Jak a kolik minut vařit knedlíky po převaření vody: podrobné pokyny pro vaření různými způsoby s fotografiemi a videy

Předpokládá se, že knedlíky se poprvé objevily kolem počátku XNUMX. století. Od té doby dodnes zůstávají oblíbeným pokrmem mnoha rodin a mládenců. Staleté tradice knedlíků zůstaly prakticky nezměněny, kromě toho, že existuje více způsobů, jak je připravit a podávat. Ať už si knedlíky vyrábíte sami, nebo dáváte přednost knedlíkům z obchodu, pojďme přijít na to, jak je udělat dokonalé.

Knedlíky

Jak správně vařit knedlíky, aby se nepřepekly

Prvním krokem je výběr vhodné pánve. Knedlíky, stejně jako těstoviny, milují při vaření objem a dostatečné množství vody. Během procesu je důležité je velmi opatrně promíchat děrovanou lžící, aby se nepřilepily a neroztrhly.

Někdy nemusí být důvod ve vaření, ale v knedlících samotných. Nedostatečně elastické těsto nebo špatně slepené švy s největší pravděpodobností povedou k tomu, že se těsto oddělí od masa a knedlíky budou kašovité.

Life hack: pokud do vody během vaření přidáte trochu octa, pomůže to chránit těsto před prasknutím.

Zmrazené knedlíky se mohou vlivem náhlých teplotních změn převařit. Vzhledem k tomu, že rozmrazování knedlíků není nejlepší nápad, můžete najít jednoduché východisko – nalít trochu studené vody do vroucí vody a pak knedlíky vyskládat. Tím se teplota mírně sníží a knedlíky se nerozvaří.

Další důležitý bod – čas. Nejčastěji na tom závisí konečný výsledek.

Jak dlouho vařit čerstvě vyrobené knedlíky

Pokud jste právě udělali knedlíky a jste připraveni je ihned ochutnat, opatrně je vložte do vroucí osolené vody. Abyste pochopili, jak dlouho vařit knedlíky po převaření vody, odhadněte jejich velikost. Na malé knedlíky stačí 3 minuty, na střední – asi 4. Malé knedlíky je potřeba po vyplavení vařit 2-3 minuty.

Knedlíky

Samostatně bych se chtěl pozastavit nad tím, jak dlouho knedlíky vařit. V průměru – asi 15 minut. Pokud používáte dvojitý kotel, ujistěte se, že si prostudujte pokyny výrobce, čas může být potřeba upravit.

Kolik minut vařit knedlíky z mrazáku

Mražené knedlíky budou trvat o něco déle. Jakmile vyplavou na povrch, vařte je asi 5-7 minut.

Jak vařit knedlíky s vývarem

Chcete-li knedlíkům dodat ještě více chuti, můžete k vaření použít spíše vývar než jen vodu. Může to být buď masový nebo kuřecí, případně zeleninový vývar. Přidejte koření a bylinky podle chuti pro intenzivnější chuť. Hotový vývar přecedíme, znovu přivedeme k varu a do pánve vložíme knedlíky. Vařte do dokončení a knedlíky podávejte s vývarem.

READ
Netopýří halenka: 10 ženských příkladů

Knedlíky s vývarem

Jak vařit knedlíky v mikrovlnné troubě za 5 minut

V případě potřeby můžete použít technologii. Jedinou výhradou je, že je třeba vařit malou porci najednou, aby se knedlíky neslepily.

1. Připravte si nádobu s víkem vhodnou do mikrovlnné trouby.

2. Poklademe mraženými knedlíky, mírně osolíme.

3. Zalijte horkou vodou, jemně promíchejte a přikryjte pokličkou.

4. Nastavte maximální výkon a čas – 3 minuty.

5. Opatrně sejměte víko, knedlíky zamíchejte a vložte je zpět do mikrovlnné trouby na další 2 minuty.

Předvařený vývar můžete použít i pro vaření v mikrovlnce.

Druhou možností je vařit knedlíky v mikrovlnce bez vody. Knedlíky jednoduše položte na vymazaný plech a dejte na 2 minuty do mikrovlnky. Poté otočte a pokračujte ve vaření další 2–4 minuty, dokud nebude zcela uvařená.

Poznámka: nutriční hodnota vařených knedlíků se pohybuje od 219 do 300 kcal na 100 gramů.

Jak chutně vařit knedlíky na pánvi

Přišli jsme na to, jak vařit knedlíky, teď pojďme přijít na to, jak je smažit. K tomu budete potřebovat pánev se silným dnem a rostlinným olejem.

1. Zahřejte olej na střední teplotu.

2. Položte knedlíky, promíchejte, aby se rovnoměrně obalily olejem, přikryjte pánev pokličkou a opékejte do lahodného hněda.

3. Knedlíky promícháme a opečeme z druhé strany.

Smažené knedlíky

4. Zalijte asi sklenicí vroucí vody, přidejte sůl podle chuti a koření, pokud chcete. Knedlíky vařte odkryté na vysokém ohni ještě několik minut, dokud nejsou plně uvařené.

S čím?

Máte nějaký oblíbený doplněk? O knedlíkech potřebujete vědět jen to, že se dají kombinovat s nejrůznějšími omáčkami. Pokud jste připraveni experimentovat, doporučujeme vám podívat se na možnosti, které stojí za to vyzkoušet:

  • máslo;
  • zakysaná smetana;
  • ocet;
  • majonéza;
  • kefír;
  • kečup nebo rajčatová omáčka;
  • semena hořčice;
  • sójová omáčka;
  • černý pepř;
  • sýrová a česneková omáčka.

Na našem webu najdete širokou škálu receptů na těsto a náplně na knedlíky a také způsoby jejich přípravy. Koukni na to!

Tento materiál je chráněn autorským právem. Kopírování materiálů stránek je povoleno pouze s odkazem na zdroj.

Knedlíky jsou skvělým pomocníkem, když nemáte čas vařit. Aby byly šťavnaté a nerozpadly se ve vodě, musíte vědět, jak a kolik minut je vařit. Rád se s vámi podělím o tajemství úspěšného vaření, proto si je kdykoli zapamatujte a využijte v kuchyni. Vařte mražené knedlíky nejen v hrnci, ale také v mikrovlnné troubě a v pomalém hrnci, je to také velmi chutné.

READ
Letní pedikúra pro tři typy pleti: vlastnosti postupu a pravidla pro péči o nohy v horkém období

hotové knedlíky

Zdálo by se, že by to mohlo být jednodušší, než hodit polotovar do vroucí vody, počkat 5 minut a vyndat. V praxi se ale vše ukáže naopak. Když se trochu rozptýlíte, těsto se okamžitě přilepí na stěny, knedlíky ztratí svůj tvar a spolu s tím i chutný vzhled a šťavnatost. A je jedno, jestli vaříte knedlíky domácí nebo kupované. Abyste tomu zabránili a abyste si pokrm vychutnali, buďte při vaření opatrní.

Jak vařit zmrazené knedlíky na pánvi, aniž by se rozpadly

Než se pustíte do přípravy polotovarů, je potřeba zvolit správné nádobí a objem vody. Pánev musí být velká a široká, jinak budou knedlíky stísněné a tím se slepí. Aby bylo snazší pochopit, jaké nádobí si vzít na vaření, pamatujte na jedno jednoduché pravidlo: musíte nalít 3x více vody než samotné knedlíky. Například, pokud máte půl kila mraženého produktu, budete potřebovat 1,5 litru vody, pak si vezměte třílitrovou pánev na vaření.

mražené knedlíky

Když jste se rozhodli, kolik knedlíků chcete vařit, a zvolili jste správné nádobí, můžete se pustit do vaření. Naplňte pánev studenou vodou (pamatujte na poměr 1:3), vložte tam koření. Pro chuť můžete přidat bobkový list a zrnka černého pepře. Jiné hospodyňky pro zvýraznění chuti přidávají hlávku oloupané cibule. Přidejte koření podle svého uvážení. Přivedeme k varu a přidáme mražené polotovary. Nemusíte přidávat celé množství najednou, ale opatrně po jednom vkládat do vroucí vody. Teplotu snižte na minimum, vývar by se neměl vařit.

Knedlíky občas promíchejte, aby se nepřichytily ke stěnám a dnu. Není potřeba příliš často míchat, těsto se tím trhá. Jakmile se polotovary vynoří, časujte 7 minut. Nemíchejte je, ale nechte je vařit. Během procesu vaření těsto rychle změkne, což znamená, že jídlo je hotové. Pokud nemáte rádi vývar, vyndejte knedlíky děrovanou lžící a podávejte. Posypte sušenými bylinkami a užívejte si.

Knedlíky vhazujte pouze do vroucí vody, těsto se pak hned opaří a nebude lepit.

Správné vaření zmrazených knedlíků v pomalém hrnci

Do misky multivarku nalijte vodu (stále by tam mělo být 3x více vody než polotovarů). Vložíme cibuli nakrájenou na kousky, pár bobkových listů a přikryjeme pokličkou, podle chuti osolíme a opepříme. Na panelu zařízení nastavte režim „Vaření“ nebo „Polévka“ a počkejte, dokud se voda pod pokličkou nevyvaří. Obvykle to trvá 7 až 10 minut.

READ
Dámské hodinky Tissot

knedlíky v pomalém hrnci

Položte zmrazené knedlíky. Okamžitě klesnou ke dnu, takže je třeba je zamíchat, jinak se těsto lepí. Počkáme, až se vývar opět vyvaří a polotovary vyplavou na povrch a odstavíme na 10 minut. Nemusíte ji zakrývat pokličkou. Po uplynutí času naběračkou vydlabejte vývar s knedlíky a nalijte na talíře, můžete ihned podávat, aniž byste čekali na vychladnutí. Dobrou chuť!

Způsob vaření zmrazených knedlíků v mikrovlnné troubě

Pro začátek si najděte velký, hluboký šálek, který lze ohřívat v mikrovlnné troubě. Neměly by na něm být žádné třísky nebo praskliny. Naplňte misku vodou (mělo by být 2krát více než produkt). Do hrnku dejte bobkový list, pepř, sůl a přikryjte talířem. Nastavte výkon na 800 W a zapněte zařízení na 10 minut.

knedlíky vařené v mikrovlnné troubě

Po uplynutí doby se tekutina vyvaří, přidáme knedlíky, přikryjeme pokličkou a dáme opět na 10 minut do mikrovlnky. Ohřívání není potřeba přerušovat, dojde tak k úniku tepla a vaření zabere spoustu času. Když časovač zhasne, neotevírejte dvířka spotřebiče ihned, ale počkejte další 2-3 minuty. Těsto ve vývaru se nakonec uvaří a knedlíky se nasytí vůní přidaného koření.

Kolik minut vařit knedlíky z mrazáku – připomenutí v tabulce

Doba se liší v závislosti na typu testu a jejich stavu. Například zmrazené knedlíky by se měly vždy vařit o něco déle než ty, které se trochu rozmrazily. V každém případě před vypnutím plotny jeden knedlík vyndejte, počkejte, až trochu vychladne, a poté ochutnejte. Pokud jste se vším spokojeni, tak pánev sundejte z plotny – oběd je hotový. Abyste neudělali chybu s dobou vaření, použijte připomenutí.

knedlíky z mrazáku

Doba vaření mražených knedlíků

Způsob vaření Doba vaření klasického těsta Doba vaření pro choux pečivo
Na pánvi 7 minut 5 minut
V multivariátu 10 minut 7 minut
V mikrovlnné troubě 10 minut 7 minut

Pokyny udávají čas, který je třeba měřit od okamžiku opětovného varu. Pokud jste na modelování použili těsto z choux, vaří se rychleji než obvykle, s tím je třeba počítat. Před vařením si také dejte pozor na velikost polotovarů. Pokud jsou velké, prodlužte čas o další 2-3 minuty.

READ
Barvivo na vlasy Loreal Excellence: paleta barev, recenze

Hotové knedlíky zalijeme rostlinným olejem nebo k nim přidáme kousek másla. Olej zabrání slepení horkého těsta, ale polotovary se stanou chutnými, s lesklým leskem. Spolu s knedlíky položte na stůl zakysanou smetanu, majonézu, kečup a hořčici. A jedna rada na závěr: knedlíky je potřeba vařit těsně před obědem, když vychladnou, ztratí se část chuti a vůně.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: