Domácí kuřecí a vepřová šunka

Je to jen běžný produkt, který lze jíst k snídani, podávat s přílohami nebo pokládat na talíř s masem.

Složitost vaření není vyšší než u řízků.

Tak jaká je dohoda?

Potěšme své blízké domácí šunkou, chutnou a zdravou!

Kuřecí a vepřová šunka doma – obecné zásady vaření

Složená šunka z více druhů masných výrobků je vždy na kusy. Připravuje se výhradně pouze z jednoho druhu masa. Hlavní produkty jsou nakrájeny na kousky a smíchány. Někdy se část zkroutí do mletého masa a druhá část se naseká na kousky.

Co se přidává do šunkové směsi:

• cibule, česnek, pepř;

Želatina se přidává v suché formě a působí jako spojka pro kousky. Někdy se bez toho obejdou. Existují recepty se sýrem a vejci, které také pomáhají udržet tvar a drží produkty pohromadě.

Domácí šunka se vaří nebo peče. Někdy se používá pomalý hrnec. Ale bez ohledu na zvolenou metodu by měl být produkt po ochlazení ponechán několik hodin odpočívat. Někdy se k posílení hmoty používá útlak.

Jak tvarovat šunku

Šunkovar je báječné kuchyňské zařízení, které zjednodušuje proces přípravy domácí šunky a dává hotovému výrobku ideální tvar. Ale co když tam není?

K vytvoření šunky můžete použít:

• sáčky na pečení, návleky;

• pouzdra velkého průměru, speciální pouzdra;

• balíčky a krabice od džusu, mléka, soli.

Sáčky na pečení se nejčastěji používají na vařenou šunku. Pro vaření v troubě si můžete vzít i sáček (návlek) nebo alobal. Nebo si vystačíte s jinými dostupnými položkami.

Recept 1: Domácí kuřecí a vepřová šunka „Maso“ v pečícím sáčku

Příprava této kuřecí a vepřové šunky doma nezabere mnoho času a výsledek je prostě úžasný!

Složení

• 500 gramů kuřecího filé;

• 500 gramů vepřové krkovice;

• 1 špetka muškátového oříšku;

• 15 gramů želatiny;

• 2 stroužky česneku;

příprava

1. Kuřecí řízek a vepřové maso trochu zmrazte. Poté nakrájíme na malé kostičky a hodíme do hrnečku.

2. Přidáme muškátový oříšek, pepř, sůl a ihned zalijeme želatinou. Přidejte nasekané stroužky česneku. Výsledné mleté ​​maso promíchejte.

3. Směs dejte do pečícího sáčku, vytvořte klobásu a volný okraj jednoduše přikryjte druhou vrstvou. Okraje svážeme nití a několikrát omotáme po celé délce.

READ
Jaké pilulky na hubnutí se prodávají v lékárnách: jak si vybrat lék

4. Tenkou jehlou uděláme 1-2 důlky, šunku vložíme do pekáče a dáme do trouby.

5. Pečeme asi 1,5 hodiny na 180 stupňů.

6. Vyndejte, nechte šunku úplně vychladnout a dejte na 5 hodin do lednice. Během této doby zcela zpevní a návlek lze sundat.

Recept 2: Domácí kuřecí a vepřová šunka s olivami

Slavnostní recept na domácí vepřovou a kuřecí šunku s velmi bohatým složením. Produkt je velmi aromatický a olivy dodávají pikantní chuť.

Složení

• 800 gramů kuřecího filé;

• 600 gramů vepřového masa;

• 2 majonézové lžíce;

• některé suché bylinky.

příprava

1. Kuřecí maso nakrájejte na kousky a vložte do mísy.

2. Přidejte nakrájenou cibuli, majonézu a bylinky. Osolte a nechte půl hodiny marinovat.

3. Mezitím vepřové maso umelte na mleté ​​maso přes mlýnek na maso nebo ho nasekejte kuchyňským robotem.

4. Otevřete sklenici oliv, slijte marinádu a každou nakrájejte na 4 části. Pošleme to kuře.

5. Sýr nakrájejte na kostky a také přidejte do misky se zbytkem produktů.

6. Zbývá přidat mleté ​​vepřové maso, opepřit a dobře promíchat.

7. Pokud máte šunkovar, tak do něj vložte pečicí sáček, naplňte ho připraveným mletým masem, zabalte, udělejte malý důlek a hoďte do hrnce s vodou, aby se vařil 1,5 hodiny.

8. Pokud použijeme jen sáček, tak do něj maso položíme a okraje pevně svážeme. Poté nit omotáme do kruhu, abychom zachovali tvar polena. Vařte také 1,5 hodiny.

Recept 3: Listové těsto z kuřecího a vepřového masa doma

Neobvyklá technologie pro domácí přípravu šunky, kuřecího a vepřového masa. Recept se suchou želatinou, připravenou v troubě.

Složení

• 400 gramů vepřového masa;

• 400 gramů kuřete;

• 15 gramů želatiny.

příprava

1. Kuřecí maso nakrájíme na plátky, každý lehce naklepeme a posypeme kořením. Naskládáme je na sebe a pošleme zatím stranou.

2. Totéž děláme s vepřovým masem. Také jsme trochu odráželi, ale ne moc. Jinak maso ztratí veškerou šťávu.

3. Vezměte si malou obdélníkovou formu, nádobu můžete použít na pečení chleba nebo koláče. Dno vyložte kouskem alobalu.

READ
Gisele Bundchen v reklamě Chanel

4. Do první vrstvy položte několik plátků vepřového masa, posypte krystaly želatiny.

5. Nyní položte vrstvu nalámaných kuřecích plátků a také posypte krystaly želatiny.

6. Vrstvy opakujte, dokud nezmizí všechno maso a kuře. Toto množství produktů však obvykle mnoho nevynáší. Vrchní vrstvu není potřeba posypávat želatinou.

7. Formu přikryjte kouskem alobalu a pečte 80 minut na 200 stupňů.

8. Vyjměte z trouby a bez odstranění fólie přitlačte nahoru. Alobal můžete jednoduše spustit na samotné maso a položit na něj balíček soli.

9. Ochlaďte na pokojovou teplotu a poté ji v této formě vložte do chladničky. Je lepší nechat přes noc uležet, aby šunka dobře ztuhla.

Recept 4: Domácí kuřecí a vepřová šunka v krabici od šťávy

Velmi zajímavý způsob přípravy šunky, na kterou budete potřebovat prázdné minimálně litrové balení džusu. Můžete si také vzít krabici od mléka.

Složení

• 500 gramů kuřete;

• 500 gramů želatiny;

• 3 stroužky česneku;

• 20 gramů želatiny;

příprava

1. Polovinu kuřete a polovinu vepřového vyválejte na mleté ​​maso. Zbylé masné výrobky nakrájíme na malé kostičky. Pojďme se spojit.

2. Přidejte koření a suchou želatinu, promíchejte.

3. Rozeberte vršek sáčku na šťávu, otevřete jej, opláchněte a pevně naplňte mletým masem.

4. Umístěte obrobek do pečícího sáčku, horní část svažte uzlem a vytvořte tam malý otvor.

5. Spodní část krabice spolu s balíčkem je potřeba zabalit do fólie.

6. Umístěte strukturu do hrnce, zalijte vodou a po varu šunku vařte 1 hodinu a 40 minut.

7. Vychladíme, dáme do lednice a počkáme, až ztuhne.

Recept 5: Mramorová šunka z kuřecího a vepřového masa doma

Detailní technologie pro domácí výrobu slavné mramorované šunky. Dá se připravit nejen z kuřecího a vepřového masa, ale i z jakéhokoli jiného masa. A aby byl hotový výrobek skutečně mramorovaný, používáme světlé koření: papriku, kari, bylinky.

Složení

• 400 gramů vepřového masa;

• 500 gramů kuřete;

• 1 lžíce papriky;

• 3 stroužky česneku;

• 1,5 lžíce želatiny;

• trochu sušeného kopru;

příprava

1. Kuřecí a vepřové maso by mělo být nakrájeno na úhledné kousky, ale ne nadrobno. Optimální velikost je 1,5-2 centimetry. Vhoďte to do misky.

READ
Zimní boty na klínech: popis s fotografiemi, modely

2. Přidejte nasekaný česnek.

3. Všechno koření smícháme se sušeným koprem a želatinou, nalijeme do mísy k masu.

4. Promícháme rukama a ihned tvoříme šunku. Nenecháme produkt sedět. Buď dáme do misky na šunku, nebo do sáčku, nebo do alobalu či formy. Zvolíme vhodnou metodu.

5. Mramorovanou šunku dejte do trouby na dvě hodiny na 180 stupňů.

6. Poté vychladíme a necháme přes noc uležet v lednici.

Recept 6: Domácí kuřecí a vepřová šunka s ořechy

Přidání ořechů do kuřecí a vepřové šunky dodává výrobku velmi zajímavou chuť. Nejlepší je použít vlašské ořechy předem opražené a nasekané.

Složení

• stroužky česneku 4;

• 0,5 lžíce želatiny;

• 0,5 lusků sladké papriky (červené).

příprava

1. Vepřové maso umelte na mlýnku na maso spolu s česnekem.

2. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a spojíme s krouceným mletým masem.

3. Přidejte jedno syrové vejce, nasekané ořechy a přidejte želatinu. Nemusíte ho dávat, vejce pomůže hmotě udržet tvar. Ale s želatinou budou kousky pružnější a bude snazší krájet šunku na úhledné plátky.

4. Nyní nadrobno nakrájejte polovinu sladké papriky a přidejte ji také k mletému masu. Objeví se jako červené skvrny.

5. Hmotu důkladně prohněteme, dáme do misky na šunku nebo jinak zabalíme.

6. Tuto šunku lze vařit nebo péct v troubě, v průměru asi 70-80 minut na 180.

Recept 7: Domácí kuřecí a vepřová šunka se sádlem

Recept na tučnou, šťavnatou šunku se slaninou. Velmi podobný tomu skutečnému. Z tohoto množství vznikne poměrně velký bochník, pokud chcete, ingredience úměrně nakrájejte.

Složení

• 1 kg vepřové šunky;

• 15 gramů želatiny;

• stroužky česneku 4;

• 1 lžička. pepřové směsi;

• trochu suché petrželky.

příprava

1. Sádlo je potřeba zmrazit, aby se s ním lépe pracovalo. Poté nakrájíme na malé kostičky.

2. Vepřové a kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, jako na guláš. Spojíme se sádlem.

3. Přidejte nakrájené stroužky česneku a cibuli.

4. Přidejte hořčici a všechno ostatní koření.

5. Přidejte suchou želatinu, osolte a zamíchejte. Misku přikryjeme a dáme na 10 hodin do lednice marinovat.

READ
Halenky podzim-zima 2024: trendy styly a modely

6. Vyndejte, znovu promíchejte a vložte do šunkovaru. Nebo vytvarujeme kulatinu (obdélník) jiným způsobem.

7. Pečeme v troubě alespoň dvě hodiny. Pokud používáte šunkovar, nezapomeňte do pánve přidat trochu vody. Pokud je šunka pečená v rukávu, můžete ji pravidelně obracet na druhou stranu.

8. Poté vychladíme a před vyjmutím z formy necháme v lednici alespoň 5 hodin.

Domácí kuřecí a vepřová šunka – užitečné tipy a triky

• Šunka má opravdu ráda teplo. Kromě pepře do něj ale můžete přidat i hořčici. Pouhá jedna lžíce přidaná k mletému masu bude mnohem aromatičtější a chutnější.

• Domácí klobásy se nikdy nepřipravují z čerstvého masa, kousky musí být dobře vychlazené. A pokud potřebujete připravit nasekanou hmotu, je lepší ji trochu zmrazit. Bude snazší krájet a kousky budou úhlednější.

• Po uvaření nebo upečení šunky zůstane v sáčku (nebo ve formě, v alobalu) aromatická šťáva. V žádném případě jej nevylévejte! Tuto tekutinu lze přidat do jakékoli omáčky nebo do prvního či druhého chodu. Jednoduše ho nalijete do formiček a vložíte do mrazáku. Kostky přírodního bujónu určitě najdou využití!

• Kuřecí kůže není třeba vyhazovat. Je dost tučná a dodá šunce šťavnatost, ale před přidáním kůže je potřeba ji dobře nakrájet.

Kuřecí a vepřová šunka v šunkovaru

Domácí šunka je chuťově lepší než ta, která se prodává v obchodech. Je aromatický, chutný a skládá se z přírodních produktů. Může být vyroben z jednoho druhu masa nebo z několika, kombinovat vepřové s kuřecím, hovězí s vepřovým a tak dále. Tentokrát mám kuřecí a vepřovou šunku, kterou jsem uvařila v šunkovaru. Ze šunky se udělá rovný kus a nerozpadne se. Toto množství šunky vydrží na dlouhou dobu a cena je mnohem levnější než z obchodu. Šunku lze vařit v hrnci nebo péct v troubě. Na jeho přípravu jsem použila kuřecí prsa. Ale dá se to nahradit 2 kuřecími stehny nebo 4 kuřecími stehny. Vepřové maso by mělo být vybráno s tukem. Může to být vepřová krkovice nebo v mém případě pořádný bůček s vrstvami masa.

Kuřecí a vepřová šunka v šunkovaru

Kuřecí a vepřová šunka – seznam produktů:

Kuřecí a vepřová šunka v šunkovaru recept krok za krokem s fotografiemi

Krok 1. Kuřecí a vepřové maso omyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami. Česnek oloupeme.

READ
Opalování na Nový rok - jižní slunce a solárium

Kuřecí a vepřové maso na výrobu šunky

Krok 2. Kuřecí maso rozdělte na dvě části a jednu část nakrájejte na malé kousky.

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky

Krok 3. Také vepřové maso rozdělte na dvě části a nakrájejte na malé kousky.

Vepřové maso nakrájíme na malé kousky

Krok 4. Zbývající kuřecí a vepřové maso umelte na mlýnku na maso s jemnými mřížkami.

Krok 5. Česnek rozemelte přes lis nebo nastrouhejte na jemném struhadle. Nakrájené a nakrouhané šunkové maso vložte do jednoho šálku a přidejte;

Základ z kuřecího a vepřového šunku důkladně rozmixujte dohladka.

Základ kuřecí a vepřová šunka

Kuřecí a vepřová šunka – umístění do šunkovaru a vaření

Krok 6. Nyní začíná ta zábavná část, sestavení šunkovaru, položení šunky a proces jejího vaření. Nejprve musíte sestavit misku na šunku. Šunkovar se skládá z; kulatý tvar, 2 víčka a tři háčky. Musíte vzít formu a nainstalovat spodní kryt se stranami nahoru. Drážky formy a víka musí lícovat.

Nasaďte spodní kryt šunkovaru

Nyní je potřeba šunkovar otočit a připravit návlek na pečení.

Otočte misku se šunkou

Krok 7: Šunku vždy zabalím do dvou rukávů. Odstřihl jsem potřebné množství rukávů v počtu dvou kusů.

Odřízněte pečicí rukáv

A zavázal spodní část.

Zavažte pečicí rukáv

Krok 8. Nejprve jsem do šunkovaru vložil jeden rukáv a potom druhý a rovnoměrně je rozmístil.

Vložte pečicí rukáv do šunkové formy

Nyní musíte do šunkovaru vložit kuřecí a vepřovou šunku. Zhutněte jej, uvolněte vzduch a zavažte horní část rukávu.

Kuřecí a vepřové maso vložte do misky na šunku Zavažte pečicí rukáv

Krok 9. Umístěte horní víko na šunku tak, aby drážky víka a pánve na šunku byly v jedné rovině. Umístěte háčky do spodní části a natáhněte je na horní část pomocí kroužku na hácích.

Nasaďte horní víko šunkovaru a utáhněte háčky

Krok 10. Tentokrát jsem se rozhodl upéct v troubě. Pánev jsem tedy vyložila alobalem a dala do ní šunku, kuřecí a vepřové maso. Dáme do trouby na 2 hodiny na 200 stupňů.

Kuřecí a vepřová šunka v šunkovaru

Krok 11. Po 2 hodinách jsem troubu vypnula a nechala šunku vychladnout. Dělala jsem ho večer, takže když vychladl, dala jsem ho do lednice. Ráno jsem vyndal šunkovar, sundal háčky a víko, vyndal návlek se šunkou z formy a sundal.

Kuřecí a vepřová šunka v šunkovaru fotografie

To je vše, aromatická a velmi chutná kuřecí a vepřová šunka je hotová. Zbývá jen nakrájet, dát na talíř a podávat. Vůně je prostě úžasná a chuť domácí šunky se nedá srovnat s žádnou z obchodu.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: