Jak uvařit mraženou a oloupanou chobotnici, aby byla měkká

Jak vařit ty nejchutnější a nejšťavnatější chobotnice? Jak si vybrat chobotnici v obchodě? Jak čistit chobotnice studeným a horkým způsobem? Jak vařit chobotnici pro pár? Odpovědi na tyto a mnoho dalších otázek najdete v článku!

Marinovaná chobotnice Zkoušeli jste někdy vařit chobotnici? Ne každý den máte příležitost vychutnat si takovou pochoutku, takže ani zkušené ženy v domácnosti nemohou pochopit, jak vařit měkké a šťavnaté chobotnice. Ale je tak snadné je vyrobit kaučukové třeba trávením! Ve vaření lahodných chobotnic je spousta jemností – vyberte si ty správné, očistěte je, uvařte je . Stačí se trochu ponořit a navždy si budete pamatovat, jak vařit chobotnice, aby byly šťavnaté, měkké a velmi chutné! Pojďme společně odhalit všechna tajemství úspěšných chobotnic!

1. Jak si vybrat chobotnici v obchodě? ⇑

Než začnete vařit mořskou pochoutku, měli byste si vybrat tu nejlepší chobotnici z obchodu. Jak to udělat?

Zmrazené chobotnice se prodávají ve třech druzích – jatečně upravená těla, kroužky, filety. Chobotnice se prodávají syrové nebo loupané. Je vhodnější zvolit první, protože. loupané olihně jsou často ošetřeny chemikáliemi, aby byly prodejné. Neloupané chobotnice se zmrazují čerstvé, ale zpracované, oloupané chobotnice by mohly před zmrazením nějakou dobu ležet. V tomto článku se také podíváme na to, jak správně čistit chobotnice.

pamatujte: Neloupané chobotnice obvykle chutnají lépe než loupané. Pokud jste se již rozhodli koupit loupané chobotnice, pak si při nákupu nezapomeňte vybrat důvěryhodného výrobce (aby nebylo pochyb o chuti a výhodách).

Jatečně upravená těla olihní by měla být od sebe snadno oddělena. Určitě si dejte pozor na maso pod kůží, mělo by být krémové, ne bílé. Ty byly pravděpodobně podrobeny chemickému ošetření.

Na jatečně upraveném těle olihně by nemělo být žádné poškození, mělo by být husté konzistence, elastické.

Je lepší zvolit malé chobotnice – mají výraznější chuť.

V prodeji také často najdete kroužky olihně, které jsou vyrobeny z odpadu velkých druhů měkkýšů, kteří mají tužší maso. Takový produkt prochází opakovaným zpracováním, takže je lepší koupit celá jatečně upravená těla měkkýšů a nakrájet je sami.

2. Jak čistit chobotnice? ⇑

Než chobotnice oloupete, budete je muset rozmrazit. Chobotnice můžete nechat přes noc rozmrazit v lednici, nebo je rozmrazit při pokojové teplotě. Chobotnice lze čistit dvěma způsoby – studeným a horkým. Zvážíme obojí a vy si vyberete tu, která se vám zdá výhodnější.

READ
Dokonalý make-up od Yves Saint Laurent: letní kolekce značky

2.1. Jak vyčistit chobotnice horkým způsobem?

Chcete-li kalamáry vyčistit horkým způsobem, musíte rozmražené chobotnice vložit do hluboké misky. Samostatně přiveďte vodu k varu a nalijte do ní chobotnice. Nechte je ve vroucí vodě jen minutu. Chobotnice se za takovou dobu neuvaří, ale slupka se zvlní a bude mnohem snazší ji odstranit. Kůže se stáhne, jakmile po ní přejedete prstem. Zbytek fólie oddělte nožem, nezapomeňte na vnitřky a akord.

Pokud se chystáte použít mořské plody například na salát, můžete akord a vnitřnosti odstranit právě ve chvíli, kdy chobotnici krájíte. A když je potřeba nechat chobotnice celé, tak je opatrně otočte naruby a vyndejte vnitřnosti, tětivu a tvrdé části.

2.2. Jak vyčistit chobotnice studeným způsobem?

Grilované kalamáry se zázvorovým práškem a česnekem v sirupu Existuje další způsob, jak vyčistit chobotnici, nepotřebuje vroucí vodu. Je však považován za obtížnější.

Ostrým nožem nebo nehtem vypáčte kůži ze strany kruhového otvoru. Pevně ​​přitiskněte kostru k prkénku a odstraňte kůži směrem k ploutvím. Opakujte, dokud nebude odstraněna veškerá kůže.

Poznámka pro hostesku: Pokud budete chobotnice čistit tímto způsobem, pak je nerozmrazujte úplně. Bude pohodlnější pracovat se studenými chobotnicemi.

Opláchněte chobotnici pod vodou a odstraňte vnitřnosti, tětivu a tvrdé části. Jak to udělat horkým způsobem k čištění chobotnice, jsme již popsali, algoritmus se neliší.

3. Jak vařit chobotnici? ⇑

Maso olihní je velmi jemné a není třeba je vařit příliš dlouho – naopak přepečené maso olihně je tuhé a bez chuti. Nejvhodnější jsou dušené olihně, ale můžete je také jen povařit. Podíváme se na různé způsoby vaření, abyste si mohli vybrat ten nejvhodnější pro sebe.

Před vařením chobotnic jakýmkoli způsobem je nutné je rozmrazit, vyčistit a vyjmout vnitřky. Jak to udělat, jsme již zvažovali dříve.

3.1. Jak vařit chobotnici na pánvi?

Chcete-li vařit chobotnice v hrnci, přiveďte vodu v hrnci k varu, přidejte rozmražené oloupané chobotnice, znovu přiveďte k varu, vařte ~40 sekund a odstraňte děrovanou lžící. Jak vidíte, k vaření jemných a šťavnatých chobotnic je musíte vařit velmi krátkou dobu a pečlivě sledovat čas.

READ
Nechirurgická blefaroplastika: jak zachovat zářivost mládí ve vašich očích

pamatovat: Abyste se nepřepočítali s dobou vaření, je lepší vařit každý korpus zvlášť. Další chobotnici přidejte až poté, co se voda vaří!

Existují recepty, ve kterých se chobotnice vaří ještě kratší dobu – například se ponoří do vroucí vody, ponechají se ~ 5 sekund, vyjmou se a na dalších 10 se sníží. Tím je proces vaření dokončen. Vyzkoušejte různé způsoby vaření a určitě najděte ten, který se vám nejvíce líbí!

Je důležité, aby se: Abyste pochopili, že chobotnice je připravena, věnujte pozornost její barvě – zbělá.

Chobotnice můžete vařit tak, že je okamžitě přidáte do studené vody. Pak s nimi přijde k varu voda a bude potřeba je zachytit, jakmile se voda začne vařit. Je velmi důležité pečlivě sledovat proces vaření, abyste nezmeškali okamžik varu.

Rada: Chobotnice nepřevařujte – to je hlavní příčina gumového masa bez chuti. Pečlivě dodržujte proces vaření a vaše chobotnice bude šťavnatá a měkká!

3.2. Jak vařit chobotnici pro pár?

Chobotnice můžete také napařit – umístěte napařovač nad hrnec s vroucí vodou a vařte je 3 minuty poté, co se voda uvaří. Chobotnice naskládejte do jedné řady, aby se vařily rovnoměrně.

Je to důležité,: Napařená chobotnice se téměř nezmenšuje díky minimálnímu kontaktu s vodou. Proto se považuje za nejlepší způsob jejich přípravy. Dušené chobotnice můžete vařit i v pomalém hrnci – zabere to stejnou dobu jako při vaření nad vařící vodou v hrnci.

3.3. Jak vařit chobotnici s vroucí vodou?

Salát s nakládanými olihněmi a cibulí Tuto metodu je vhodné kombinovat s horkou metodou čištění olihní. Chobotnici je nutné zalít vroucí vodou třikrát. Po prvním použití je vyčistěte (jak jsme to udělali dříve). Chobotnice zalijte vroucí vodou podruhé, nechte je minutu v horké vodě. Vyjměte a potřetí zalijte vařící vodou a opět nechte minutu. Nyní jsou chobotnice připraveny k jídlu!

Hosteska poznámka: Bez ohledu na zvolený způsob vaření můžete do vody přidat citronovou šťávu nebo ocet, asi 2 polévkové lžíce. na 2,5 litru vody. Díky tomu bude chuť hotových mořských plodů ještě lepší!

3.4. Jak vařit chobotnici v mikrovlnné troubě?

Někomu se tato metoda může zdát výhodná, ale nezapomeňte, že všechny mikrovlny se liší a možná budete muset experimentovat s dobou vaření.

READ
Základní šatník pro ženu nad 50 let. 18 dokonalý vzhled

Chcete-li vařit chobotnici v mikrovlnné troubě, musíte smíchat šťávu z poloviny citronu se 3 lžícemi vody. Dvě rozmražená a oloupaná těla chobotnic vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby, zalijte je směsí citronové šťávy a vody a vařte přikryté 2 minuty při výkonu 800 wattů.

pamatujte: Hotové chobotnice lze zmrazit, pokud jste omylem uvařili příliš mnoho mořských plodů najednou. K tomu je zabalte do fólie a vložte do nádoby, aby neabsorbovaly pachy. Každá kostra musí být „balena“ samostatně. Opětovné zmrazení chobotnice je samozřejmě nepřijatelné.

4. Jak vařit šťavnaté a měkké chobotnice? ⇑

Podívali jsme se na různé způsoby vaření chobotnice – v hrnci, v páře, s vroucí vodou, dokonce i v mikrovlnné troubě! Připomeňme si, co je důležité pro vaření šťavnatých a měkkých chobotnic:

  • Sledujte čas vaření! Hlavním důvodem gumového a bez chuti chobotnicového masa je to, že jste ho převařili! Obvykle stačí čas 3-4 minuty, v závislosti na zvoleném způsobu vaření. O nějakých 10, 15 minutách vaření nemůže být řeč!
  • Chcete-li zlepšit chuť hotových chobotnic, můžete do vody na vaření přidat zrnka černého pepře a bobkové listy. Někdy se také přidává citronová šťáva nebo ocet (2 polévkové lžíce na 2,5 litru vody).
  • Chobotnice se před vařením očistí a rozmrazí. Chobotnice můžete nechat rozmrazit přes noc v lednici, nebo je jen ponechat pár hodin při pokojové teplotě.
  • Neloupané olihně je vhodné kupovat, pokud si nejste zcela jisti výrobcem (protože loupané lze ošetřit chemikáliemi, aby získaly atraktivní vzhled). Čištění chobotnice lze dokonce kombinovat s vařením, pokud použijete metodu s vroucí vodou.
  • Doporučuje se vařit chobotnice pro pár, protože. téměř se nezmenší, budou měkké a šťavnaté. A vaření v páře zabere o něco více času, což vyžaduje o něco méně pečlivý dohled (i když zde je důležité mořské plody nepřevařit).

Nyní, když se chutné a šťavnaté chobotnice snadno připravují, můžete s nimi zkusit něco uvařit! Salát s chobotnicí? Kalamáry v zakysané smetaně? Experiment! Přemýšlejte o každém novém receptu jako o poli kreativity, vyzkoušejte ho po malých porcích a změňte jakýkoli recept pro sebe.

Jak správně vařit chobotnici

Lidé jedí mořské plody odedávna: krevety, chobotnice, kraby, chobotnice, ústřice, mušle. Někdy se jedí syrové, bez smažení nebo vaření. To lze provést pouze tehdy, když je zaručena čerstvost lahůdek. Chobotnice se nejčastěji tepelně upravují: obvykle se konzumují vařené, smažené na pánvi nebo grilované. Je velmi těžké najít restauraci, která svým návštěvníkům nabízí čerstvé chobotnice sashimi.

READ
Jak si vydělat peníze jako chůva na mateřské dovolené?

KP spolu s šéfkuchařem vymýšlí, jak správně vařit chobotnici doma.

Krok 1. Čištění

Umyjte chobotnici pod tekoucí vodou, odstraňte chapadla, pokud existují. Dají se odtrhnout.

Если вы приобрели неочищенную тушку, удалите внутренности — хрящи, напоминающлатурере

Odstraňte bílofialovou nebo fialovou blánu z vnější strany těla. Můžete ji vypáčit nožem nebo ji sebrat a odstranit prsty.

Pokud jste koupili chobotnici s hlavou, odřízněte ji. Ale exempláře s hlavami jsou vzácné, stejně jako měkkýši s chapadly. Obvykle prodávají již nařezaná jatečně upravená těla olihní, ze kterých je třeba odstranit chrupavku a odstranit membránu.

Před vařením se ujistěte, že chobotnice nemá žádné cizí pachy. Čerstvě vybalená a nevyčištěná chobotnice může vonět po moři, ale po vyčištění ne.

Krok 2. Tepelné zpracování

Existují dva způsoby, jak vařit nebo dusit chobotnice: rychle a pomalu.

Metoda rychlého vaření

Rychlá metoda přípravy chobotnice je běžná po celém světě. V rychlém režimu trvá zpracování chobotnice až 5 minut. Naplňte malý kastrol vodou, podle chuti osolte, přidejte citronovou šťávu (nebo polovinu citronu) a přiveďte k varu.

Jakmile se voda vaří, ponořte do ní jatečně upravená těla chobotnice – měla by být zcela pokryta vodou. Po 3 minutách se škeble zmenší, vystoupají na povrch vroucí vody a stanou se neprůhledné bílé. Poté je vařte další 1-2 minuty a vyjměte je na talíř pomocí děrované lžíce nebo vidličky. Nechte je vychladnout. Teplá nebo studená chobotnice je připravena k jídlu sama o sobě. Může být také plněný nebo krájený a přidáván do salátu, těstovin nebo jiných jídel.

Chobotnice můžete rychle uvařit nejen vařením, ale také pomocí pánve nebo grilu. Mořské plody lze smažit na uhlí nebo na sporáku v olivovém oleji po dobu 3-4 minut. Jakmile chobotnice zbělá, stáhněte ji z ohně.

Metoda pomalého vaření

Pomalý způsob vaření chobotnice je populární ve Španělsku, Portugalsku a Itálii, kde se chobotnice vaří nebo dusí až 2 hodiny. Chcete-li vařit dušenou škebli, musíte ji vložit do hrnce nebo pánve, zalít rybím nebo zeleninovým vývarem. Vývar lze nahradit bílým nebo červeným vínem.

READ
Tekuté kameny a kamínky v červené manikúře: design s fotografiemi

Do směsi přidejte nakrájená rajčata a papriku (můžete použít bulharskou, pro pikantnost – černou vonnou nebo horkou červenou). Samostatně se šalotka a česnek smaží na pánvi dozlatova. Přidávají se také do směsi. Když jsou všechny ingredience na místě, umístěte hrnec nebo pánev na mírný, mírný oheň. Tímto způsobem se chobotnice dusí až 2 hodiny. Hotové jídlo se doporučuje jíst s plátkem černého chleba.

Krok č. 3. Vaření vařených pokrmů z chobotnice

Vařená chobotnice je hotové nezávislé jídlo. Ale pokud chcete něco zajímavějšího, existuje spousta možností pro pokrmy s mořskými plody:

  • saláty;
  • pizza;
  • pasty;
  • chobotnice plněné rýží, vejcem a cibulí.

Mleté maso můžete vyrobit i z vařených měkkýšů. Správně uvařená chobotnice – měkká, bílá, vychlazená – projít mlýnkem na maso nebo nakrájet nadrobno. Z tohoto mletého masa můžete udělat řízky nebo zrazy a rychle je osmažit na pánvi. Pokrm bude zajímavý sám o sobě, ale vždy je tu možnost projevit fantazii a třeba do burgeru přidat řízek. Vařené olihně v jakékoli podobě se hodí k jiným druhům masa a noblesně zvýrazní jejich chuť.

Tipy šéfkuchaře

Lyudmila Yakovenko, šéfkuchařka My Big Love, sdílí tajemství řezání a vaření chobotnice.

Сначала займемся очисткой кальмара. Туш starosky кальмара можно очистить, разрезав ее в в и разрезая, ели ки л ф фарши коing ф. Удалите хитиновую пластину и все внутренности из кальмара a хорошо промойте подойпой

Pak lze chobotnici připravit různými způsoby podle toho, v jakém pokrmu ji chcete vidět. Je však důležité mít na paměti hlavní pravidla:

  • při vysokých teplotách se měkkýši rychle vaří (to zahrnuje způsoby přípravy chobotnice, jako je blanšírování, rychlé smažení na grilu nebo na horké pánvi)
  • při nízké teplotě – pomalu, dlouhodobě (tento způsob je dobrý na dusení, dušení, vaření při nízké teplotě v aromatickém vývaru nebo vlastní šťávě: např. v sáčku Ziploc s olivovým olejem a bylinkami).

Среднее время для режима быстрого приготовления: 2-3 минуты, для медленрогоио

Rychle uvařená nebo smažená chobotnice je ideální s teplým bramborovým salátem, těstovinami se sezónní zeleninou a zeleninou nebo studeným salátem se spoustou zeleniny. Dlouhá doba vaření je vhodná pro dušená jídla.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: