Domácí chléb v troubě – jak upéct chutné pečivo pomocí jednoduchých receptů s fotografiemi

15 jednoduchých způsobů, jak upéct domácí chléb v troubě

Nedokážete si představit svůj život bez kousku čerstvého voňavého chleba? Pak je tato kolekce právě pro vás! Prozradíme vám 15 skvělých receptů, jak si vyrobit domácí chléb v troubě sami. Ani jeden bochník koupený v obchodě se s tím nevyrovná!

1. Domácí suchý kvasnicový chléb

Domácí sušený kvasnicový chléb

Tento chléb se připravuje bez hnětení a je velmi vzdušný a voňavý.

Budete potřebovat: 500 g mouky, 360 ml vody, každá po 1 lžičce sůl a cukr, 7 g sušeného droždí.

Příprava: Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí, přidáme teplou vodu a mícháme do hladka. Pokračujte v míchání těsta asi 5 minut, poté nechte 1-1,5 hodiny v teple, vložte do formy a nechte dalších 30 minut. Pečte 30-40 minut na 200 stupňů a prvních 20 minut dejte na dno trouby nádobu s vodou.

2. Chléb s čerstvým droždím v troubě

Chléb s čerstvým droždím v troubě

Z tohoto množství ingrediencí vytvoříte dva úhledné bochníky.

Budete potřebovat: 500 g mouky, 300 ml vody, 10 g čerstvého droždí, 30 ml rostlinného oleje, sůl.

Příprava: Do teplé vody přidejte sůl a droždí a dobře promíchejte. Poté přidejte máslo, znovu promíchejte a do těsta přidejte prosátou mouku. Prohněteme, necháme 40 minut v teple, rozdělíme na 2 části a vložíme do formiček. Nechte ještě půl hodiny v teple a pečte 40-50 minut na 180-200 stupňů.

3. Domácí chléb bez droždí

Domácí chléb bez droždí

Alternativní recept, také s ovesnými vločkami!

Budete potřebovat: 500 ml kefíru, 1 lžička. sůl a soda, 1 polévková lžíce. med, 3 polévkové lžíce. rostlinný olej, 4 šálky mouky, 0,5 šálku ovesných vloček.

Příprava: Smíchejte kefír, olej a med a postupně zavádějte suché přísady. Rukama prohněteme těsto, necháme 15 minut odležet, rozdělíme na díly, vytvarujeme bochníky a položíme na pergamen. Navrchu uděláme příčné řezy a pečeme v troubě 40-45 minut na 200 stupňů.

20 nejchutnějších receptů na libový chléb

4. Domácí chléb s mlékem

Domácí mléčný chléb

Nadýchaný a jemný chléb je ideální i ke snídani.

Budete potřebovat: 500 g mouky, 5 g sušeného droždí, 1 polévková lžíce. cukr, 1 lžička sůl, 250 ml mléka, 50 g másla.

Příprava: Smícháme suché ingredience, přidáme teplé mléko a měkké máslo. Uhněteme homogenní těsto a necháme hodinu v teple. Vložíme do formy, necháme dalších 40 minut a pečeme půl hodiny na 180 stupňů. Poté chléb ihned vyjměte z formy a ochlaďte na mřížce.

5. Chléb se zakysanou smetanou v troubě

Chléb se zakysanou smetanou v troubě

Příjemné kyselosti chleba ze zakysané smetany nelze odolat.

Budete potřebovat: 125 g zakysané smetany, 100 ml vody, 2 polévkové lžíce. máslo, 1 polévková lžíce. cukr, 1 lžička sůl, 10 g sušeného droždí, 2,5 šálků mouky.

Příprava: V teplé vodě rozpusťte droždí, cukr a sůl a nechte 15 minut působit. Přidáme teplou zakysanou smetanu a prosátou mouku, zaděláme těsto a na závěr přidáme máslo.

READ
Jak provést biolaminaci vlasů doma?

Těsto necháme hodinu teplé, prohněteme, necháme ještě hodinu odležet a vytvoříme bochánek. Položte na pergamen, nechte znovu 30 minut, nahoře udělejte šikmé řezy a pečte 45 minut při 180 stupních.

6. Domácí pohankový chléb

Domácí pohankový chléb

Pro pohodlnější konzistenci doporučujeme smíchat pohankovou mouku s moukou pšeničnou.

Budete potřebovat: 150 g pohankové mouky, 150 g pšeničné mouky, 220 ml vody, 1 lžička. suché droždí, 1 lžička sůl, 1 polévková lžíce. cukr, 2 polévkové lžíce. rostlinný olej.

Příprava: Do teplé vody přidejte droždí a cukr, promíchejte a nechte 15 minut. Přidejte tam máslo a pak – oba druhy prosáté mouky. Na závěr těsto osolíme, hněteme asi 10 minut a necháme hodinu v teple.

Těsto rozválíme na vrstvu, stočíme do válečku, okraje seštípneme a navrch uděláme šikmé řezy, aby vznikl bochník. Nechte obrobek další půl hodiny a pečte v troubě po dobu 30-40 minut při 180 stupních.

Domácí kvas z žitného chleba: 12 receptů pro každý vkus

7. Domácí kukuřičný chléb

Domácí kukuřičný chléb

Pro ještě krásnější zlatavý odstín přidejte špetku kurkumy.

Budete potřebovat: 220 g kukuřičné mouky, 550 g pšeničné mouky, 100 ml mléka, 50 ml rostlinného oleje, 20 g sušeného droždí, 10 g soli, 20 g cukru, 320 ml vody.

Příprava: Do teplé vody přidejte cukr, sůl, droždí a 2 lžíce pšeničné mouky a nechte 15 minut působit. Samostatně smíchejte kukuřičnou mouku s máslem a mlékem a spojte s těstem.

Uhněteme těsto, postupně přidáváme zbylou mouku a necháme hodinu v teple. Podle potřeby rozdělte na díly, vložte do formy a pečte v troubě asi 40 minut na 180 stupňů.

8. Chléb z žitné mouky

Žitný chléb

Domácí žitný chléb velmi zasytí, je zdravý a dobrý i při hubnutí.

Budete potřebovat: 600 g žitné mouky, 2 lžičky suché droždí, 1 šálek vody, 2 polévkové lžíce. med, 1 lžička sůl, koření.

Příprava: Droždí rozpustíme v teplé vodě s medem a postupně přidáváme prosátou mouku a ostatní suché ingredience. Uhněteme homogenní těsto a necháme 1,5 hodiny v teple. Těsto vložíme do formy, necháme ještě hodinu a pečeme 10 minut na 220 stupňů a pak dalších 30-40 na 180.

9. Domácí chléb se sýrem

Domácí chléb se sýrem

Sýr zvolte tvrdý, aby se moc neroztekl a drobenku namočte.

Budete potřebovat: 400 g mouky, 400 ml vody, 1 polévková lžíce. suché droždí, 250 g sýra, 1 lžička. sůl, špetka cukru.

Příprava: Droždí a cukr rozpusťte ve 100% teplé vodě a nechte 15 minut působit. Přidejte zbytek vody, přidejte polovinu mouky, sůl a promíchejte. Nechte v teple po dobu 45 minut.

READ
Panenské jaro! 5 nejlepších účesů na rande 8. března

Poté do těsta přidejte zbývající mouku, vypracujte těsto, nechte dalších 45 minut a přidejte do něj sýr. Těsto dejte do formy, posypte ještě trochou mouky, nechte 20 minut a poté pečte v troubě 40 minut na 200 stupňů.

15 jednoduchých receptů na banánový chléb

10. Chléb s otrubami v troubě

Chléb s otrubami v troubě

Otruby jsou cennou vlákninou, kterou naše tělo tolik potřebuje.

Budete potřebovat: 1 sklenice vody, 4 polévkové lžíce. otruby, 1,5 šálku mouky, 2 polévkové lžíce. rostlinný olej, 18 g čerstvého droždí, 1 polévková lžíce. máslo, 2 lžíce. cukr, špetka soli.

Příprava: Smíchejte cukr a droždí s teplou vodou a nechte 15 minut. Přidejte sůl a otruby a postupně zavádějte prosátou mouku. Nakonec nalijte rostlinný olej, zadělejte těsto a nechte hodinu v teple.

Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a vložíme do ní těsto. Chleba pečte asi 40-50 minut při 200 stupních a vychlaďte na mřížce.

11. Domácí chléb se sladem

Domácí chléb se sladem

Hlavním problémem tohoto receptu je pouze najít slad v obchodě!

Budete potřebovat: 300 ml vody, 40 ml olivového oleje, 20 g cukru, 1 lžička. sůl, 300 g pšeničné mouky, 150 g žitné mouky, 60 g sladu, 7 g sušeného droždí.

Příprava: Smíchejte teplou vodu, olivový olej a slad. Přidejte prosátou mouku se solí a cukrem a na samém konci – droždí. Uhněteme těsto, necháme 1,5 hodiny v teple a vytvoříme bochník. Necháme ještě 30 minut vykynout a pečeme 40 minut při 200 stupních.

12. Domácí chléb s bylinkami

Domácí chléb s bylinkami

Úžasný jarní recept, který se hodí i na nezávislé jídlo.

Budete potřebovat: 350 g mouky, 7 g sušeného droždí, 220 ml vody, 20 g cukru, 1 lžička. sůl, 30 ml rostlinného oleje, 100 g bylinek, 3 stroužky česneku, 80 ml olivového oleje.

Příprava: Smícháme droždí, cukr, trochu mouky a vody a těsto necháme 15 minut kynout. Přidejte rostlinný olej, sůl a zbývající mouku, vypracujte hladké těsto a nechte hodinu v teple.

Bylinky, česnek a olivový olej rozemelte v mixéru do hladka. Těsto rozválíme na vrstvy, dáme tam náplň, svineme do válečku, podélně rozřízneme a zatočíme kosou nebo škrtidlem. Chleba vložte do formy, nechte 40 minut a pečte dalších 40 minut v troubě na 180 stupňů.

Kapr v troubě: 15 jednoduchých receptů pro každý vkus

13. Domácí chléb se sušenými rajčaty

Domácí chléb se sušenými rajčaty

Sušená rajčata jsou jako dělaná na domácí pečení.

Budete potřebovat: 350 g mouky, 200 ml vody, 10 sušených rajčat, 1 polévková lžíce. cukr, 2 lžičky suché droždí, 1 lžička sůl, 2 polévkové lžíce. olivový olej, koření.

Příprava: Do teplé vody přidejte droždí a cukr, promíchejte a nechte 15 minut. Přidejte prosátou mouku, sůl a koření a nakonec olivový olej. Uhněteme lepivé těsto, rozdělíme na kousky a necháme hodinu v teple.

READ
Jak se může dívka obléknout stylově a pohodlně na piknik? Fotky a tipy.

Sušená rajčata nakrájejte nebo prolisujte dle libosti. Část rovnoměrně vmícháme do poloviny těsta, obě poloviny rozválíme ve vrstvách a položíme na sebe. Navrch dejte zbytek náplně, rolku srolujte, okraje zalepte, vložte do formy a nechte půl hodiny odležet. Pečeme 30-40 minut na 200 stupňů.

14. Chléb s krupicí v troubě

Chléb s krupicí v troubě

Velmi voňavé, s nejtenčí kůrkou a neobvyklou zrnitou texturou.

Budete potřebovat: 300 ml vody, 185 g krupice, 340 g mouky, 20 g čerstvého droždí, 2 polévkové lžíce. máslo, 1 polévková lžíce. cukr, 1,5 lžičky sůl.

Příprava: V teplé vodě rozpusťte droždí a cukr a nechte 15 minut. Přidáme sůl, prosátou mouku a krupici, zaděláme těsto a na závěr vmícháme měkké máslo.

Těsto nechte hodinu teplé, vytvarujte bochánky, položte na pečicí papír a nechte další hodinu kynout. Do trouby vložte nádobu s vodou a pečte chléb 15 minut při 240 stupních. A poté vyjmeme vodu a pečeme dalších 20-30 minut na 200 stupňů.

15. Domácí chléb s cibulí

Domácí chléb s cibulí

Cibulový chléb se jí ještě dřív, než vůbec vystydne!

Budete potřebovat: 400 ml mléka, 600 g mouky, 1 vejce, 11 g sušeného droždí, 2 lžičky. cukr, 1,5 lžičky sůl, 1 cibule, 2 polévkové lžíce. zakysaná smetana, 5 polévkových lžic. rostlinný olej.

Příprava: Smícháme teplé mléko, droždí, polovinu cukru a lžíci mouky a necháme 20 minut odležet. Během této doby na 2 lžících oleje orestujte nadrobno nakrájenou cibuli se zbylým cukrem a polovinou soli.

Do těsta přidáme prosátou mouku, zbytek soli, zakysanou smetanu, ještě 2 lžíce másla a vychladlou cibuli. Uhněteme homogenní těsto a necháme hodinu v teple. Rozmačkejte, nechte dalších 20 minut, položte na pergamen a znovu nechte krátce vykynout. Potřeme zbylým olejem, uděláme zářezy a chléb pečeme v troubě 35-40 minut na 180 stupňů.

Osvědčené recepty na domácí chléb v troubě, pekárna, pomalý hrnec s fotografiemi krok za krokem. Chleba s kyselým mlékem, cibulí, česnekem, dýní, se semínky. Chutná lépe než v pekárně. Recepty na plněný chléb a PP chléb bez mouky. Všechny recepty uvádějí obsah kalorií a dobu vaření.

Kváskový chléb: recept do trouby
  • Celkem aktivní doba vaření: 13 hodin 1 hodina
  • Kalorie (100 g): 226 kcal
Složení:
  • Mouka – 500 g prémiová
  • Kvásek – 20 g pšenice
  • Voda – 320 g
  • Cukr – 25 g
  • Sůl – 8 g
  • Rostlinný olej – 20 g

Ciabatta: recept
  • Celkem aktivní doba vaření: 3 hodiny 20 minut
  • Kalorie (100 g): 172 kcal
READ
Zelený čaj pro růst a krásu vlasů
Složení:
  • Pšeničná mouka – 450 g
  • Kvasinky – 5 g
  • Sol – 1 tsp.
  • Voda – 375 ml
  • Rostlinný olej – 30 ml

Recept na domácí chléb v troubě
  • Celkem aktivní doba vaření: 4 hodiny 30 minut 30 minut
  • Kalorie (100 g): 221 kcal
Složení:
  • Mouka – 500 g
  • Voda – 320 g
  • Cukr – 20 g
  • Rostlinný olej – 20 g
  • Droždí – 1 lžička
  • Sůl – 8 g

Žitný chléb: recept
  • Celkem aktivní doba vaření: 21 hodina 1 hodina
  • Kalorie (100 g): 191 kcal
Složení:
  • Pšeničná mouka – 300 g
  • Žitná mouka – 100 g
  • Sůl – 8 g
  • Droždí – 2 g suché
  • Voda – 300 ml

Recept na černý chléb

Sama peču chléb již dlouho a často i černý. Bez bochníku lahodného, ​​aromatického domácího chleba se v naší rodině neobejdou obědy ani večeře.

  • Celkem aktivní doba vaření: 4 hodiny 30 minut 30 minut
  • Kalorie (100 g): 237 kcal
Složení:
  • Pšeničná mouka – 225 g
  • Žitná mouka – 325 g
  • Slad – 70 g fermentovaného žita
  • Sůl – 10 g
  • Zlato – 50 g
  • Koriandr – 3 g mletý

Sama peču chléb již dlouho a často i černý. Bez bochníku lahodného, ​​aromatického domácího chleba se v naší rodině neobejdou obědy ani večeře.

Jak upéct chleba v pekárně

Dokážete si to představit? :) K něčemu takovému si můžete pořídit pekárnu a rozhodně se už nebudete chtít vrátit k chlebu z obchodu.

  • Celkem aktivní doba vaření: 3 hodiny 10 minut
  • Kalorie (100 g): 230 kcal
Složení:
  • Voda – 280 ml
  • Rostlinný olej – lžíce 2
  • Cukr – 2 st.l.
  • Droždí – 1 lžička
  • Mouka – 3 polévková lžíce. (200 ml)
  • Sol – 1 tsp.

Čočkový chléb

Lahodný, zdravý chléb nemusí být z mouky, lze jej s úspěchem vyrobit i z čočky.

Technologie je velmi jednoduchá: čočku namočte, všechny ingredience na těsto vyšlehejte v mixéru, nalijte do formy a upečte.

  • Celkem aktivní doba vaření: 2 hodiny 15 minut
  • Kalorie (100 g): 228 kcal
Složení:
  • Čočka – 200 g červená
  • Jogurt – 100 ml tlustý
  • Vejce – 2 ks.
  • Rostlinný olej – lžíce 2
  • Prášek do pečiva – 10 g
  • Sol – 0.3 tsp.

Lahodný, zdravý chléb nemusí být z mouky, lze jej s úspěchem vyrobit i z čočky.

dýňový chléb
  • Celkem aktivní doba vaření: 1 hodina 35 minut 20 minut
  • Kalorie (100 g): 293 kcal
Složení:
  • Dýně – 200 g pyré
  • Máslo – 100 g
  • Cukr – 170 g
  • Kuřecí vejce – 2 ks.
  • Pšeničná mouka – 280 g
  • Soda – 1 lžičky

Chleba s cibulí

Upéct v troubě voňavý bochník krásného lahodného chleba, který není o nic horší než v pekárně, je stejně snadné jako loupání hrušek.

  • Celkem aktivní doba vaření: 4 hodiny 30 minut
  • Kalorie (100 g): 231 kcal
READ
Dámský sametový oblek: sametový oblek pro ženy
Složení:
  • Mouka – 400 g
  • Cukr – 1 st.l.
  • Sol – 1 tsp.
  • Mléko – 280 ml
  • Rostlinný olej – lžíce 2
  • Cibule cibule – 1 ks.

Upéct v troubě voňavý bochník krásného lahodného chleba, který není o nic horší než v pekárně, je stejně snadné jako loupání hrušek.

Česnekový chléb

Pečení chleba je velmi zajímavá a vzrušující činnost. Když jste si vyzkoušeli vaření všeho druhu, můžete občas upéct něco, co není úplně standardní – vzhledově i složením.

  • Celkem aktivní doba vaření: 2 hodiny 30 minut
  • Kalorie (100 g): 272 kcal
Složení:
  • Droždí – 1 lžičky schnout
  • Cukr – 1 tsp
  • Voda – 275 ml teplá
  • Kukuřičná mouka – 150 g
  • Pšeničná mouka – 300 g
  • Sůl – 1 lžička do těsta

Pečení chleba je velmi zajímavá a vzrušující činnost. Když jste si vyzkoušeli vaření všeho druhu, můžete občas upéct něco, co není úplně standardní – vzhledově i složením.

Chléb v pomalém hrnci

Některé modely multivařičů mají režim „chléb“, který se skládá ze dvou cyklů: kynutí těsta a pečení.

To je velmi pohodlné, ale i bez takového speciálního režimu můžete v pomalém hrnci péct všechny druhy chleba.

  • Celkem aktivní doba vaření: 2 hodiny 30 minut 1 hodina
  • Kalorie (100 g): 207 kcal
Složení:
  • Pšeničná mouka – 200 g 1,5 šálku
  • Žitná mouka – 100 g 1 šálek
  • Voda – 200 ml 1 sklenice
  • Rostlinný olej – 1 polévkové lžíce. do těsta
  • Droždí – 1 lžička. suché aktivní
  • Cukr – 1 tsp

Některé modely multivařičů mají režim „chléb“, který se skládá ze dvou cyklů: kynutí těsta a pečení.

Recept na chleba z kyselého mléka
  • Celkem aktivní doba vaření: 3 hodiny 30 minut
  • Kalorie (100 g): 251 kcal
Složení:
  • Voda – 3/4 šálku.
  • Droždí – 1/4 lžičky.
  • Máslo – 2 lžíce. l.
  • Mléko – 1/2 šálku.
  • Zlato – 1 lžíce.
  • Ocet – 1/4 lžičky.

Plněný chléb je ideální jídlo na cesty nebo na piknik.
  • Celkem aktivní doba vaření: 1 hodina 50 minut 30 minut
  • Kalorie (100 g): 210 kcal
Složení:
  • Mouka – 1 kg
  • Voda – 625 ml
  • Kvasinky – 21 g
  • Cukr – 2 Art. l
  • Salt – 1 tsp.
  • Šunka – 150 g

© Všechny informace zveřejněné na webových stránkách Menunedeli.ru jsou chráněny autorským zákonem.
Kopírování jakéhokoli materiálu bez souhlasu autora je zakázáno.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: