V létě jsou chladivá a lehká jídla a dezerty aktuálnější než kdy jindy. Proto se mnoho lidí, kteří v létě hubnou, snadno vzdá tučných a sladkých dezertů a přejde na lehké a nízkokalorické. Nejlepší dezert na léto je samozřejmě zmrzlina. No, co může být lepšího než studená porce zmrzliny uprostřed horkého dne, zvláště když výběr tohoto dezertu je tak široký, že se vám oči rozšiřují a chcete vyzkoušet úplně všechny druhy a druhy. Jsou ale všechny pro vaši postavu tak neškodné a je možné jíst všechny druhy zmrzlin? Pojďme to zjistit!
Pokud držíte dietu a vaším cílem je shodit přebytečná kila, pak byste neměli zapomínat, že zmrzlina je vysoce kalorický výrobek. Některé druhy zmrzliny mohou obsahovat až 300-350 kalorií na 100 gramů v závislosti na různých přísadách, což samozřejmě nemůže vést k nadměrnému hubnutí.
Pokud už zmrzlinu kupujete, je nejlepší vědět, který druh zmrzliny obsahuje nejvíce kalorií:
- nanuk. Vysoký obsah kalorií této zmrzliny je dosažen díky čokoládové polevě. Ve výsledku získáte asi 270 kalorií na 100 gramů.
- krém. Toto je možná nejoblíbenější druh zmrzliny, ale bohužel nejtučnější a nejkaloričtější. Procento tuku může dosáhnout 20 gramů, takže při zařazování zmrzliny do jídelníčku musíte být extrémně opatrní. V průměru je obsah kalorií této odrůdy asi 227 kalorií.
- Zmrzlina. Milovníci jemných chutí také nedají pokoj, protože tato zmrzlina obsahuje asi 11 % tuku. Obsah kalorií: 188 kalorií.
- Mléčná zmrzlina. Zde se procento obsahu tuku a tím i procento kalorií snižuje. Přibližně 7 % tuku a 100 gramů má již asi 130 kalorií!
- ovocná zmrzlina. Tento druh zmrzliny již můžete bezpečně zařadit do svého jídelníčku, protože jeho obsah kalorií může být asi 100 kalorií!
- Ovocný led. Nejnebezpečnější zmrzlina pro vaši postavu. Pouze asi 70-80 kalorií na 100 gramů.
Při nákupu zmrzliny je také důležité pochopit, že různé přísady přidávají další kalorie – čokoláda, karamel, ořechy, med, sirupy atd. Proto je nejlepší kupovat zmrzlinu bez jakýchkoliv přísad nebo si PP zmrzlinu vyrobit doma.
PP banánová zmrzlina
Pokud máte rádi toto lahodné exotické ovoce, které se již dlouho stalo známým hostem na našem stole, pak můžete vyzkoušet banánovou zmrzlinu, kterou si doma velmi snadno připravíte. K tomu potřebujete pouze dvě věci:
- To jsou samozřejmě banány. Bereme výhradně zralé ovoce, aby byl dezert sladký a nemuseli jsme přidávat různá sladidla. Banány oloupeme a nakrájíme na plátky. Nyní je potřeba dát banány do mrazáku a nechat ztuhnout. Zde budete muset počkat alespoň pár hodin, nebo ještě lépe až 5. Po zmrznutí banány znovu vyndejte a nechte je trochu rozmrazit. 10 minut stačí, aby banány získaly požadovanou konzistenci.
- mixér. Když se naše banány trochu rozmrazí, vložte je do mixéru a rozmixujte do hladka. Naše zmrzlina je téměř hotová.
Tento dezert stačí vložit do krémové formy a navrch můžete přidat i trochu kakaa nebo kapku medu. Ale to je na vaši žádost. Jedná se o nejjednodušší a nejrychlejší způsob přípravy tohoto dezertu.
Pokud chcete trochu více šťourat, můžete zkusit banánovou a mléčnou zmrzlinu:
- 2 zralé banány. Děláme s nimi to samé jako v předchozím receptu – zmrazíme a rozšleháme v mixéru.
- 50 ml mléka. Můžete použít běžné kravské mléko, nebo si můžete vzít kokosové mléko, pak bude mít vaše zmrzlina příjemnou kokosovou vůni.
- 1 polévková lžíce zakysané smetany. Perfektní je 10-15% zakysaná smetana.
- 1 lžíce citronové šťávy. Tato přísada zvýrazní chuť naší pp zmrzliny.
Nyní rozmixujte našlehané banány se zbytkem ingrediencí a znovu prošlehejte v mixéru. Vzniklou směs nalijte do formiček a dejte do mrazáku.
Jak vyrobit PP zmrzlinu z tvarohu
A tady je recept na moučník, který může klidně nahradit oběd nebo i večeři, protože jeho základem je tvaroh! Tento produkt je pro hubnutí nepostradatelný, protože obsahuje hodně bílkovin a málo kalorií. A zmrzlina vyrobená z tvarohu není o nic horší než samotná notoricky známá zmrzlina, ale zároveň obsahuje několikrát méně kalorií a je pro vaši postavu naprosto neškodná.
Budete tedy potřebovat následující ingredience:
- tvaroh. Vezměte asi 150 gramů nízkotučného tvarohu. Hlavní je, aby tvaroh nebyl kyselý, protože připravujeme sladký dezert. Tvaroh může mít libovolnou konzistenci, protože ho ještě šleháme v mixéru.
- přírodní jogurt. Budeme potřebovat asi 4 nebo 5 lžic jogurtu.
- 2 banány. Tyto plody dodají našemu dezertu určitou sladkost a nemusíte používat sladidlo. Vybírejte pouze zralé ovoce.
- 1 broskev nebo hrst bobulí. Broskev oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme do vyšlehané směsi. Místo broskví můžete použít jakékoli bobule.
Nyní v mixéru rozšlehejte tvaroh, jogurt a banány. Pokud se směs ukáže jako příliš viskózní, můžete přidat jen trochu minerální vody. Vložte bobule nebo broskve do homogenní směsi a nalijte do forem.
100 gramů tohoto dezertu obsahuje asi 90 kalorií, takže tuto zmrzlinu můžete klidně povečeřet a nemusíte se bát o svou postavu.
PP jahodová zmrzlina
A tady je pp zmrzlina pro milovníky ovocného dezertu. Jedná se o perfektní variantu pro zchlazení v horkých letních dnech a navíc je nízkokalorický. Základem této zmrzliny jsou jahody! Toto bobule obsahuje pouze 44 kalorií na 100 gramů, ale je bohaté na vlákninu, což je velmi užitečné pro hubnutí. Budete potřebovat následující ingredience:
- 400 gramů jahod. Pokud nemáte čerstvé jahody, můžete použít i mražené, hlavní je je před vařením trochu rozmrazit, pokud nemáte moc výkonný mixér.
- 2 banány. Podle tradice vybíráme pouze zralé ovoce, aby byla zmrzlina sladká bez přidání cukru.
- 180 gramů jogurtu. Bereme pouze přírodní jogurt bez přidávání různých přísad. Řecký jogurt nebo běžná Activia jsou fajn.
Všechny naše ingredience dáme do mixéru a mixujeme do hladka. Teď už zbývá jen nalít do formiček a rozmrazit. Zmrzlinu můžete zamrazit do malých formiček, pak mnohem rychleji ztuhne, nebo si můžete vzít jednu větší formu. Pokud mrazíte v jedné formě, je lepší nedělat vrstvu příliš silnou, jinak budete muset na zmrazení čekat velmi dlouho!
Jak si vyrobit vlastní ovocnou zmrzlinu – recept
Jeden z nejoblíbenějších dezertů, který obsahuje nejméně kalorií a je velmi jednoduchý na přípravu. Dobrá věc na ovocném ledu je, že může být vyroben z téměř jakéhokoli ovoce a bobulovin, stejně jako šťáv. Možností přípravy této zmrzliny je mnoho, my však nabízíme ty nejjednodušší a nejoblíbenější. Nejdůležitějšími složkami tohoto dezertu jsou bobule, ovoce a šťávy! Z dostupných prostředků budete potřebovat mixér a formy. Nejlepší formy na nanuky jsou formičky na nanuky!
K přípravě tohoto dezertu ze šťávy budete potřebovat:
- jakákoliv šťáva. Vezměte si svůj oblíbený džus. Může to být čerstvá šťáva nebo to může být šťáva z obchodu. Samozřejmě je nejlepší použít sladké odrůdy šťávy, zmrzlina pak bude chutnat lépe.
- jakékoli ovoce nebo bobule. Omyjte, očistěte, nakrájejte na malé kousky. Ideálním ovocem jsou broskve, meruňky, ananas a mango. Bobule: jahody nebo maliny.
Do formy na nanuky vložte nakrájené ovoce nebo bobule a naplňte šťávou. Nepřidávejte asi 1-1,5 cm nahoru.Dejte do mrazáku a počkejte, až zmrzlina ztuhne. Hotová zmrzlina by měla být ponechána trochu pod horkou vodou po dobu 10 sekund, aby se dala snadno dostat ven.
Pokud chcete získat vydatnější ovocnou zmrzlinu, pak je třeba připravit pp zmrzlinu z ovocné dřeně. Pro takovou zmrzlinu můžete použít několik druhů ovocné dřeně a vyrobit vícevrstvou zmrzlinu. V tomto případě musí být každá vrstva buničiny aplikována postupně:
- 1 vrstvu dužiny a zmrazit na 30 minut.
- 2 vrstvu dužiny a zmrazit na 30 minut.
- 3 vrstvy dužiny a dlouhodobé zmrazení po dobu 5 hodin.
PP šerbet
Tato zmrzlina je opravdu jedinečná – neobsahuje mléčné výrobky, což je důležité pro osoby s intolerancí laktózy, neobsahuje cukr a je velmi snadná a rychlá na přípravu.
pp sorbet můžete připravit z jakéhokoli mraženého ovoce. a vůbec nezáleží na tom, zda jste si již mražené ovoce koupili v obchodě, nebo si ho sami zamrazili. Tento dezert je dobrý i proto, že můžete neustále experimentovat a míchat různé druhy ovoce, abyste získali novou a vytříbenou chuť. Zde je seznam nejlepšího ovoce pro výrobu tohoto dezertu: meloun, banán, citron, borůvka, broskev, meruňka, jahoda, malina, mango, meloun, pomeranč. Vše, co potřebujete k vaření:
- Připravte ovoce ke zmrazení – omyjte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
- zmrazit ovoce.
- rozdrťte je v mixéru.
Zde je několik variant PP šerbetu:
- 3 šálky jahod + 1 lžíce medu + 1 lžička citronové šťávy + 50 ml teplé vody.
- 4 střední broskve+1 lžíce medu+1 lžička citronové šťávy+50 ml teplé vody
- 4 šálky melounu + 1 lžička citronové nebo limetkové šťávy + 1 lžíce medu (pokud meloun není moc sladký)
- 2 zralá manga + 1 lžička limetkové šťávy + 50 ml teplé vody.
Aby PP šerbet zcela ztuhl, mělo by to trvat minimálně 4 hodiny, ideálně asi 5-6 hodin.
Čokoládová PP zmrzlina
Milovníci čokoládové zmrzliny si tento dezert mohou vždy připravit doma z velmi jednoduchých surovin. Na tuto zmrzlinu budete potřebovat:
- 3 banány. Vybíráme velmi zralé plody. Oloupejte a nakrájejte na malá kolečka. Zmrazte je v lednici na 5 hodin. Před výrobou zmrzliny je nechte trochu rozmrazit.
- 3 lžíce mléka. Mléka odebíráme 1%, můžete použít jakékoliv rostlinné mléko.
- 2 lžíce kakaa. Pozor, kakao musí být přírodní bez různých přísad a cukru.
- 1 lžička medu.
Všechny ingredience vložte do mixéru a vyšlehejte do hladka, poté vložte do formiček a dejte na 30–40 minut do mrazáku.
PP zmrzlina z fermentovaného pečeného mléka
Pokud jste příznivci smetanové zmrzliny, pak je pro vás ideální recept s fermentovaným pečeným mlékem. Tento fermentovaný mléčný nápoj má příjemnou smetanově karamelovou chuť a v kombinaci s ovocem nebo lesními plody se stane skutečným dezertem! Budete potřebovat:
- 200 gramů fermentovaného pečeného mléka.
- 400 gramů jakýchkoli bobulí.
- 1 lžíce medu.
Všechny ingredience smícháme a rozšleháme v mixéru. Hotovou zmrzlinu nalijeme do formiček a dáme do lednice.
PP zmrzlina s proteinem
Pokud potřebujete nabít bílkoviny, pak si k proteinovému obědu nebo večeři můžete přidat proteinový dezert! Budete potřebovat:
- 300 gramů mléka. Můžete použít běžné kravské mléko, nebo můžete použít rostlinné mléko.
- 1 protein.
- 20 gramů bílkovin.
- Jakékoli sladidlo dle vašeho výběru.
- Vanilkový extrakt.
Nejprve smíchejte všechny ingredience kromě proteinu. Důkladně promícháme a zapálíme. Přiveďte k varu, míchejte 1 minutu a odstavte z plotny. Nyní musíte tuto mléčnou směs ochladit na pokojovou teplotu.
Z bílků vyšleháme sníh a opatrně je přidáme k vychladlé směsi, dáme na oheň a vaříme do zhoustnutí. Odstraňte z tepla, ochlaďte a vložte na několik hodin do mrazáku.
Takové jednoduché a dietní zmrzlinové recepty vám rozhodně pomohou přežít horké dny a nepřibrat při vychutnávání oblíbeného dezertu! Uložte si tyto pp recepty a zhubnete snadno!
Asi si říkáte – domácí zmrzlina? Tohle je jen pro ty, co mají stroj na zmrzlinu, nebudu to číst. Ne, nechoď! Vše, co potřebujete k tomu, abyste si mohli domácí zmrzlinu vychutnat, je mrazák a kuchyňský robot. Nebo mixér.
O čem si povíme v článku:
Nejzdravější a nejsladší zmrzlina bez cukru
Domácí nanuky se nejčastěji vyrábí z banánů
Zde je vůdcem samozřejmě banán. Musíte začít s něčím jednoduchým: najít lahodné, velmi zralé (pokryté hnědými skvrnami) banány. Oloupejte, nakrájejte na kousky dlouhé 4–5 cm a zmrazte je položte na prkénko/podnos/talíř, aby se při mrazení neslepily. Při -18 °C banány zmrznou na požadovaný stupeň za 6 hodin. Poté je můžete přendat do mrazícího sáčku, aby se neslepily. To je váš přípravek, ze kterého si můžete zmrzlinu vyrobit každou chvíli.
Zmrzlinu vyrábíte takto: vyndejte banány, vhoďte je do kuchyňského robotu nebo mixéru (pohodlnější je použít kuchyňský robot – je snazší nakrájet, je snazší získat hotový produkt). Je lepší přidat 1-3 polévkové lžíce tekutiny: voda, džus, běžné nebo rostlinné mléko, tekutý jogurt. A něco na dochucení: vanilka, skořice, růžová voda. Přidali jste všechno? Nyní zapněte režim „puls“ – nechte zmrazené kousky proměnit v homogenní hmotu. A je to, vaše zmrzlina je hotová!
Existuje ještě jeden způsob, jak udělat banánový nanuk: stejným způsobem nakrájejte oloupané banány a hned do nich zapíchněte tyčinky zmrzliny a zamrazte s tyčinkami. Místo velkých banánů si můžete vzít mini, nemusí se krájet a jsou sladší. Zmrazené banány odležet, dokud nebudete připraveni je použít. Až budete připraveni – rozpusťte čokoládu a namáčejte banány přímo z mrazáku, dokud je čokoláda horká. Okamžitě budou pokryty čokoládovou polevou, okamžitě tuhne. A můžete hned jíst. Děti to milují, můžete si ho znovu namáčet v čokoládě a rychle obalit v cukrářské posypce nebo oříšcích.
Další možností je mango. Primární úkol je stejný, najít hodně zralé (možná i přezrálé) mango. A nejlépe ne příliš vláknité. Oloupejte, nakrájejte, zmrazte. Když se rozhodnete vyrobit zmrzlinu, hodinu před vařením vhoďte do mrazáku kovovou nádobu (misku, koláčovou formu atd.). Po hodině odměřte hustý, lahodný přírodní jogurt (můžete použít termostatický jogurt, fermentované pečené mléko nebo katyk), na každých 100 g manga – 40–50 g jogurtu. Čím je tučnější a hustší, tím lepší konzistenci zmrzliny získáte. Nejprve vložte jogurt do procesoru, přidejte trochu limetkové šťávy, pokud chcete (a je to ještě chutnější, přidejte i kůru). A pak – zmrazené mango. „Luštěniny“ promění všechnu tuto krásu ve zmrzlinu. Můžete ho samozřejmě sníst hned – ale je trochu měkký. Vložte tedy mangovou směs do své zmrazené kovové nádoby a dejte ji do mrazáku přesně na 1 hodinu. Nyní je to perfektní konzistence!
Stejnou technologií můžete vyrobit bobulovou zmrzlinu, broskvovou, meruňkovou atd., Ale bobule a ovoce často postrádají sladkost a do jogurtu budete muset přidat med nebo svůj oblíbený sirup. Podle chuti samozřejmě, ale zpravidla cca 20 g na 100 g ovoce.
Nanuky s domácím sirupem
Domácí nanuky se sirupem lze vyrobit z jakýchkoli bobulí a ovoce
Na ten nejjednodušší sirup potřebujete pouze cukr a vodu v poměru 3:1. Před přidáním do zmrzliny je třeba je společně zahřívat, dokud se cukr úplně nerozpustí, poté je zchladit a zmrazit alespoň 3-4 hodiny. Ale sirup může být mnohem zajímavější, když ho uvaříte a vylouhujete:
– tence nakrájenou citrusovou kůru a šťávu;
– kousky čerstvého zázvoru;
– drcené lusky kardamomu;
– okvětní lístky vonných divokých nebo zahradních květin (lila, lípa, šípek, růže, levandule, květy tymiánu).
Po vyluhování (5-6 hodin) a před vychladnutím je třeba sirup přecedit.
Část cukru lze nahradit vaším oblíbeným druhem medu.
Nyní si povíme, jak tento sirup používat. Velmi jednoduché. Potřebujete zmrazené ovoce nebo bobule (zda jste je zmrazili nebo si je koupili sami, není v tomto případě příliš důležité). A kuchyňský robot nebo mixér. Vložte zmražené potraviny do procesoru, zalijte sirupem (opět vycházíme ze základních 20 g sladidla na 100 g lesních plodů a ovoce, ale řiďte se jejich zralostí a sladkostí), na každý přidejte 1 polévkovou lžíci ricotty nebo tvarohu. sto gramů ovoce – a bzzzzzz. . Snězte ihned nebo uložte do mrazáku, dokud není potřeba. Jaké kombinace jsou v této verzi zmrzliny obzvláště dobré?
– černý rybíz + jablko
– třešeň + červený rybíz
– meloun + červená bazalka
– švestka + hruška (a každé zvlášť – se skořicí)
– meruňky + meruňky + meruňky (dělám si srandu, jen je ničím nezkazit)
Ovocná zmrzlina se smetanou
K přípravě domácí ovocné zmrzliny se smetanou potřebujete skutečně smetanu s obsahem tuku 30 % a více a kvalitní kondenzované mléko
Kromě ovoce budete potřebovat pouze 2 ingredience: smetanu ke šlehání (obsah tuku nad 30 %) a kvalitní přírodní kondenzované mléko. Smetanu je třeba vyšlehat do nadýchané pěny, postupně přidávat kondenzované mléko (poměr smetany k kondenzovanému mléku je 2:1,5). A pak přidejte jemně nakrájené bobule a / nebo ovoce do svěží hmoty. Poslouží vše, co není příliš vodnaté nebo tvrdé: jahody, ostružiny, maliny, vypeckované a vypeckované třešně, maliny, meruňky, broskve, švestky, mango, banány, hrušky. Pokud chcete jablka, vezměte si zelená, upečte je a použijte pouze dužinu. Hrozny je také lepší péct, zvláště lahodná hroznová zmrzlina se vyrábí z černých a červených hroznů (samozřejmě bez pecek). Po promíchání uzavřete a dejte na 6-8 hodin do mrazáku.
Ovocná zmrzlina s pudinkem
Domácí zmrzlina s pudinkem s ovocem nebo bobulemi je nejchutnější
Mnoho druhů hotové zmrzliny se vyrábí s pudinkem – vyrábí se z něj ta nejchutnější, nejjemnější a nejjemnější zmrzlina, ale. ve stroji na výrobu zmrzliny. Pokud tam není, všechno bude fungovat také, jen to vyžaduje více vaší pozornosti a času. Tak.
– nakrájejte najemno ovoce a bobule, položte je na tác nebo talíř a zmrazte;
– připravte pudink podle tohoto receptu;
– do krému, který zcela vychladl a vychladl po dobu nejméně 3 hodin, přidejte malé kousky mražených bobulí nebo ovoce;
– důkladně promíchejte a vložte do mrazáku;
– každých 15–20 minut vyndejte a vidličkou intenzivně promíchejte (můžete použít i mixér, pokud chcete hladkou zmrzlinu bez kousků);
– takto postupujte 4 hodiny, nebo dokud zmrzlina nezhoustne;
– nechte ještě pár hodin zmrazit – a máte hotovo!
Další fantasticky chutnou možností je vařit nejen pudink, ale citrusy, můžete použít citrony, pomeranče, grapefruity. Stále mu rádi říkáme „Kurd“. Není třeba k tomu nic dodávat, už teď je to velmi dobré. No, možná trochu šlehačky a křupavé kousky sušenek pro zajímavost. Skvěle to ale funguje i s lesními plody, řekněme s černým rybízem.
Ovocná zmrzlina se zeleninou
Domácí avokádovou zmrzlinu lze vyrobit ze zmrazených kousků s kondenzovaným mlékem nebo naopak – z čerstvého ovoce a poté zmrazit
Nedivte se, takových možností je málo, ale jsou velmi úspěšné. Téměř všechny takové druhy zmrzliny jsou vhodné pro cukrový sirup, vařený a napuštěný čerstvým zázvorem.
Nejdůležitější „zeleninovou“ složkou je podle botanické vědy ovoce, i když ho většinou vnímáme jako zeleninu. A je to avokádo! Avokádovou zmrzlinu lze vyrobit jako banánovou z mražených kousků přidáním kondenzovaného mléka. Nebo to můžete udělat naopak: čerstvé zralé avokádo rozklepněte v mixéru, opatrně smíchejte se šlehačkou a kondenzovaným mlékem – a zmrazte. Avokádo se nejlépe hodí k mangu a jahodám a také k pečeným jablkům. Skvělým doplňkem je také máta a citron/limetka.
Dalším skvělým doplňkem zmrzlin a hlavně sorbetů jsou okurky. Mají hodně tekutiny a málo chuti, ale mají velmi svěží vůni, která se hodí především k melounu a melounu.
Skvělá zmrzlina se vyrábí s přídavkem sladké papriky. Červené papriky lze přidat k jahodám, červenému rybízu a melounu. Žlutá – pro meloun, hrušku a jablko. Pokud máte rádi nečekané kombinace a koření, můžete přidat i chilli!
Inu, velmi chutná zmrzlina se vyrábí z rajčat. Na konci léta, kdy jsou samy o sobě velmi sladké, je nemusíte vůbec s ničím míchat. Nebo jej můžete smíchat s melounem a/nebo jahodami. A ještě trochu zelené bazalky.
Jaké nanuky mají naši čtenáři rádi (kupují nebo dělají doma)?
Alexej Belťjukov: Sorbet z čerstvých citronů s čerstvými bobkovými listy je moc dobrý!
Julia Gavrilová: Pomerančová a mátová zmrzlina. Taky mám moc ráda jahody a banán jako kombinaci.
Svjatoslav Kacharava: Naprosto bombová kombinace dává chuť avokádu a limetce a textura sorbetu je krémová. A dělám to s invertním sirupem z téměř jakéhokoli ovoce, bobulovin nebo citrusů, abych snížil bod krystalizace. A moje oblíbená reimaginace klasického melounu s prosciuttem di Parma je melounový sorbet s Rachin šunkou.
Irina Chadeeva: Víno je nejlepší! Rád dělám zbytky Asti Martini po Novém roce. Stále to vypadá velmi krásně!
Afrika Abr: Pikantní rajčatový sorbet s bazalkou a limetkou. Neexistuje žádný recept jako takový, je to jen intuitivní, takže tekutina je chutná a pak se zmrazí. Rajčata je nejlepší brát masitá a sladká, pokud sladkost nestačí, stačí trocha medu.
Julia Dashevsky: Kokosový krém + bobule + avokádo
Avokádo + limetka + javorový sirup
Kešu + datle + ananas
Yulia Bar-On: Basile, miluji to. A ovocné sorbety (jahoda, meloun s mátou, mango, rybíz se skořicí atd.)
Irina Glinkina: Ne tak docela zmrzlina – koktejl Stroppino: citronový sorbet s proseccem. mmmmmm.
Anton Černin: Strašně ráda dám půl vany běžné čokoládové zmrzliny do mixéru, přidám ananasový džus a kokosový rum Malibu a rozmixuji. Pina Coladu se zmrzlinou proto v žádném baru nedělají?
Táňa Latyševová: Hrušky, jasmínový čaj, citronová šťáva, cukr. Jasmín lze nahradit ibiškovým čajem, který je také lahodný. Nejraději mám grapefruit + zázvor + vodka + cukrový sirup.
Natalia Falconová: Kupuji zde pečený jablečný sorbet se skořicí. Úžasný! Vyrábí ho bratři Rocca, slavní katalánští kuchaři z Girony. Několikrát jsem si říkal, jak to dělají. Ale zatím pokračuji v nákupu, sám jsem to nevyrobil.
Elena Beltyuková: Jogurt, samozřejmě! Držím to co nejjednodušší: řecký jogurt, sezónní jahody a třtinový cukr. Pokud máte místo cukru také rebarborový sirup. vůbec!
Marina Laskinová: Půl balení mražených třešní plus půl balení smetany. Dejte na minutu do mixéru a na půl hodiny do mrazáku. Mám to moc ráda.
Káťa Metelitsa: Bez cukru a avokádového krému a olivového oleje.
Irina Koganová: Sorbet s okurkou, citronem a mátou. Nebo petržel. Výborné jsou také broskve a badyán.
Ania Samokhvalova: Nedávno jsem zkoušela hruška + kaštan, ve vrstvách. Velmi dobře. Ananas s bazalkou – velmi čerstvý.
Irina Kalininová: Jako dítě jsem strašně milovala mrkev a rajčata. Mangový sorbet je momentálně oblíbený.
Galina Lazarevová: Teď mám nejraději semifreddo limetka-citron-bazalka-máta, dělám si ho sám, podle receptu Gordona Ramsayho s drobnými odchylkami.