Elé ovocný dort – nejlepší letní dezert

želé ovocný dort

Každý recept na dort je jedinečný kulinářský příběh, vhodný pro všechny milovníky pečení. Pokud chcete připravit lahodný moučník, doporučujeme zvolit návod podle vašich schopností a zkušeností s těstem. Profesionální šéfkuchař tak přirozeně zvládne připravit jakýkoli pokrm, ať už jde o želé nebo piškotový dort s neuvěřitelně jemným proteinovým nebo tvarohovým krémem. Pro začátečníka, který se teprve učí základy kulinářského umění, je lepší se nejprve seznámit s jednodušším pokrmem – v tomto případě vám doporučujeme vzít na vědomí recept, o kterém bude řeč níže.

Dnes čtenářům představíme neuvěřitelně šťavnatý a svěží pokrm. Želé ovocný dezert je ideální pochoutkou pro milovníky sladkého. Ukázalo se, že je velmi krásné, je vždy obzvláště oblíbené u hostů a okamžitě se sní. Plánujete-li v brzké době slavnostní hostinu, doporučujeme připravit piškot, přidat želé a lesní plody – stačí vybrat vhodný recept a oživit ho ve vaší kuchyni. My zase nabídneme nejchutnější verzi dortu s želé-ovocnou vrstvou. Skvěle vás nejen osvěží během horkého pikniku, ale také rozveselí vaše hosty uprostřed jakékoli speciální akce.

želé dort s ovocem

Dort “Jelly tenderness” s ovocem a želé

Chcete potěšit svou rodinu a přátele lahodnou pochoutkou? Pak si přečtěte tento recept – je tak jednoduchý, že vyrobit dort nebude těžké ani pro začátečníka. Želé-ovocný dezert zpestří vaši obvyklou nabídku a ozdobí ji nejrůznějšími chuťovými odstíny. Jako náplň do pokrmu můžete použít ananas, broskve, rybíz, šarlatové jahody a jemné maliny. Nyní je na vás, abyste se rozhodli, co přidat do želé, protože každý má své vlastní preference. Pojďme se tedy nejprve blíže podívat na jednoduchý recept a příště si osvojíme originální pokrm, který vyžaduje od cukráře profesionální dovednosti.

Na piškotový dort:

  • 110 gramů prosáté mouky
  • tři domácí vejce
  • práškový cukr nebo granulovaný cukr – 150 gramů
  • balení tučné zakysané smetany
  • moučkový cukr – podle chuti
  • 80 gramů čerstvých jahod
  • patnáct gramů želatiny (pokud si přejete, můžete si vyrobit ovocný koláč s přidáním vícebarevného želé)
  • 100 gramů malin

Ne každé hospodyňce se podaří úspěšně zvládnout recept na sušenku. Ne nadarmo je toto těsto považováno za velmi jemné a náročné na manipulaci, takže se s ním mnozí jednoduše bojí. To ale vůbec neznamená, že se musíte vzdát a pokusit se upéct lahodný dort odložit. Trochu cviku, šikovnosti a budete překvapeni, jak chutný pokrm dopadne. Hlavní věcí není být líný a pamatovat si několik jemností.

Želé-ovocný dezert se skvěle hodí ke sušenkovému těstu, a proto budeme dělat jemné koláčky. Nejprve tedy oddělte bílky od žloutků a dejte je na různé talíře. Poté smíchejte s poloviční dávkou cukru uvedenou v kulinářských pokynech. První pohyby metly by měly být lehké a beztížné, ale jak hmota nabývá na objemu, měli byste zrychlit. Když jsou žloutky hladké a nadýchané, věnujte pozornost bílkům. Nasypte do nich zbývající písek a důkladně prošlehejte mixérem nebo mixérem. Nakonec by se měla vytvořit silná, velmi hustá pěna. V průměru proces míchání trvá asi deset minut.

READ
Chanel bundy

Vezměte prosím na vědomí, že v ideálním případě se proteinová hmota nesráží ani po dokončení šlehání. Přesně tohoto efektu byste měli dosáhnout, jinak bude želé-ovocný piškot tenký a na pohled nepříliš chutný. Nyní pomocí jemného síta dvakrát prosejte pšeničnou mouku. K bílé směsi přidejte žloutky a vše několikrát jemně promíchejte silikonovou stěrkou. Když se hmota stane homogenní a získá jednu barvu, nalijte do ní mouku a přidejte produkt po malých částech. Zpracujte stěrkou nebo metličkou, dokud nevznikne nadýchané, elastické těsto.

Recept je téměř u konce, ještě trochu a želé-ovocný dezert se objeví na vašem stole. Mezitím vyložte vnitřek pánve pergamenem a podle potřeby jej vymažte malým kouskem másla. Poté nalijte těsto do mísy, opatrně jej stěrkou vyrovnejte a sušenku vložte do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě ne vyšší než 190-200 stupňů. Když koláč změní barvu a získá zlatohnědou barvu, opatrně otevřete dvířka a produkt vyjměte. Propíchněte ji zápalkou, pokud zůstane suchá, pak je pokrm hotový. Nechte ho půl hodiny vychladnout.

Nakonec je čas na želatinu: nalijte ji do hluboké misky a naplňte teplou vodou. Doporučujeme použít instantní produkt – výrazně tím zkrátíte dobu přípravy ovocného koláče. Jakmile želatina nabobtná, postavte ji na mírný oheň a za stálého míchání zahřívejte. Pozor, výrobek v žádném případě nevařte, jinak želé-ovocný dezert prostě neztuhne. Po dokončení smíchejte zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a ingredience důkladně prošlehejte a poté, co získají homogenní konzistenci, přidejte vychladlou želatinu. Směs dobře promícháme a pomocí nože rozdělíme piškot na dva stejně velké kulaté koláče. Jak vidíte, recept není tak složitý, jak by se na začátku mohlo zdát.

Zbývá už jen sestavit želé-ovocný dezert. Chcete-li to provést, omyjte maliny a jahody, v případě potřeby odstraňte stonky a přebytečné listy. Čím více přísad do pokrmu přidáte, tím bude chutnější. Jahody nakrájejte na tenké plátky a začněte sestavovat dort. První dortovou vrstvu potřeme štědrou vrstvou krému, ozdobíme ovocem a přikryjeme druhým dortem. Dezert ze všech stran stejným způsobem ošetřete zbylou omáčkou ze zakysané smetany. Navrch pak vzorně naaranžujte jahody a maliny.

Tento želé-ovocný piškotový dort lze vyrobit vícebarevný. V takovém případě kupte běžné želé v sáčcích a připravte si ho podle návodu na obalu. Po dostatečném ztuhnutí nakrájejte výrobek na střední kousky a položte na hotový koláč. Želé můžete také rozetřít mezi patry misky: za tímto účelem rozdělte piškotový dort na dvě nebo tři části, poté dno namažte krémem a navrch rozdělte vícebarevné sladké kostky a vše zakryjte druhým produktem. . Pomocí stejného schématu vytvořte třetí „patro“ dortu. Želé dezert pak ozdobte čerstvým ovocem a pozvěte ke stolu své blízké.

READ
2024 Obyčejná fialová manikúra na krátkých hranatých nehtech se třpytkami na dvou prstech

Pokud zoufale nemáte dostatek času na vaření, ale opravdu chcete jíst něco sladkého, následující recept vám pomůže. Kupte si hotové piškoty a dopřejte si je lahodným krémem, kterých je mnoho možností. Můžete například smíchat zakysanou smetanu nebo hustou smetanu s cukrem, přidat trochu vanilkové esence nebo citronové šťávy a důkladně promíchat. Lahodný želé dort se vyrábí také s tvarohovou omáčkou.

Spodní dort namažte krémem a poté na něj položte ovoce. Mohou to být konzervované ananasy, broskve, čerstvé banány, kiwi, jahody a další bobule. Pokud plánujete udělat dort s ovocem, nezapomeňte si koupit zralé a pevné ovoce, jinak produkt „vyteče“. První patro zakryjte druhou dortovou vrstvou, poté pokryjte boky a vrch zbylou sladkou smetanou. K ozdobení dezertů použijte vše, po čem vaše srdce touží: kakaový prášek, strouhanou čokoládu, čerstvé nebo konzervované bobule. Upéct želé dort je velmi snadné, tak proč sobě a své rodině nedopřát tu nejjemnější pochoutku? Zůstaňte s námi a naučíte se vařit chutně, rychle a zdravě.

Můžete použít absolutně jakékoli ovoce a bobule. Ty, které máte v lednici, nebo ty, které máte rádi. Můžete také použít pouze bobule nebo pouze ovoce.

Piškot na dort si můžete koupit hotový, nebo si ho upéct sami. V receptu uvedu dvě možnosti pečení piškotu. Jeden je v mikrovlnné troubě, druhý v troubě.

  • banán – 1 ks.
  • kiwi – 1 ks.
  • broskve – 2 ks
  • meruňky – 5-6 ks
  • jahody – 0,5 lžíce
  • maliny – 0,5 lžíce
  • zakysaná smetana – 0,5 l
  • želatina – 3 polévkové lžíce. lžíce (30 g)
  • cukr – 1 sklenice
  • sušenka – 250-300 gr

1. Upečeme piškot. Viz recept níže.

2. Želatinu namočíme do převařené studené vody. Nechte 30 minut bobtnat.

3. Bobule a ovoce omyjte, v případě potřeby oloupejte. Nechte vodu odtéct a osušte papírovou utěrkou.

frukty

4. Banány, kiwi, broskve a meruňky nakrájejte na kousky. Je lepší, aby kusy byly hmatatelné a velké. Bude fajn, když kousek dortu obsahuje nahrubo nakrájené ovoce.

5. Roztřiďte bobule, odstraňte stopku. Dnes používám maliny a jahody. Jahody už „odcházejí“ a mně se podařilo nasbírat jen drobné bobule ze zahrádky. Pokud máte větší, bude dort vypadat jasnější a krásnější!

READ
Kalhotový kostým s peplum

yagody

6. Piškot nakrájíme na kostky o rozměrech 2,5 x 2,5 cm.Piškot jsem pekla v mikrovlnce, je světlá barva. Podle mě se takový piškot hodí spíš k našemu bílému moučníku.

biskvit

Pokud ho pečete v troubě. Bude to rudější. V tomto případě lze kůry odříznout a jíst. Děti opravdu milují být v tuto chvíli nablízku. Ach, jak mají rádi růžové, křupavé teplé kůrky!

7. Připravte zakysanou smetanu a želé krém. Šlehejte zakysanou smetanu s cukrem pomocí mixéru. Je vhodné použít netekutou zakysanou smetanu. Můžete si také vybrat různý obsah tuku v závislosti na vašich preferencích.

Používám 20% zakysanou smetanu.

8. Poté, co želatina nabobtná, rozpusťte ji ve vodní lázni, dokud nebude tekutá.

želatina

9. Za stálého míchání tenkým pramínkem naléváme do zakysané smetany. Míchejte do hladka.

10. Připravte si hlubokou mísu nebo salátovou mísu. Jeho dno vyložte potravinářskou fólií.

11. Začněte sestavovat dort.

12. Dort lze sestavit, jak vám fantazie říká. Pod to můžete dát plátky broskve a banány.

broskev

13. Poté kousky sušenky.

nachinka

14. Lehce zalijeme zakysanou smetanou a želé smetanou.

15. Znovu položte další vrstvu ovoce nebo lesních plodů. Střídejte to se sušenkou. Hlavní věc je rozložit ovoce a bobule tak, aby byly částečně umístěny na samé stěně salátové mísy. Následně, až bude dort hotový, budou vidět po okrajích. A díky tomu je dort velmi krásný a chutný.

nachinka

nachinka

16. Vrstvy pravidelně nalévejte zakysanou smetanou a želé smetanou. Vše je ale potřeba spočítat tak, že poslední vrstvou je krém.

dort

17. Při sestavování dortu nesmíte váhat, krém po docela krátké době začne tuhnout a měnit se v rosol. Před tím to musíme naplnit.

18. A tak je dort sestaven. Poslední vrstvou je vrstva zakysané smetany. Vršek zakryjte potravinářskou fólií a dejte vychladit do lednice. Minimální doba chlazení 2,5 – 3 hodiny. Pokud je možné ji uchovat v lednici déle, pak to pro ni bude jen lepší.

19. Hotový dort nakrájejte na kousky a podávejte buď s čajem, nebo jednoduše jako dezert.

dort

20. Jíme s potěšením a připravujeme se naslouchat upřímným slovům vděčnosti a chvály.

dort

Druhý den se připravte, že uslyšíte žádost o vytvoření stejného dortu znovu. Ale abychom se neopakovali, připravte si neméně chutný a na přípravu stejně snadný dezert – vanilkovou panna cottu. Nebo dezert, který je náročnější na přípravu, ale tak lahodný, že stojí absolutně za veškerou námahu – to je lahodný tvarohový koláč.

No a teď ty slíbené recepty na výrobu sušenek.

Sušenka v mikrovlnce za 5 minut

Když jsem poprvé narazil na tento recept, myslel jsem si, že je to vtip. Jak upéct piškot za 4-5 minut. Okamžitě jsem se o to začal pokoušet. A co si myslíš ty? Ukázalo se, že je možné upéct sušenku. Také docela chutné. A právě to pravé pro naši dnešní pochoutku.

READ
Barmské kočky: popis plemene, rozmanitost barev a pravidla údržby

Jeho barva se samozřejmě ukáže jako neobvyklá, světlá. A moc se nezvedne. Spotřebujeme tedy minimum surovin. Pokud přidáte přísady, je docela možné upéct takové rychlé sušenky jako základ pro koláče.

Neleneme dlouho, pustíme se do vaření. Z tohoto množství produktů získáme sušenku, která je o něco větší, než potřebujeme na dort. To samozřejmě není děsivé, protože na stole nezůstane dlouho. Pokud odeberete polovinu tohoto množství, pak pečte v objemově nepříliš velké formě.

  • Vejce – 2 kusy
  • Mléko – 10 polévkových lžic. lžíce
  • Rostlinný olej – 5 polévkových lžic. lžíce
  • Cukr – 8 polévkových lžic. lžíce
  • Mouka – 6 lžic. lžíce
  • Prášek do pečiva – 1 lžička

1. Vejce smícháme metličkou s cukrem. Není potřeba energicky šlehat, dokud to nezabublá. Stačí, aby se cukr jednoduše rozpustil.

2. Přidejte mouku předem smíchanou s práškem do pečiva. Prášek do pečiva lze nahradit běžnou sodou hasenou octem. Bude stačit vzít to na špičku nože.

3. Přidejte mléko a máslo.

4. Vytvořte těsto.

testo

5. Připravte si žáruvzdornou formu. Používám skleněnou formu. Dno je třeba vyložit pečícím papírem a pomazat olejem.

6. Těsto nalijte do formy.

7. Pečte v mikrovlnné troubě na 1000 wattů. Chcete-li to provést, přejděte do režimu mikrovlnného výkonu, vyberte 1000 (nebo někdy je maximum napsáno 100). Poté nastavte čas na 5 minut. Přesně takhle dlouho mi trvalo, než se piškot upekl.

biskvit

Pokud je počet ingrediencí menší, měla by se doba pečení zkrátit. Pokud je jich více, pak je potřeba čas prodloužit.

Pokud časem pochybujete. Nejprve nastavte méně minut, než je uvedeno. Po uplynutí času dort vyndejte a zkontrolujte párátkem. Pokud na něm po vyndání nezůstanou žádné stopy těsta, pak je sušenka hotová. Nebo vložte formu znovu do mikrovlnné trouby a nastavte ji na další počet minut.

8. Hotovou sušenku necháme vychladnout, poté ji vyjmeme, odstraníme papír a nakrájíme na kousky.

Jak vařit piškotový dort v troubě

Sušenka vařená v troubě má zlatohnědou barvu s krásnou, lahodně vonící kůrkou. Pokud nemáte mikrovlnku, tak piškot uvařte v troubě.

  • Mouka – 170 g (1 šálek)
  • Cukr – 150 gr
  • Vejce – 4 kusy
  • Prášek do pečiva – 1 lžička
  • Rast. Olej – na vymazání formy

1. Vejce s cukrem mícháme metličkou nebo polévkovou lžící, dokud se cukr nerozpustí.

2. Přidejte mouku a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte, dokud nebude hladká.

READ
Deformace nehtů na rukou a nohou

3. Silikonovou formu vymažte olejem a nalijte do ní těsto.

testo

4. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

5. Pečte 35-40 minut, dokud nebudou hotové.

6. Hotovou sušenku vyndejte, nechte vychladnout a poté vyjměte z formy.

biskvit

Oba piškoty se upečou bez větších potíží. Pokud ale chcete proces výroby dortu vůbec urychlit, pak stačí koupit hotový piškot v obchodě.

Doufám, že se vám dnešní recept na výborný moučník – nepečený dort – bude líbit. V každém případě je pro nás vždy velmi potřebné.

dort

Navíc je velmi snadné jej připravit podle pokynů krok za krokem. Když si ho připravíte, budete dokonce překvapeni, jak je to snadné!

Chci, aby ti všechno vyšlo. A abyste se v horkém letním dni potěšili lahodným a zdravým dezertem!

Blok: 2/2 | Počet znaků: 7450
Zdroj: https://sekreti-domovodstva.ru/tort-bez-vypechki-s-zhelatinom-fruktovo-yagodnyj.html

Podobné recepty

Jak uchovat piškot déle?

Jak uchovat piškot déle?

Do krabičky s piškotem vložte půlku jablka, abyste zabránili vysychání dortu.

Jak zabránit připálení těsta?

Jak zabránit připálení těsta?

Aby se těsto nepřipálilo, musíte do trouby vložit misku s vodou. Je jedno, o jakém testu mluvíme. Může to být jakékoli těsto: nekynuté, kynuté, sušenkové, křehké, choux,…

Jak udělat piškot nadýchaný

Jak udělat piškot nadýchaný

Abyste zajistili, že dortový piškot bude nadýchaný a nebude se propadat, dodržujte několik jednoduchých pravidel. Ingredience na přípravu sušenky a nádoba, ve které se budou míchat, musí být stejné.

Jak jednoduše nakrájet piškot na dortové vrstvy

Jak jednoduše nakrájet piškot na dortové vrstvy

Chcete-li sušenku snadno nakrájet na koláče, můžete ji nejprve trochu zmrazit v mrazáku.

Proč se koláče po upečení usazují?

Proč se koláče po upečení usazují?

Proč se sušenka usadí? Tyto otázky jsou pro ženy v domácnosti vždy aktuální a samozřejmě je důležité vědět, jaké mohou být důvody: * Chyba se vloudila do výpočtu / byly porušeny poměry těsta: příliš mnoho mouky nebo tekutiny /.

Jak ozdobit dort čerstvým ovocem a bobulemi?

Pokud povrch dortu zdobíte čerstvým lesním ovocem a ovocem, potřete nejprve vrchní vrstvu bílkem. To zabrání tomu, aby dort absorboval přebytečnou šťávu z ovoce a bobulovin.

Jak ozdobit dětský dort fondánem.

Chcete-li ozdobit dětský dort krásnými masticovými figurkami, můžete použít různé knihy, které vám řeknou, jak vyrobit figurky z plastelíny. Modelování z tmelu na dort.

Složení:

  • 3 vejce
  • Sklenice cukru 1
  • Sklenice mouky 1
  • (běžné brýle)

na želé ze zakysané smetany:

  • 3 st. l. želatina
  • 200 ml studené převařené vody
  • 800 g zakysané smetany 20-25% tuku
  • Sklenice cukru 1
  • vanilin volitelný
  • jakékoli ovoce (nebo bobule) – 500-700 g (mám 2 banány, 2 nektarinky, 2 kiwi)

Blok: 2/3 | Počet znaků: 293
Zdroj: http://multivarka-recepti.ru/raznyie-retseptyi/letniy-tort-s-fruktami

Počet bloků: 4 | Celkový počet znaků: 9443
Počet použitých dárců: 3
Informace pro každého dárce:

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: