Jak skladovat rajčata: nejlepší rajčatové přípravky na zimu

Rajčatové přířezy jsou to nejlepší, co lze na zimu připravit! Všichni rádi někdy v mrazu otevíráme sklenici rajčat, která jsme si naskládali pro budoucí použití. Rajčata jsou jednou z nejoblíbenějších druhů zeleniny, kterou lze uchovat po dlouhou dobu. Hodí se k nejrůznějším pokrmům a zářivě zdobí sváteční stůl. Shromáždili jsme více než 100 receptů na sklizeň rajčat na zimu!

Na každém svátku mají rajčatové polotovary vždy čestné místo a jsou nejlepším občerstvením pro silné nápoje. No, tato cherry rajčata jsou nejen velmi chutná, ale docela roztomilá.

Chci se podělit o jednoduchý a cenově dostupný způsob, jak uchovat rajčata na zimu. Nebudete potřebovat žádné speciální nástroje kromě šicího klíče, jen čerstvou zeleninu a koření. Dívej se!

Rajčatová omáčka, která nasbírala všechny zářivé barvy a chutě podzimní zeleniny a jablek. Hustá, sladkokyselá, středně pikantní omáčka se hodí k rybám, masu, bramborám, kaším atd.

Před pár lety jste se mohli dívat jen na sušená rajčata, protože. jejich cena byla nepřiměřeně vysoká. Ale s nákupem elektrické sušičky a nejlepší možnosti otázka zmizela. Sdílejte recept!

Adjika se připravuje z různých druhů zeleniny, hlavní věcí je přidání feferonek. Chci se podělit o recept na adjiku, kterou vždy vařím: z rajčat, česneku a pepře. Zkus to!

Nedávno objevený velmi úspěšný recept na kečup. Díky švestkám, které jsou součástí omáčky, se ukáže být hustší a sladší. Proces vaření je velmi jednoduchý, podívejte se!

Nabízím recept na sušená rajčata na oleji, která se dají připravit na zimu. Rajčata osušíme v troubě. Ukazují se neuvěřitelně voňavé a světlé v chuti!

Rajčata v rajčatové omáčce jsou vynikající nezávislou svačinkou a dresinkem pro jiná jídla. Rajčata jsou lahodná, s neobvyklou pikantní dochutí. A perfektně se skladují i ​​bez octa!

To je skvělá volba pro sušená rajčata ve spěchu. Jsou něžné a velmi voňavé. Můžete je použít jako součást různých svačin. Více se dočtete v receptu!

Sklizeň polovin rajčat s cibulí a česnekem na zimu. Řezaná rajčata se osolí mnohem rychleji než celé plody a navíc mají příjemnou salátovou chuť.

Když přijde podzim, zavládne panika. A souvisí to samozřejmě s konzervací. Je potřeba mít čas udělat si zásoby, dokud je něco z čeho. Zde je návod, jak vařit adjiku vařenou na zimu z rajčat.

Omáčka z pečených rajčat je jemná, jasná v chuti, barvě a vůni. V zimě otevřete víko a vychutnejte si vůně léta. Vynikající k masitým pokrmům a jen s krajícem čerstvého chleba.

Lecho je tradiční maďarský pokrm z papriky v rajčatovém dresinku. Mnoho žen v domácnosti přidává do standardní sady ingrediencí cibuli, mrkev a další, aby poskytly nové odstíny chuti.

Adjika ze zralých a sladkých žlutých rajčat se ukáže jako velmi chutná a voňavá. Perfektně skladováno i při pokojové teplotě, vhodné k masu, drůbeži a různým zeleninovým pokrmům.

Chci se podělit o lahodný recept na rajčata na zimu. Faktem je, že díky hojnosti zeleniny a koření mají rajčata neuvěřitelnou chuť a vůni! Určitě vyzkoušejte!

Tato rajčata vypadají ve sklenici velmi pěkně: červená rajčata a kolem je mnoho, mnoho česnekových „sněhových vloček“. A jakou mají nezapomenutelnou chuť! Kdo již začal sbírat recepty na polotovary, ušetřete!

READ
Krása a zdraví: rtěnky, které léčí

Tento předkrm vás potěší svými jasnými barvami v chladné zimě. Rajčata jsou středně slaná a sladká, zatímco mrkev a cibule zůstanou křupavé. Připravte si takto zeleninu, je to vynikající!

Chapra donskaya je lahodná feferonka v rajčeti. Vynikající doplněk k masovým a rybím pokrmům. Po pravdě jsem se o tomto jídle dozvěděla poměrně nedávno a tak se mi zalíbilo, že teď vařím!

Mezi zeleninovými úpravami na zimu jsou nejoblíbenější rajčata v konzervě. Mají vynikající sladkokyselou chuť a jasnou, chutnou barvu. Připravte si je také!

Domácí rajčatová šťáva se nedá srovnávat s koupenou v obchodě. Ukazuje se to husté, opravdu světlé a chutné. Šťávu můžete pít jen tak, nebo ji přidat do borščového dresingu či omáček.

Chcete jíst nakládaná rajčata, ale nemůžete ocet? Sdílím s vámi recept, jak vařit rajčata s cherry švestkami. A rajčata, marináda a samotná třešňová švestka jsou velmi chutné.

Adjika z rajčat a česneku na zimu je skvělou volbou pro tuto pikantní svačinu, kterou lze snadno podávat s masem, rybami a teplými pokrmy. Snadno se připravuje, což je také důležité. Zkusíme to?

„Spark“ je omáčka, jejíž hlavní složkou jsou rajčata a feferonky, zbytek ingrediencí jen zvýrazňuje její chuť. Je lepší uložit takový obrobek na chladném místě.

Chci vám ukázat, jak vyrobit džem ze zelených rajčat, lahodný a neobvyklý, který chutná jako kiwi. Z hlediska nákladů je minimální, je připravena rychle a jednoduše. Určitě vyzkoušejte!

Každý rok dělám spoustu příprav ze zelených rajčat, vařím s nimi dušená jídla a saláty. Dnes navrhuji vařit konzervovaná zelená rajčata na zimu.

Je čas připravit se na zimu. Nabízím dobrou variantu pro zeleninový talíř s rajčaty a okurkami. Dá se říci, že je zachován plnohodnotný zeleninový salát. Vyndejte to z nádoby a užívejte si!

V sezóně zelených rajčat nabízím recept na výbornou svačinku na zimu. Středně pikantní a chutné. Hodí se k masu, rybám, drůbeži, vařeným bramborám.

Miluji nakládaná cherry rajčata pro vhodnou velikost. Pokud si vezmete rajčata různých barev, získáte krásu. Pokud jste nezkoušeli vyrobit si vlastní nakládaná cherry rajčata, zkuste to!

Jedním ze způsobů, jak uchovat zelená rajčata, je zavařovat je nebo fermentovat. Rajčata sroluji sterilovaným způsobem, dobře stojí na chladném místě a jsou velmi chutné.

Miluju hlavně přípravy. Velmi se hodí v zimě, kdy není tolik čerstvé zeleniny. Obzvláště miluji svačina pikantní rajčata. To jsou právě takové.

Při obrovském výběru receptů na lečo pro mě zůstává směrodatný rodinný recept. Jeho hlavními složkami jsou paprika a rajčata. A výrazná sladkost obrobku zdůrazňuje chuť.

V těchto konzervách jsou chutná nejen samotná rajčata, ale i marináda, totiž voňavé želé.

V této úpravě je chuť nakládaných rajčat dokonale doplněna paprikou, cibulí a česnekem. Ke sklizni se nejlépe hodí rajčata odrůdy „Cream“. Nepraskají, zůstávají husté, elastické.

Neuvěřitelně chutná rajčatová a jablečná omáčka si oblíbíte od prvního vyzkoušení – je sladkokyselá, středně pikantní a úplně jiná než ostatní omáčky. Lze podávat místo kečupu k masu, rybám.

READ
Panenské jaro! 5 nejlepších účesů na rande 8. března

Krasnodarská omáčka je velmi chutná omáčka z těch nejjednodušších surovin. Připravuje se na bázi rajčat a jablečného pyré. Skvělá alternativa kečupu.

Rajčata v korejském stylu jsou skvělým slaným občerstvením na sváteční stůl. Dobré pro vodku a masové pokrmy. Tato rajčata budou hotová za osm hodin a musí být uložena v chladničce.

Takovou adjiku lze připravit kdykoli, pokud máte rajčatovou šťávu. Není to připraveno tak rychle, ale výstup je dobrý. Adjika je zcela bez octa, ale dlouho se skladuje v lednici.

Léto je ten pravý čas na přípravu na zimu. Dnes se chci podělit o recept na skvělý předkrm z lilku a rajčat. Pokrm je prostě nepostradatelný k masu, drůbeži nebo rybám!

Léto je v plném proudu! Období sklizně je v plném proudu. Zde je další recept na vaše prasátko – lahodná pikantní rajčata ve světlé sladkokyselé náplni.

Jednoduchý a velmi snadný recept na sklizeň rajčat na zimu na půlky. S minimální sadou produktů se získají elegantní rajčata. Podívejte se na recept!

20 lahodných rajčatových polotovarů na zimu

Foto: Africa Studio, AdobeStock

Existuje mnoho různých způsobů, jak připravit rajčata na zimu: nakládaná, konzervovaná, s jinou zeleninou, ve formě omáček nebo salátů – podle vašeho vkusu. A v této sbírce jsme již shromáždili 20 nejlepších receptů!

1. Celá marinovaná rajčata

Celá marinovaná rajčata

Velmi jednoduchý a pohodlný recept bez sterilizace.

Budete potřebovat: 5 kg rajčat, 3 hlavy česneku, 1 bobkový list na sklenici, 1 polévková lžíce. hrášek z nového koření, zelenina podle chuti, 2 litry vody, 2 polévkové lžíce. sůl, 8 lžic. cukr, 100 ml octa.

Příprava: Uložte malá rajčata, stroužky česneku, nové koření, bylinky a bobkový list do sterilních sklenic. Sklenice naplňte vroucí vodou, zakryjte víčky a nechte 15 minut stát.

Vodu slijte, znovu vařte a opakujte poslední krok. Vodu znovu svařte, přidejte sůl, cukr a ocet, povařte 3 minuty a rajčata zalijte marinádou. Sklenice srolujte a nechte je teplé s víčky dolů.

2. Plněná rajčata na zimu

Plněná rajčata na zimu

Důležité je vybrat rajčata přibližně stejného tvaru a velikosti.

Budete potřebovat: 10 paprik, 60 rajčat, 1 sklenice česneku, 1 svazek celeru, kopru a petrželky, 2 litry vody, 200 ml octa, 200 g cukru, 100 g soli.

Příprava: Papriku, česnek a všechnu zeleninu protáhněte mlýnkem na maso. Rajčata opatrně a ne úplně nakrájejte, naplňte touto nádivkou a dejte do sklenic. Svaříme vodu s cukrem a solí, přidáme ocet, zalijeme rajčaty a 15 minut sterilizujeme sklenice a poté srolujeme.

3. Cherry rajčata na zimu

Cherry rajčata na zimu

Konzervovaná cherry rajčata jsou velmi sladká a krásná.

Budete potřebovat: 800 g cherry rajčat, 1 lžička. sůl, 100 g cukru, 40 ml octa, 6 stroužků česneku, 6 hrášek z nového koření, 3 bobkové listy, 750 ml vody.

Příprava: Česnek, kuličky pepře, bobkový list a cherry rajčata uložte do sterilizovaných sklenic. Svaříme vodu se solí a cukrem, zalijeme octem, povaříme 1 minutu a zalijeme rajčaty. Sklenice sterilizujte v hrnci s vodou po dobu 10 minut a srolujte.

READ
Carving na bobu: jak jej správně natočit na krátké vlasy

4. Rajčata s okurkami ve sklenicích

Rajčata s okurkami ve sklenicích

Univerzální možnost, aby se zelenina nevařila odděleně.

Budete potřebovat: 400 g okurek, 300 g rajčat, 1 paprika, 1 deštník kopr, 6 stroužků česneku, 1 bobkový list, nové koření, 1 litr vody, 2 polévkové lžíce. sůl, 4 polévkové lžíce. cukr, 6 polévkových lžic. ocet.

Příprava: Zeleninu a koření rozložte do sterilizovaných sklenic. Zalijte vroucí vodou, nechte 15 minut pod pokličkou, vodu slijte, znovu vařte a tento krok opakujte znovu. Vodu opět slijeme, přivedeme k varu, přidáme cukr, sůl a ocet, naposledy zalijeme zeleninou a svineme.

20 výborných salátů z rajčat a okurek na zimu

5. Salát z rajčat s cibulí

Rajčatový salát s cibulí

Nejjednodušší, ale velmi chutný rajčatový předkrm na zimu.

Budete potřebovat: 2 kg rajčat, 1 kg cibule, 8 bobkových listů, nové koření, hřebíček, 4 lžičky. rostlinný olej, 8 lžic ocet, 4 lžičky. sůl a cukr.

Příprava: Vložte všechno koření do 4 sklenic a nahoře – nakrájená rajčata a cibulové peří. Trochu podusíme, přidáme lžíci soli, cukru a rostlinného oleje a vše zalijeme vroucí vodou. Sklenice sterilizujte v hrnci 15 minut, zalijte 2 lžícemi octa a srolujte.

6. Rajčatový protlak na zimu

Rajčatový protlak na zimu

V zimě nemusíte neustále kupovat další rajčatový protlak, pokud si ho uděláte sami na vrcholu sezóny.

Budete potřebovat: 4 kg rajčat, 4 polévkové lžíce. sůl, 1/2 hrnku olivového oleje.

Příprava: Rajčata nakrájíme na plátky a za občasného míchání vaříme 20 minut do měkka. Hmotu prolisujte přes síto, přidejte sůl a olivový olej a na mírném ohni vařte další 2 hodiny do požadované hustoty rajčete. Těstoviny srolujte do sterilizovaných sklenic.

7. Rajčatová šťáva na zimu

Rajčatová šťáva na zimu

Domácí rajčatová šťáva je nejen chutnější, ale také jednoznačně zdravější než kupovaná v obchodě.

Budete potřebovat: 5 kg rajčat, 10 hrášku nového koření, 3 bobkové listy, 2 hřebíčky, 1 polévková lžíce. cukr, sůl a další koření podle chuti.

Příprava: Rajčata protáhněte mlýnkem na maso, vařte 15 minut a nechte mírně vychladnout. Hmotu umelte přes jemné síto, přidejte všechno koření, vařte dalších 5-10 minut a rajčatovou šťávu přelijte do sterilních sklenic.

8. Adjika s rajčaty na zimu

Adjika s rajčaty na zimu

A aby byla adjika ještě pikantnější, nešetřete oblíbeným kořením.

Budete potřebovat: 1 kg rajčat, 3 papriky, 1 chilli paprička, 3 cibule, 2 mrkve, 1 hlava česneku, 30 g cukru, 1/2 šálku rostlinného oleje, 2 lžičky. ocet.

Příprava: Veškerou zeleninu nakrájejte nahrubo a projeďte mlýnkem na maso s chilli a česnekem. Přiveďte hmotu k varu a vařte na mírném ohni půl hodiny za míchání. Přidejte cukr, sůl, olej a ocet, vařte dalších 5 minut a nalijte do sterilizovaných sklenic.

12 nesrovnatelných cuketových a rajčatových salátů na zimu

9. Rajčatová omáčka Krasnodar

Rajčatová omáčka Krasnodar

Milovaná sladkokyselá omáčka je mnohem jednodušší na přípravu, než si myslíte!

Budete potřebovat: 800 g rajčat, 300 g jablek, 4 polévkové lžíce. voda, 3 hřebíčky, každý 0,5 lžičky mletý černý pepř, mletá skořice, muškátový oříšek a sůl, 1 lžička. cukr, 1,5 lžíce. ocet, 3 stroužky česneku, 10 hrášek nového koření.

Příprava: Rajčata a jablka umelte v mixéru, protřete přes síto a přiveďte k varu. Omáčku vařte 20 minut na mírném ohni za občasného míchání. Přidejte všechno koření a vařte dalších 10 minut. Přidejte ocet a prolisovaný česnek, povařte dalších 5 minut a omáčku přelijte do sterilních sklenic.

READ
Krémy na nohy s močovinou: výhody, aplikace, nejznámější a recenze

10. Rajčata s jablky na zimu

Rajčata s jablky na zimu

Kombinaci jablek a rajčat už lze nazvat klasikou.

Budete potřebovat: 600 g rajčat, 2 jablka, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 1 koprový deštník, 4 hrášky z nového koření, 20 g soli, 40 g cukru, 1 polévková lžíce. ocet, 500 ml vody.

Příprava: Rajčata, plátky jablek, kopr a další ingredience dejte do zavařovací sklenice. Zalijte vroucí vodou, přikryjte a nechte 20 minut. Vodu slijte, přiveďte k varu, přidejte sůl, cukr a ocet a vařte další minutu. Znovu nalijte rajčata a srolujte obrobek.

11. Rajčata s květákem

Rajčata s květákem

Pro tak krásnou a neobvyklou přípravu vyberte nejmenší rajčata.

Budete potřebovat: 2 kg rajčat, 1 kg květáku, 1 hlava česneku, 2 papriky, 1 polévková lžíce. sůl, 1 polévková lžíce. cukr, 1 polévková lžíce. zrnitá hořčice, 2 polévkové lžíce. ocet, koření podle chuti.

Příprava: Do sklenic naskládejte všechno koření, česnek, nakrájenou papriku, rajčata a růžičky zelí. Zalijte vroucí vodou, přikryjte a nechte 20 minut. Vypusťte vodu, znovu vařte, přidejte cukr, sůl a ocet, promíchejte a znovu nalijte polotovary. Srolovat banky.

12. Nakládaná zelená rajčata na klínky

Plátky nakládaných zelených rajčat

Zelená rajčata můžete nakládat různými způsoby. Například plátky.

Budete potřebovat: 1 kg zelených rajčat, 45 g soli, 90 g cukru, 100 ml octa, 10 stroužků česneku, 1 chilli paprička, 40 g bylinek, 1 litr vody.

Příprava: Zelená rajčata nakrájejte na plátky, nasekejte zeleninu, česnek a chilli a promíchejte. Vložte zeleninu do sterilních sklenic. Vodu svaříme s cukrem a solí, přidáme ocet, nalijeme na rajčata a přiklopíme pokličkou.

20 originálních rajčatových omáček na zimu

13. Rajčata v korejském stylu na zimu

Rajčata v korejském stylu na zimu

Nejen mrkev lze vařit podle nejlepších tradic korejského občerstvení.

Budete potřebovat: 1 kg rajčat, 150 g papriky, 25 g česneku, 20 g zázvoru, 20 g chilli, 40 g cukru, 20 g soli, 50 ml octa, 100 ml rostlinného oleje, 30 g koriandr, 30 g petržele, 20 g hořčičných semínek, koření podle chuti, 1 tableta aspirinu.

Příprava: V mixéru umelte papriku, chilli, česnek a zázvor. Přidejte všechno koření, cukr, sůl, rostlinný olej a ocet a promíchejte. Přidejte tam nakrájenou zeleninu a drcený aspirin. Rajčata nakrájejte na plátky a vložte do sterilních sklenic, přičemž vrstvy střídejte se zeleninovou směsí. Navrch nalijte zbytek marinády a sklenice srolujte.

14. Zeleninový salát s rajčaty na zimu

Zeleninový salát s rajčaty na zimu

Hotový předkrm, který můžete ihned podávat na stůl.

Budete potřebovat: 1 kg rajčat, 500 g okurek, 300 g zelí, 250 g cibule, 300 g mrkve, 300 g papriky, 100 g bylinek, 1/2 šálku rostlinného oleje, 4 polévkové lžíce. cukr, 1,5 lžíce. sůl, 4 polévkové lžíce. ocet.

Příprava: Nakrájejte všechnu zeleninu a zeleninu, přidejte sůl, cukr, ocet a rostlinný olej, promíchejte a nechte 2 hodiny. Znovu pravidelně míchejte. Zeleninu naaranžujte do sterilních sklenic, zalijte šťávou a sterilujte v rendlíku s vodou dalších 15 minut. Salát srolujte.

15. Rajčatový a lilkový salát na zimu

Salát z rajčat a lilku na zimu

Úžasný zimní předkrm s náznaky gruzínské a kavkazské kuchyně.

Budete potřebovat: 9 lilků, 3,5 kg rajčat, 12 paprik, 4 hlavy česneku, 2 chilli papričky, 1 svazek petrželky a koriandru, 1 sklenice rostlinného oleje, 1 polévková lžíce. octová esence, 1 šálek cukru, 1 polévková lžíce. sůl, koření podle chuti.

READ
5 nejlepších produktů péče o pleť na podzim

Příprava: Polovinu rajčat protáhněte mlýnkem na maso a zbytek nakrájejte na kostičky. Nakrájejte také papriku a lilek, přidejte stroužky česneku a nakrájené chilli papričky.

Přidejte sůl a cukr a po varu vše společně vařte 15 minut na mírném ohni. Přidejte olej, nasekané bylinky, koření a octovou esenci a vařte dalších 5 minut. Srolujte obrobek do sterilních sklenic.

16. Rajčata se zelím a mrkví na zimu

Rajčata se zelím a mrkví na zimu

Doporučujeme přidat do sklenice několik listů křenu, třešní a rybízu.

Budete potřebovat: 500 g rajčat, 150 g zelí, 1 mrkev, 2 polévkové lžíce. cukr, 1 polévková lžíce. sůl, 2 polévkové lžíce. ocet, 3 stroužky česneku, koření.

Příprava: Zelí nakrájíme, mrkev nastrouháme na korejském struhadle, rajčata nakrájíme na plátky a všechnu zeleninu dáme do sklenic. Přidejte tam koření a česnek. Zalijte vroucí vodou, nechte 15 minut pod pokličkou a vodu slijte. Přidáme cukr, sůl a ocet, znovu zalijeme vařící vodou a salát svineme.

20 jednoduchých a chutných rajčatových salátů na zimu

17. Rajčata se skořicí a hřebíčkem

Rajčata se skořicí a hřebíčkem

Velmi neobvyklé a pikantní rajčata na zimu pro milovníky kulinářských experimentů.

Budete potřebovat: 2,5 kg rajčat, 2 bobkové listy, 10 hrášek z nového koření, 6 hřebíčků, 2 badyány, 3 tyčinky skořice, 3 polévkové lžíce. ocet, 2 polévkové lžíce. sůl, 1/2 hrnku cukru.

Příprava: Rajčata rozložte do sklenic, zalijte vodou a slijte do hrnce. Do vody přidáme všechny ostatní suroviny kromě octa, provaříme a rajčata zalijeme nálevem. Nechte 20 minut pod pokličkou a poté zalijte octem a srolujte.

18. Rajčatový džem

rajčatový džem

Z rajčat můžete vařit nejen omáčky a saláty!

Budete potřebovat: 1 kg rajčat, 2 stroužky česneku, 2 cm zázvoru, 400 g hnědého cukru, 3 g pektinu, 25 ml jablečného octa.

Příprava: Rajčata oloupejte od slupky a nakrájejte na kostičky, nastrouhejte česnek a zázvor a vložte do pánve. Přisypeme cukr a pektin a bez míchání vaříme, dokud nepustí šťávu. Rajčata promícháme a dusíme, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte ocet a hmotu vařte dalších 10 minut. Zavařte džem do sklenic.

19. Rajčata s fazolemi na zimu

Rajčata s fazolemi na zimu

Vydatný salát na zimu, který se může stát i samostatným pokrmem.

Budete potřebovat: 1 kg fazolí, 1 kg mrkve, 1 kg papriky, 2 kg rajčat, 500 g cibule, 200 g česneku, 200 g cukru, 3 polévkové lžíce. sůl, 100 ml octa, 200 ml rostlinného oleje.

Příprava: Fazole namočte přes noc a vařte je do měkka. Nakrájejte náhodně všechnu zeleninu a v mixéru nakrájejte rajčata a cibuli s česnekem. Přiveďte rajčatovou hmotu k varu a přidejte rostlinný olej, cukr a sůl. Přidejte fazole a další zeleninu a vařte dalších 30 minut. 5 minut před koncem zalijeme octem. Srolujte polotovar v bankách.

20. Rajčata s bazalkou na zimu

Rajčata s bazalkou na zimu

Kdo řekl, že rajčata lze konzervovat pouze s koprovými deštníky?

Budete potřebovat: 1,5 kg rajčat, 1 svazek bazalky, 4 stroužky česneku, nové koření, 1 litr vody, 100 g cukru, 50 g soli, 1 lžička. kyselina citronová.

Příprava: Rajčata, lístky bazalky, česnek a nové koření rozložte do sklenic. Zalijte vroucí vodou, přikryjte pokličkou a nechte 10 minut louhovat. Vypusťte vodu. Svařte čistou vodu s cukrem, solí a kyselinou citronovou. Vsypte rajčata a srolujte.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: