Jak nasolit sádlo ve slaném nálevu

Salo, které si spojujeme se sněhově bílou lahůdkou na žitném chlebu, je považováno za pokrm ukrajinské národní kuchyně, ale milují ho i v Rusku. Často se používá jako přísada při přípravě různých pokrmů. Číst dál.

Salo ve slaném nálevu s česnekem

Salo ve sklenici s česnekem ve slaném nálevu

Solení tuku ve sklenici ve slaném nálevu

Marinovaný salo ve slaném nálevu

Marinovaný salo s paprikou ve slaném nálevu

Salo česnek ve slaném nálevu

Salo ve slaném nálevu s česnekem lavrushka

Salo ve sklenici s česnekem a paprikou ve slaném nálevu

Salo ve slaném nálevu ve sklenici

Salo na zimu ve sklenicích ve slaném nálevu

Salo ve sklenici ve slaném nálevu s česnekem a bobkovým listem

Salo ve sklenici s horkým nálevem

Sádlo v dóze pro dlouhodobé skladování

Salo vařené ve slaném nálevu

Salo v cibulovém nálevu

Měkký tuk ve slaném nálevu

Salo v horkém nálevu

Slaný tuk ve slaném nálevu

Salo vařené ve skleněné nádobě s bobkovým listem

Sádlo ve slaném nálevu

Sůl se připravuje různými způsoby: uzená, vařená, pečená, solená ve slaném nálevu. Poslední možnost je považována za nejpracnější, ale výsledek stojí za to! Odměnou za pečlivou práci vám bude lahodně jemný, v ústech se rozplývající produkt s jemnou slupkou, který má navíc dlouhou trvanlivost. K výběru tuku je třeba přistupovat zodpovědně. Vyplatí se zeptat, zda existuje atest z veterinární kliniky, výrobek vizuálně zkontrolovat a přivonět – neměl by nepříjemně zapáchat po lécích nebo močovině.

Pět nejčastěji používaných ingrediencí v receptech je:

produkt Kalorie kcal na 100 g Bílkoviny g ve 100 g Tuk g ve 100 g Sacharidy g na 100 g
Salo 797 2.4 89
Pepře 255 11 3.3 38.3
Mletý červený pepř 318 0.7 0.3 4.6
Kopr 38 2.5 0.5 6.3
Stůlová sůl

Recepty na sádlo ve slaném nálevu jsou celkem jednoduché. Klasický recept na občerstvení zahrnuje použití sádla přímo (bočnice nebo záda se odeberou, pobřišnice nebude fungovat) a stolní soli. Mnoho hostesek přidává česnek, všechny druhy koření, zeleninu a dokonce i bobule, aby získaly pikantní originální chuť. Sádlo můžete vařit s kořením: bobkový list, směs paprik (červená, černá, hrášek), sušená bazalka, oregano, kopr, extragon, kmín, koriandr, hořčičná semínka. Malé kousky lze osolit celé, velké nejlépe rozdělit na více částí, aby se stihly připravit do určeného času.

Jak rychle a chutně naložit tuk: 6 způsobů solení

Salo je jedním z nejstarších produktů. Lidé, kteří prase domestikovali již 10 tisíc let před naším letopočtem, se postupně naučili solit sádlo s omezeným souborem přísad. Postupem času bylo více a více způsobů, takže dnes existuje příležitost vyzkoušet různé metody a vybrat si pro sebe nejvýhodnější.

Jak osolit sádlo? Kromě soli lze použít všechny druhy koření a koření, ale vše závisí na vkusu a preferencích člověka. Tradičními přísadami do tohoto produktu jsou bobkový list, černý pepř a jeho další druhy, slunečnicový chmel, koriandr, sušené bylinky (tymián, kopr, petržel, rozmarýn, bazalka). Také, někteří jako pískavice řecké seno, kmín, chilli, kmín, hořčičná semínka jako koření.

READ
9 stylových šatů, které musí mít fashionistka v roce 2024 ve svém šatníku

Salo recepty: foto

Pokud se chcete naučit, jak lahodně osolit sádlo, díky čemuž bude tento produkt úžasně chutný, čtěte dále. Zvážíme nejlepší recepty na solení sádla, ze kterých si určitě vyberete ty nejvhodnější.

Metoda číslo 1. Jak nakládat sádlo ve slaném nálevu

Foto Salo ve slaném nálevu

Nabízíme klasický recept na sádlo ve slaném nálevu. K tomu budete kromě klíčové složky (čerstvého tuku) potřebovat:

  • Xnumxl vody;
  • Sůl Xnumx;
  • česnek – 2-3 stroužky;
  • bobkový list, nové koření a další koření podle chuti.

Sádlo nakrájejte na kousky nebo nudličky, aby se dalo pohodlně umístit do zavařovací sklenice. Obalte ji kořením a solí. Sůl rozpusťte v teplé vodě. Nyní vložte připravené sádlo do nádoby, posouvejte jeho vrstvy bobkovými listy a naplňte je slanou vodou až po okraj. Odneste sklenici na chladné místo a po 3-4 dnech si můžete pochutnat na lahodné svačině. Tuk vytažený z nálevu musí být skladován v chladu, předem zabalený v pergamenu.

Metoda číslo 2. Jak lahodné nakládat sádlo s česnekem

Salo s česnekem na fotce

Jak tedy nakládat sádlo doma pomocí oblíbené ingredience mnoha – voňavého a zdravého česneku? Velmi snadné. Na 1 kg čerstvého tuku budete potřebovat následující ingredience v tomto množství:

  • Xnumxl vody;
  • 1 šálek soli;
  • bobkový list – 2 ks;
  • česnek – lomy 3;
  • sušené bylinky a nové koření – podle chuti.

Nejprve nakrájejte tuk na kousky o tloušťce 5 cm, poté je třeba v teplé vodě rozpustit sůl a do této tekutiny vložit tuk. Kladou se zde také bobkové listy, stroužky česneku, sušené bylinky. Vše, co musíte důkladně promíchat a dát tuk na 6-12 hodin na chladném místě. Když je předkrm hotový, můžete ho dodatečně dochutit oblíbeným kořením.

Metoda číslo 3. Jak nakládat sádlo do sklenice

Vaření sádla ve sklenici je další zajímavý a jednoduchý recept, který vám umožní získat lahodnou svačinku. Hodí se nejen na každodenní stůl, ale může zpestřit i sváteční menu. Kromě tuku budete potřebovat:

  • Xnumxl vody;
  • sůl – 8 lžic. lžíce;
  • černý pepř – 8 hrášek;
  • nové koření – 4 hrášky;
  • česneková hlava;
  • bobkový list – 3 ks;
  • 1 lžička chmel-suneli, koriandr, mletý pepř.
READ
Jak často byste si měli čistit obličej od různých typů pleti a kožních problémů?

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl, bobkový list, dva druhy pepře, povaříme a zchladíme. Do misky vymačkáme česnek, který smícháme se všemi uvedenými kořeními. Touto směsí je potřeba každý kousek tuku dobře potřít, poté vložit do zavařovací sklenice a zalít připraveným lákem.

Poté je třeba naplněné sklenice zakrýt a udržovat v teple po dobu jednoho dne, poté je třeba je umístit na dva dny na chladné místo. Všechno, svačinu si můžete vychutnat a potěšit s ní své blízké.

Metoda číslo 4. Vaření slaniny ve slupce

Tuk v lusku

V cibulové slupce se dá uvařit sádlo lahodné nejen chutí, ale i vůní a barvou. Na 1,5 kg tuku s štěrbinou vezměte:

  • Sůl Xnumx;
  • cibulová slupka;
  • voda – 1,2 l;
  • česnek;
  • mletý pepř a hrášek.

Slupku nejprve opláchneme, dáme do kastrůlku, dáme na ni sádlo, které je třeba posypat hrubozrnnou solí, bobkovým listem a pepřem. To vše se opět posype slupkami, načež se do nádoby nalije voda. Tuk můžete vařit na sporáku (20 minut), nebo jej můžete vařit v pomalém hrnci (také 20 minut) v režimu „Vaření“. Poté nemusíte otevírat víko a nechat produkt jeden den. Poté sádlo vyjmeme, osušíme, posypeme mletými bobkovými listy a pepřem, potřeme nastrouhaným česnekem. Salo se zabalí do pergamenu a vloží přes noc do mrazáku.

Metoda číslo 5. Suchý slaný tuk

Existuje mnoho možností pro takové solení bez použití láku. Podíváme se na klasiku.

K solení suchého slaného sádla budete potřebovat:

  • 1 kg hlavní složky – tuku;
  • hrubá sůl – 500 g;
  • směs papriky;
  • hlava česneku.

Sádlo nakrájíme na několik kousků, každý z nich bohatě potřeme solí. Pak do něj udělejte ne příliš hluboké zářezy a naplňte ho stroužky česneku nakrájenými na několik stroužků. Produkt posypte pepřem, vložte do nádoby, uzavřete a vyjměte na chladné místo. Nechte několik dní odležet.

Metoda číslo 6. Expresní metoda solení tuku

Pokud nevíte, jak ve vymezeném čase rychle naložit sádlo a udělat ho chutným a voňavým, můžete použít následující recept. Na 1 kg tuku potřebujete:

  • Xnumxl vody;
  • sůl – 4 lžíce. l .;
  • česneková hlava;
  • nové koření, mleté ​​černé a červené;
  • bobkový list – 5 ks.
READ
Nejlepší sprchové gely bez sulfátů

Do vody se přidá veškerý pepř, bobkové listy a sůl. Po promíchání všeho položte pánev na sporák. Když se tekutina vyvaří, vložíme do nálevu tuk nakrájený na 4 díly a po opětovném varu vaříme 5 minut. Nyní rozdrťte jednu polovinu hlavy česneku a druhou nakrájejte na plátky. Odstraňte tuk z ohně, počkejte 15 minut, posypte produkt česnekem a vložte jej do chladu. Po dni co nejvíce chytne chuť a neuvěřitelně voní.

Nyní víte, jak nakládat sádlo pomocí různých receptů. Vyzkoušejte je a zjistěte, který se vám nejvíce líbí.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: