou smetanu a mléko (to bylo v původním receptu, ale nedoporučuji přidávat mléko – srazí se, pokud je zakysaná smetana příliš hustá, je lepší použít vodu).

Krok 8:

Krok 8.

Vzniklou omáčku trochu povaříme, opepříme a osolíme podle chuti.

Krok 9:

Krok 9.

Nyní ponořte kousky smaženého kuřete do omáčky ze zakysané smetany a česneku a přikryjte pokličkou. Vařte asi půl hodiny do měkka na mírném ohni.

Krok 10:

Krok 10.

Smažené kuře s česnekem na pánvi v zakysané smetaně je hotové, podáváme horké s libovolnou přílohou a bylinkami.

Kuře na zakysané smetaně s česnekem na pánvi je jednoduché každodenní jídlo, které není vůbec těžké a netrvá dlouho na přípravu. Toto kuře v zakysané smetaně a česnekové omáčce je vhodné podávat jako druhý chod k obědu s jakoukoli přílohou: smažené, vařené nebo šťouchané brambory, pohanka, rýže, těstoviny. K tomuto jídlu se hodí téměř jakákoli příloha.

READ
Top 5 domácích receptů proti lupům z aloe

Jakékoliv oleje jsou užitečné jen do dosažení určité teploty – bodu kouře, při kterém se olej začne pálit a tvoří se v něm toxické látky včetně karcinogenů. Jak určit teplotu smažení a vybrat ten nejlepší olej na smažení a který je lepší nepoužívat vůbec, čtěte zde.

Důležité! Špatná pánev může zničit i ten nejlepší recept. Přečtěte si všechny podrobnosti o tom, jak vybrat perfektní pánev pro různá jídla zde.

Vzhledem k tomu, že stupeň slanosti, sladkosti, hořkosti, ostrosti, kyselosti, štiplavosti je u každého individuální, vždy přidávejte koření, koření a dochucovadla se zaměřením na vaši chuť! Pokud přidáváte některé z koření poprvé, pak mějte na paměti, že existují koření, která je obzvláště důležité neposouvat (například chilli paprička).

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: