Hvězdy, které milují vaření vlastního jídla

Cindy Crawford, Gwyneth Paltrow, Eva Longoria, Lady Gaga, Tyra Banks, Kim Kardashian, Jennifer Lopez, Julia Roberts a další známé osobnosti nejen milují vaření, ale dělají to tak mistrně, že mohou konkurovat těm nejslavnějším kuchařům.

Moje koláže – 2023-10-05T141059.611.jpg

Odpočinek je nezbytný pro regeneraci a abyste z něj vytěžili maximum, musíte znát svůj typ osobnosti ve spánku.

Všichni lidé upadají do spánku různými způsoby: jednomu stačí položit hlavu na polštář a Morpheus ho okamžitě vezme do náruče, jiný se bude celou věčnost házet a otáčet, než uvidí vytoužené sny. To, jak člověk usne, závisí na typu jeho osobnosti ve spánku. Jak vysvětluje psycholožka a expertka na spánek Shelby Harrisová, existuje pět těchto typů. Znát své osobnostní rysy vám pomůže upravit návyky nočního odpočinku, zlepšit kvalitu spánku a ráno se probudit svěží.

“Neklidný mozek”

Lidé s tímto typem osobnosti mají obvykle potíže s usínáním. To se děje kvůli tomu, že myšlenky, které vás rušily během dne, nezmizí ani večer, ani v noci. Možná se dotyčný bojí o současné události nebo o svou budoucnost. Není tak důležité, zda obavy s realitou souvisejí nebo ne, výsledek je stejný – neklidný mozek vám nedovolí klidně spát a snít.

K překonání takových problémů Dr. Harris radí praktikovat meditaci a také si dát pauzu od práce a pomůcek hodinu nebo dvě před spaním.

gregory-pappas-rUc9hVE-LE-unsplash.jpg

“Teplotní maximalista”

Není žádným tajemstvím, že teplota ovlivňuje kvalitu spánku a proces usínání. Pro tento typ osobnosti to má ale možná dvojí význam – člověk se může uprostřed noci probudit s tím, že je mu strašné horko, a tento pocit mu brání uvolnit se. Někdy můžete jít spát s pocitem pohodlí nebo s mírným chladem a probudit se a odhodit přikrývku kvůli hroznému dusnu.

Tuto vlastnost lze získat u žen během menopauzy.

Pro „maximalisty“ je důležité udržovat v ložnici teplotu kolem 18-20°C a také spát v oblečení, které dobře saje pot. Nejtěžší to mají partneři takového člověka – psycholog jim radí dodržovat skandinávskou metodu spánku – tedy spát pod různými přikrývkami, aby se všichni cítili příjemně a měli možnost se dobře vyspat.

“Obyčejný perfekcionista”

Tito lidé spí velmi lehce a přísně sledují kvalitu svého spánku. Dělají si starosti, pokud je narušena jejich obvyklá rutina. „Perfekcionisté“ jsou tak zaměření na spánkovou hygienu a všechna pravidla, že sebemenší odchylka od plánu vyvolává velké obavy. Tento druh emočního zmatku před spaním může vést ke špatné kvalitě spánku.

Shelby Harris radí nenechat se zabřednout do rutiny a opustit myšlenku, že narušení vaší rutiny může narušit to, jak se ráno cítíte. Denní režim se dá vždy upravit, a tak nedodržování obvyklých pravidel je důvodem k hledání způsobu, jak na to.

READ
Jak se oblékají Francouzky v každodenním životě: 6 životních triků z Paříže

“Sandman”

Takoví lidé mají tendenci hodně (hodně) spát, ale zároveň se ráno cítí prázdní a zlomení. Přiznávají, že svůj spánek nedokážou nazvat hlubokým – výhody plného nočního odpočinku proto nepociťují a dobré zdraví jim ráno doslova utíká jako písek mezi prsty.

Důvodů tohoto stavu je mnoho: užívání léků ovlivňujících spánek, poruchy spánku včetně náměsíčnosti, syndrom neklidných nohou a skřípání zubů.

Specialista na spánek doporučuje, aby se tito lidé vyhýbali dřímotu během dne nebo večera, aby neohrozili kvalitu svého nočního odpočinku, a aby vyhledali pomoc lékaře, aby vyloučili vážné psychické problémy.

hernan-sanchez-kEFrAFKY6Sk-unsplash.jpg

“Nadaný”

Tato osoba může vždy usnout za jakýchkoli podmínek. Často se pyšní svou superschopností lehnout si a okamžitě usnout. Harris říká, že na tom není nic špatného, ​​pokud se ujistíte, že máte nejkvalitnější a nejhlubší možný spánek.

Jedním z doporučení pro šťastlivce je zvolit si vědomý životní styl. Je důležité, aby spánek sloužil k uspokojení přirozených potřeb těla na odpočinek a zotavení a nebyl vnímán jako únik z reality.

zen.jpg

Moje koláže – 2023-10-09T174041.407.jpg

Kvalitní svetry by měly hřát, ne kousat. Abyste zabránili svědění kůže, můžete použít některou z technik pro změkčení vlněného oblečení.

Teplé počasí ustoupilo chladu a vlhku, což znamená, že je čas pořídit si teplé svetry nebo doplnit svůj šatník o nové útulné věci. A ačkoli zahřívací oblečení skvěle udržuje teplo, mnoho lidí pociťuje nepohodlí, když nosí vlněné svetry. Není žádným tajemstvím, že takové věci mají nepříjemnou vlastnost – jsou pichlavé, což dává nositelům ne zrovna nejpříjemnější pocity.

Při výběru teplého oblečení je důležité věnovat pozornost složení. Svetry vyrobené z merino vlny pomohou předcházet podráždění a nutkání svědit. Tento materiál je považován za jeden z nejměkčích a nejméně škodlivých pro citlivou pokožku.

Pokud svetr, který jste si koupili, stále začíná kousat, existuje několik životních triků, které zpříjemní teplé oblečení na dotek.

Zmrazit svetr

Některé typy tkanin způsobují známé svědění kvůli skutečnosti, že vazba tkaniny není dostatečně těsná. Tření kůže a svetrů s touto funkcí bude obzvláště silné, takže existuje vysoké riziko svědění a „štiplavosti“. Existuje poměrně jednoduchý způsob, jak problém vyřešit – zmrazit problematický kus oblečení.

Vše, co musíte udělat, je vložit svetr do plastového sáčku a umístit jej na 3-4 hodiny do mrazáku. Poté byste měli oblečení rozmrazit umístěním na stinné místo (ne na slunce, abyste nepoškodili vlákno). V důsledku toho bude vazba tkaniny hustší a aktivní tření zmizí. Podobným způsobem doporučují odborníci nejen změkčovat svetry, ale také restaurovat vlněné věci, které se časem natáhly nebo zdeformovaly.

READ
Kosmetika NYX Professional Makeup: funkce a přehled produktů

tandem-x-vizuály-A2dLORW-gJY-unsplash.jpg

Namočte svetr

Pro změkčení škrábaného svetru se doporučuje namočit jej do vody a octa. Chcete-li to provést, musíte naplnit umyvadlo vodou tak, aby byla věc zcela pokryta tekutinou, nalijte tři polévkové lžíce obyčejného octa, ponořte propojku do roztoku a nechte ji tam 15–20 minut.

Vzhledem k tomu, že ocet má charakteristickou vůni, měli byste po „lázni proti pichnutí“ vetřít do látky malé množství vlasového kondicionéru nebo šamponu a opláchnout předmět v tekoucí studené vodě. Je důležité svetr nemačkat ani nekroutit, aby se nepokazila jeho struktura. Nejlepší je položit na rovnou plochu a počkat, až úplně zaschne.

Použijte kondicionér

Vlna je přírodní vlákno, takže je podobná lidským vlasům. Jak víte, abyste si zachovali hebkost a celistvost vlasů, musíte pravidelně používat kondicionér. Tento způsob lze použít i u svetrů.

Aby váš oblíbený svetr nezpůsoboval svědění pokožky, můžete použít svůj vlasový přípravek. Po vyprání doporučují odborníci na péči o tkaniny nanést malé množství kondicionéru na vlhký předmět, rovnoměrně rozetřet a nechat působit 30 minut, poté svetr důkladně opláchnout ve studené vodě a položit na rovný povrch a nechat zcela uschnout.

Postup lze několikrát opakovat, dokud se nedosáhne požadovaného stupně měkkosti teplého šatníku.

elizeu-dias-mcdao5RP4hI-unsplash.jpg

Použijte glycerin

Glycerin je známý pro své přirozené hydratační a změkčující vlastnosti. Efektivně se vyrovnává se svým posláním, a proto je součástí mnoha kosmetických produktů a domácí chemie, které lidé denně používají.

V čisté formě je glycerin užitečný i v domácnosti. Například přidáním polévkové lžíce hmoty do vody a vtíráním roztoku do svetru můžete látku zbavit nežádoucí pichlavosti. Pokud roztok rovnoměrně rozprostřete po celém povrchu tkaniny a poté jej opláchnete a vysušíte, zaznamenáte výrazné změny v hmatových vlastnostech předmětu.

Pamatujte na vícevrstvé

Pokud žádná z metod nepomohla učinit svetr příjemným a měkkým na dotek, neměli byste se ho úplně vzdávat. Vždy můžete položku učinit součástí vašeho vzhledu a nosit ji přes tričko nebo top, které zůstanou neviditelné. Vzhledem k tomu, že vrstvení je věčným trendem, který je přesto na vrcholu letošní i příští sezóny, můžete experimentovat a škrábavý svetr navrstvit na bílou košili nebo dlouhý top, jde hlavně o to, aby obě věci ladily v tónu, resp. naopak, harmonicky kontrastovat.

zen.jpg

Moje koláže – 2023-10-05T180928.409.jpg

Patologie, která dostala pohádkový název, může ve skutečnosti radikálně změnit obvyklý rytmus života člověka. 24letý obyvatel Newcastlu to ví z první ruky.

Bella Andreu se bojí jít spát, protože se možná několik dní nebo týdnů neprobudí. A to bohužel není vtip, ale vážný problém. Čtyřiadvacetiletá dívka kvůli své neobvyklé nemoci, která má romantický název „syndrom spící krásky“, prospala několik rodinných svátků, událostí, narozeniny i svatbu své nejlepší kamarádky, kde měla být hlavní družičkou.

READ
Knihy o módě a módní výchově

Bella byla oficiálně diagnostikována až v polovině září 2023, ale nemoc se projevila už ve věku 17 let. Pak usnula na vlastní promoci. Andreu ani nepřemýšlela o špatných věcech – své 10denní bezvědomí připisovala únavě a kocovině, ale vše se ukázalo být mnohem vážnější.

SK 2.PNG

Její příběh jednou epizodou neskončil. Obyvatel Newcastlu brzy začal stále častěji podnikat dlouhé výlety do říše snů: asi jednou za měsíc Bella na 7–10 dní usnula a nikdo ji nedokázal probudit.

„Bojím se jít spát, protože se bojím, že se další den neprobudím. Spánek je pro mě obrovský problém,“ řekl Andreu v rozhovoru s korespondentem britského listu The Sun.

Rodiče dívky se velmi obávali o zdraví své dcery, a tak ji vzali k lékaři. Po vyšetření odborník řekl, že u Belly nebyly zjištěny žádné odchylky od normy a tak dlouhý spánek byl záminkou k tomu, aby na sebe upoutala pozornost. Může to být pravda, ale Britka to nepředstírala. Celý život byla aktivní, dětská a žíznivá po nových zážitcích, takže dlouhý spánek proměnil její život v prodlouženou noční můru.

CK1.PNG

Její rodiče si byli jisti, že v Andreině těle došlo k vážnému selhání. Ve věčně ospalém dítěti, které se neustále hnalo za novými dojmy, nemohli svou Bellu poznat. Sága s lékaři mezitím pokračovala: jedni tvrdili, že dlouhý spánek je způsoben nádorem, který se nepodařilo najít, další věřili, že se tak projevuje epilepsie a další, že v těle nastala vážná hormonální nerovnováha.

Po 7 letech vyšetření, testů a konzultací byl Belle oficiálně diagnostikován Kleine-Levinův syndrom neboli „syndrom spící krásy“.

Navzdory krásnému jménu způsobuje nemoc tomu, kdo se s ní setká, vážné problémy. Život se nemění v pohádku, spíše naopak. Vzácná patologie centrálního nervového systému, která se vyznačuje nerovnováhou mezi spánkem a bděním, přináší pacientovi výhradně strach a zvýšenou úzkost. Člověk spí 18 a více hodin denně a během krátkých intervalů mezi spánkem a dalším spánkem zažívá silný pocit hladu, zmatenosti a jeho chování prochází výraznými změnami.

Patologie je extrémně vzácná – pouze 2 lidé na milion čelí podobnému problému. S progresí „syndromu spící krásky“ se rozvíjejí doprovodné poruchy, včetně bulimie, agrese vůči druhým, halucinací a náhlých změn nálad.

SK.PNG

Před oznámením diagnózy Britka nikdy netrpěla duševními problémy. Každým rokem se Bellina úzkost jen stupňuje a délka jejího spánku se prodlužuje. Britka se snaží odolat vzácné poruše – na noc nezhasíná světlo, v období pravidelné „hibernace“ je celou noc bez spánku, ale její metody se pokaždé ukáží jako bezmocné proti spánku, který kryje ji. Andreu vysvětluje, že svůj dlouhý spánek nemůže nijak oddálit ani urychlit – přichází náhle a nepředcházejí mu žádné příznaky.

READ
ABC stylu. Jak zdůraznit přednosti a skrýt nedostatky postavy?

„Jen chci, aby lidé pochopili, že spát celý den není legrace. Tohle není moje volba a bojím se uspat svůj život,“ přiznala dívka v rozhovoru pro The Sun.

Mezi ruskými celebritami jsou ti, kteří mají dobré kulinářské dovednosti. Někdo prostě rád jí lahodné jídlo, jiný cítí klid, když stojí u plotny. V tomto článku vám řekneme o celebritách, které vaří velmi chutné jídlo.

Andrey Makarevič

Ruský hudebník vaří skvěle, navzdory nedostatku kulinářského vzdělání. Od roku 1993 do roku 2005 člen skupiny „Stroj času“ hostil kulinářskou show „Smak“ na Channel One. Na natáčení byly pozvány známé osobnosti, které s ním vařily svá oblíbená jídla. Od roku 2018 je program vysílán na YouTube.

Makarevich věří, že vaření pomáhá zmírnit stres. Vaření ho inspiruje a umožňuje mu relaxovat. Rockový hudebník miluje jednoduchá jídla: šurpu, pilaf a kus masa smaženého na uhlí. Ke svému 55. výročí vydal knihu receptů Pánské vaření, která obsahuje životní příběhy a recepty.

Anita Tsoi

Zpěvák miluje trávit čas u kamen. Žena má korejské kořeny, takže často připravuje pokrmy této kuchyně. Hvězda přiznává, že miluje výrobu okurky, přípravy a pikantní asijské pochutiny. Zpěvaččin kolegové poznamenávají, že na turné vaří ve dvojitém kotli. Anita ráda dopřává svému týmu a přátelům domácí jídlo.

Doma hvězda neustále vyrábí pikantní zelí kimchi a bulgogi (druh grilování). Její oblíbená jídla jsou kuksi (studená nebo horká nudlová polévka) a kalbi (grilovaná hovězí žebra). Navzdory svým korejským kořenům žena nikdy nevyzkouší živé mořské plody, které v Koreji zbožňují.

Julia Vysotskaya

Říká se jí hlavní šéfkuchařka ruského showbyznysu, i když vaření nepovažuje za svou vášeň ani umění. Vaření je činnost, která přináší radost. Jako dítě sledovala svou matku a babičku, které s radostí vařily v kuchyni. Oblíbeným jídlem Vysotské jsou špagety s feferonkou.

Život herečky je úzce spjat s vařením. V roce 2003 herečka poprvé předvedla své kulinářské dovednosti v autorském programu „Jíst doma“. V programu Yulia připravuje jak tradiční jídla, tak experimentuje s různými přísadami. V roce 2009 se objevil program „Snídaně s Julií Vysotskou“. Žena se stala šéfredaktorkou kulinářského časopisu KhlebSol. Založila internetový televizní pořad o vaření, 2 restaurace a vydala několik knih receptů.

Olga Buzová

Bývalá hostitelka projektu Dom-2 přiznává, že před svatbou se o vaření nezajímala. S příchodem svého manžela se dívka naučila vařit mnoho jídel. Pomohla jí s tím online služba, která dodala sadu produktů a podrobný recept. Postupem času zpěvák přešel na komplexní pokrmy. Olga přiznává, že kvůli nedostatku času vaří jen zřídka. Její oblíbené jídlo je ovocný salát s řeckým jogurtem.

READ
Salvatore Ferragamo jaro-léto podzim-zima 2024 fotky, videa a nové položky

Michail Porechenkov

Vesnický život a vojenská škola učinily ruského herce nenáročným v jídle. Michail přiznává, že mu jeho žena důvěřuje, že vaří masová jídla. Miluje lov, takže v lednici je často maso z divokých zvířat. Od roku 2008 do roku 2010 Porechenkov hostil program „Kulinářský souboj“, kde hvězdy soutěžily ve vaření. Michail Porechenkov přiznává, že jeho žena neví, jak vařit lahodná jídla. Jeho rodina preferuje jednoduché jídlo.

Dmitrij Dyuzhev

Herec se nikdy předtím nezajímal o vaření. Během mých studentských let přátelé vařili, pak se Dmitrij oženil. Podle vzpomínek herce ho na začátku manželského života jeho žena Tatyana krmila klobásami se zeleným hráškem. Jako dezert jsem podával sendviče. Během let se naučila vařit jakékoli jídlo. Později Tanya seznámila svého manžela s vařením.

Dmitry se často objevuje v kulinářských programech. V programu „Home Cooking“ připravil filet z mořského vlka. Muž mu podával vitamínový salát podle vlastního receptu. V kulinářském studiu Julije Vysotské začali s manželkou připravovat slavnostní večeři na Vánoce. Pod vedením zkušeného kuchaře pekli husu, dělali žitné koledy s tvarohem a pšeničnou kutyou. Přestože má kulinářský talent, Dmitrij Dyuzhev doma nevaří.

Maxim Averin

Hvězda televizního seriálu „Sklifosovsky“ miluje vaření ve vlastní kuchyni, kde se cítí jako šéfkuchařka. Herec říká, že jeho bratr Gennadij ho naučil vařit jako dítě. Rodiče hodně pracovali, takže kluci dělali domácí práce. Maxim má mnoho typických jídel. Miluje námořnické těstoviny, boršč a okrošku. K večeři často podává rohlíky nebo sushi. Muž si je jistý, že touha dobře jíst pomáhá připravovat chutné pokrmy.

Sergej Žigunov

Ruský herec a režisér je zapálený do jídla, ale kvůli nedostatku času vaří jen zřídka. První jídla připravoval během lovu. Když byl Zhigunov pozván do programu „Smak“, moderátor byl překvapen jeho dovednostmi. Muž rychle nakrájel cibuli a vysvětlil, co je solanka a charabanc.

Sergej miluje kulinářské experimenty, které se neomezují pouze na kuchyni. Žigunov často jezdí na gastronomické zájezdy, aby objevil nové chutě. Přináší domů produkty ze zahraničí, protože chutnají jinak než ty ruské. Za své oblíbené jídlo považuje herec rizoto s parmazánem.

Některé hvězdy našly své uplatnění ve vaření. Vaření je pro ně spojeno s touhou jíst chutné jídlo.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: